nuffnage iklan

syu

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Sunday, December 8

six months.... not six sense... aha!


assalamualaikum,....

ahai~ lame betol tak update blog kan?

okey, for the pass 6 months, aku pergi buat LI dekat infineon tech.

eh??? dah 6 bulan ke?

jadi... ape yang aku buat ialah,
1st kerja
2nd movie2
3rd gemukkan badan... (ni paling melalaikan. aha!)

okey... enuff said, let the pictures tells everything :)

pipi makin kembung,.. puas cover... arghh!



nampak tak? nampak x sepanjang keje ni pipi aku makin kembang????! 




ni bukan aku! ni pui xiang.... yg mane aku slalu tersalah pngl pui yang
hihi~ btw, die ni lh yg buat aku rase comfortable kijo kt kilang tu,,, :')
activity plg pebret aku kat canteen ialah, amek2 selfie... :D
di sebab kan bs sgt ber-selfie lah mase hari ni botol mak aku hilang...
aammppoooonnnnnn mak... :D
nampak x? bukan muke je kembang...
badan2 pon kembang mengembang2 skali.... oh!!
gemok woi!
btw, botol kuning tu lah yg hilang... wuwuww~
sedeh nyeee~
kesian reene.... selalu jadi mangsa peneman aku nk ber0selfie.. +_+



n pada 6th Dec hari tu,
dr. shahreen da dtg buat 2nd li visit...
dan,,,,, both of us pass the LI....
;) syukur...


rase macam banyak je lag nak tulis,... tp otak aku dah mule berkarat... x mau berfungsi...
mungkin bile aku balik johor nanti, hmmm.. aku akan tulis2 balik... ikikiki~ 

k lah... bye..~




Sunday, September 8

my life?

dear crush...

Aha! jangan ingat aku nak meroyan macam orang gila kat sini ye!
heheh!~
btw, aku masuk hari ni, dah 8 minggu berada di infineon technology (m) snd bhd.
oh my! jnji dngn dr shareen nk bg gannt chart, tp x bg2 lagi kan!
-_-
okay, back to the point, aku nak cakap,
sepanjang 8 minggu kt LI ni, aku dapat rasa pahit, manis berkerja..
at the same time, aku pun ada gak belajar dan perhati,
apa tu politik kerja, apa tu sabar, dan apa tu hormat...
hurm..
bajet macam matang sangat dah kan..
ihihiihi!

banyak gak lah benda2 rutin aku yang aku tinggal kan..
1st skali,
rutin baca novel...
haaa... x sempat lagi baca... :(
next,
tentang hati,
tak banyak aku nak ucap kan..
terlalu complex dan terlalu perit..
jadi biar lah waktu yang tentu kan segalanya...
plus! aku muda lagi lah~
sekarang ni bukan masa tuk fikir soal jodoh! ihi!
tapi,
sebenar nya, terkilan terkilun jugak lah ada orang tu dah nunang..
my crush had crash~ aaaaaaahhhh~

thats all for now...
buh-bye~
oh ya!
i never blame the man, nor the girl..
jodoh di tangan Allah s.w.t.
and i believe in them :)

Saturday, May 25

Hati ini harus Sabar

"esok malam aku pergi negeri XX... aku pergi sampai hari ahad.. jangan text or call aku ye"

itu lah pesan terakhir kau sebelum kau pergi dan tinggalkan aku...
aku terkilan... 
aku tahu...
aku bukan lah di tempat yang membuatkan aku mampu untuk menempik mengatakan aku tekilan..
aku tahu siapa aku di mata kau...
aku bukan lah perosak...
tak! tak sama sekali...
bagi aku kau hanya kawan..
kau hanya sahabat...
yang selalu ada bila aku sedih,
selalu juga buat aku sedih...
aku tahu...
kau lakukan tu sebab kau tak mahu lukakan dia..
kau sudah bersedia untuk bersama dia untuk selama lamanya...
aku tahu..
kau tak bermaksud untuk lukakan aku...
tapi entah kenapa hati kecil aku menangis saat kau luah kan kata tu...
bagi aku, cukup lah kau beri tahu yang kau akan pergi berjumpa dia...
aku faham di takat itu, aku tak kan ganggu kau...
mungkin kerana kau lelaki kau kurang faham dengan hati perempuan...
atau mungkin kau memang mahu sakitkan hati aku agar aku menjauh...
apa yang kau mahu? aku tak pasti....
tapi yang pasti....
aku mula rindu saat dengan kau...
ahhh! jiwang! kata nya tadi kita hanya kawan,..
ye, kita hanya kawan...
hanya kawan.... tapi hati aku merasa sayang...
hati aku rasa rindu...
biar lah aku ucap kan di sini saja...
aku rindu kau....
aku nanti kau pulang...

Wednesday, May 8

Beautiful day?

assalamualaikum....
salamat sejahtera pada semua readers...
heee...
tadi lepas bace2 blog budak malaysia di madrid
tetibe aku terasa rindu tahap tak ingat lah pada blog aku...
hehehehhe~
agak2 readers kesah plak kan? eh!
hurm...
pru 13 dah pon abes...
komen?
aku student ipt yg takmau komen pape...
sebab?
undi adalah rahsia... (eh? valid ke jawapan ni?)
hurm...
ape2 pun...
hujung bulan ni., memang banyak projek yang kene siap...
projek aku? hurm... memang macam siput...
tapi siput2 pun, kalau kita x give up, okey lah kan? heheh~
okey...
jadi, banyak kelas yang dah habis minggu ni...
srs dah habis..., sqa x pasti, dss habis sudah...
yang tinggal kini, hanya projek2 yang berlambak...
dan juga, psm2 yang aku plan nak extend after LI...

hehe!

nest update... soalnye hati?
haaaaaaa!
confirm2, kes cintan cintun memang x pernah best...
tapi nasihat cintan cintun, terus menerus dapat permintaan..
defuq? -_-"
aku penah dengar, orang kata,
orang yang jadi pengapit ni, lambat kawin...
tapi aku rasa, jadi penasihat cinta ni pon macam ada badi same -_-"
......
lagi, ape yang aku nak poyo2 cerite kat public ek?
haaa! oh ye, hari tu, birthday ayah saya....
30th april :)
aku dengan semangat nye balik melaka, juz to celebrate it..
ihi... sweet tak?
tu lah boypreng yg terbaik spnjng hidup aku..
walaupun, aku ni bkn lah akan kemanjaan ponjot2 ayah.. eh?
sudah2... aku ni merapu bicara kosong je ni..
......

dah lah... sini je lah... kbai.! :D
assalamualaikum .....

Sunday, April 21

lelaki tak guna

tak semua,
tapi kebanyakan....
entah sampai bila...
biar, aku tak mahu perduli...
ada yang bagai parasit...
ada yang bagai buaya...
ada juga yang kaki belit...kaki pukul...
yang pasti semuanya tak guna....
moga aku tak lagi jumpa yang seperti tu...

btw,
dua-dua lagu ni aku sukem even im not really a fan of both of these singers...
yg pasti.. ni untuk dia, dia dan dia...
lelaki2 tak guna yang sering tertempel di mata hadap aku!



Tuesday, January 8

siri cek kiah

dear bloggie ^_^,

hehhe... assalamualaikum....
hmm...
hari ni ade lah hari 2nd final paper untuk 1st sem 3 yr saye...
heee....
in another two days, akan ade next paper,
iaitu, paper web programming... -_____-
rajen nye jemah nak study....
hmmm... tapi tu bukan lah ape yang nak di storimori hari ni...
sena nye, tadi lepas paper osha habis..
aku pergi kiosk ^^, then wawa p blanje makan kate kau....
auummm sedap bukan main!
*almaklum, bende pree... ekekkeke*
then balik lah aku ke rumah sewa yang
tak berape nak home suwit home ni...
hehe...
then, dalam aku ber-chat2 dengan si alep...
*manusia yang beria dera aku carikkan cupcake nak tempah la ape lah,
juz untuk buat surprise untuk golpreng kesayangan....*
*demmm! apesal aku x de boipreng yang bria nak kasi aku syiok kat die ni?*
tibe-tibe rumet muncul dengan sepinggan nasi goreng nenas n sosej,..
waaaa!
tapi yang dalam pinggan tu bukan untuk aku.. u__U
haaaa~! tapi rumet bagi taw,
die sebenar nye ade buat lebih,,,
jadi aku di minta untuk habis kan nasi goreng tersebut... gaaahhh!
kenyang...
alhamdulillah rezeki kan... >.<
ending-ending nye,
di sebabkan aku dah terlebih makan,
senak menyenak mule lah berlaku... -_-"
nseb baik si rumet tetap menyelamat kan keadaan...
dengan ade nye minyak angin, perut ku rase selesa kembali =___________=" haha~
dan...
erm...
aku malas nak study...
nak update blog pon bebukan je rase nye skarang ni...
tapi..tapi..tapi...
haaa... nak cakap sikit ni...

*tuning suare... kasi serius!*
(boleh ke korang dengar? =___=)

hmm..
memaafkan seseorang memang tak sukar...
tapi melupakan kesalahan tu hanya masa menjadi penawar....

*eh??! tibe-tibe?*

and, lastly.. terimelah pantun dari adik aku yang umur nya
dalam 10 tahun... :)

tanam ubi rapat-rapat,
biar tanah jadi hitam (macam mane tanah jadi hitam sebab ubi x taw lah)
ku pinang-pinang tak dapat,
haaaa.. aku baling kau dengan ketam...













ampooonnnnn~ hahahahha~ okey.. that is all...
buh-bye... wish me luck for next2 paper keyh... ;)

XOXO,
-syu-

Saturday, January 5

buat sayang-sayang ku

assalamualaikum.....

nothing much to say..
just that, i want the world to know...
i LOVE MY MAK N AYAH...
plus!
i miss them so much...

final paper,
please be over ASAP
melaka,
please..
just stay there and dont move...
i'll be there in a short while...

lastly,
examinations...
i dont ask you to be nice to me...
but i do wish,
i can answer you the way u want me to...

life, 
be nice to me...
love,
stop loving him...
friends...
thank you for always being there...
whenever i need someone..

much love,
XOXO
syuhaiba

Thursday, January 3

aku mahu

assalamualaikum... :)

hai2.. sihat2 x kalian2 semua??? :D
aku sebenar nye x de idea pun nak tulis bende, tapiiiiii!
aku nak sangat luahkan rasa hati...


i miss you...
i wish i could just grab u, and says i miss u with all my heart...
i wish i could slap ur face as hard as i could so that u'll know
how much missing u hurts me...
i wish,
when im gone,
u'll be crazy looking for me...
but u never did...
all i could do is just i wish... n my wish never comes true...

i wish i never wish to wish.....

iklan nuffnage

becinta