nuffnage iklan

syu

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Sunday, November 1

Biar Waktu Jadi Penentu

Assalamualaikum...

hampir berbulan aku dan dia break off... tiga hari lepas kami baik balik..
finally kami decide untuk tak gaduh lagi. janji untuk x lukakan antara satu sama lain lagi,
hari ni, aku chat, dari pagi sampai malam x balas.

Lepas je maghrib, aku tibe-tibe selseme. tapi still chat die. Bila aku senyap, tibe-tibe die
reply chat.

"you"
"yes"
"u ok?"
"senggugut + selseme"
"i pon selseme"
"hikhik. kan i da kate, kalau u kne, i kene sekali"
"u, gf i ajak kawin"

*tibe-tibe dalam bayangan ade guruh,
tibe-tibe tringat yang die dah balik dgn that perfect lady,
tibe-tibe teringat yang die pernah rindu kat that perfect lady when he was with me.
macam-macam bende yang sedih teringat.
but at the same time teringat all the good memories between us...
the sweet waiting, the accepting, the care and every little things he did that makes
my heart felt warm.*

"u ok? u buat lah solat istikharah. i hope only the best for u and her.
makan ubat, rest and take care ok. nyte u"

*air mata dan hingus same2 deras mengalir. nafas tetibe sesak,
otak bagai tak mahu berfungsi. terus tarik selimut dan tidur.*

..................................................................................................................................................................



eh! ape masalah ni?

hmm... kadang kadang kita masih tak dapat nak move on sebab terlalu sayang
kadang-kadang kita lupa, harapan harus lah kita letak pada yang esa, bukan manusia.
kadang-kadang kita perlu terima yang orang yang kita sayang hanya akan bahagia dengan
certain people yang bukan kita.
kadang-kadang kita tak perasan bertapa obsessive dan psyco kite jadi bila sayang terlampau
tapi, kita kene selalu ingat, Allah ada untuk dengar rayuan dan doa kita.
Jodoh tu dah di tentukan,
mereka yang hadir dalam hidup kita, tiap seorang nya hadir dengan sebab yang tertentu,
maka, hargai mereka, biar pun memori nya perit atau indah,
sebab mereka lah yang mengajar kita tentang hidup.

Biar Waktu Menentukan Segalanya.
Aku Juga Ingin Bahagia.
Andai Jodoh Itu Milik Kita.

*hachoooo!!!! bersin tanpa henti, capai selendang balut leher.
Feels warmer. I'll remember this. <3 p="">

No comments:

iklan nuffnage

becinta