nuffnage iklan

syu

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Saturday, November 10

selepas tangisan

assalamualaikum...
hai semua....
aiceceh..... tengok tajuk atas tu... :D
bajet nak sesedih kan...
tapi sebenarnya, tak da la sedih mana...
okey... ape nak cerita hari ni?
sabar....sabar... saye cerite satu2 ye kawan...

1st...
psm, macam biasa,..
masih lagi dalam usaha memperbaik..
ceh.. macam rajin je kan...:p
sebenarnya... baru buat bab 2..
tu pon banyak nak kene betul...
rase nye kami punye pembentangan proposal bulan doblas...
well, good luck to me! ;)

2nd...
study?
biasa2 je....
tapi yang pasti aku jadi suka study bile masuk kelas prof mus..
nak tau kenapa?
haaa...
beliau ni, muka dia ade lah skit2 macam ayah saya...
eh! ye ke? ke saye je yang berangan sebab rindu sangat kat ayah... XD
then, prof mus ni sangat hebat.... kalau tengok beliau solve kan masalah...
pergh.... kagum sangat... cepat je!
:)
then, prof ni selalu nasihat,
kite kene hargai peluang yang ada...
usaha, stdy... jangan asyik nak balik rumah je...
asal cuti blk, asal cuti balik...
kene usaha lebih, cuti2 tak payah balik selalu...
stay kat bp ni study...
ade gak betol nye...
hikhikhik...!
btw, thanks prof, en, pn, dr yg ajar saye sem ni!
saye suke sem ni! hehehe :p
walaupun sem ni kire sem ter-stress buat aku.... hihihi....

3rd...
i miss melaka! i miss mak! i miss ayah! i miss along! i miss angah! i miss aca! i miss amil!
i miss my family! ;(
maaakkkkk! akak nak balik!
sobs..sobs..sobs...
hari-hari pon hati ni rindu sangat kat family...
akhir sekali... dah rindu sangat.. buat lah bende ni... kuikuikui...

ni lah sumber semangat, sumber kekuatan, sumber inspirasi...
without them, i am nothing...
tanpa mereka nadi seakan x berdenyut, darah berhenti mengalir...
segala nya hambar... 
and... 4th....
lastly....
dia....
aku dan dia... tak wujud lagi...
tiada lagi pesanan ringkas, tiada lagi wc, tiada lagi semua gurau,
rindu, ketawa, perduli...
hilang...segalanya telah hilang...
salah sapa., kenapa, bagaimana,
aku pun tak pasti...
kami mungkin dekat pada jarak...
tapi sejak "perbincangan" tu,
hati kami, hubungan kami semakin jauh...
jauh yang tak tercapai untuk aku dekatkan kembali...
sebenarnya...
aku rasa bodoh bila fikirkan aku menangis pasal dia....
aku rasa bodoh bila fikirkan aku mengalah sentiasa dengan dia...
hanya Allah s.w.t. tempat aku mengadu....
hati aku tersentap setiap kali nampak dia di fb...
hati aku terluka setiap kali dia post pasal gadis dia di twitter...
air mata...
tak perlu nak cerita lah kan...
mata aku pon dah naik lepas...
bergenam setiap masa...
kadang kala...
bila di fikir-fikir...kenapa aku nak menangis...
doa kn yang bukan2...
aku rasa macam tak kena je buat macam tu..
tapi, mungkin masa tu hati aku tengah terluka kan...

tu dulu tapi nya...
walau dulu tu seminggu lepas... :)
sekarang aku sedar..
di setiap sedih aku, luka aku, pertemua yg menyakitkan tu,
semua tu bukan hanya untuk buat aku menangis...
tapi semua tu untuk buat aku lebih tabah...
dulu aku pernah menangis bila cinta terhalang...
bila fikir2 balik bodoh pon ade..
buta...
hahahaha... ada betol nya cinta tu di halang...
aku je tak nampak salah tu sebab buta becinta...
:)
dan kerana kehadiran dia, 
aku dapat get over cinta terhalang...
dah tak ada rasa sedih ke, marah ke, apa ke bila nampak cinta terhalang...
sebab si dia dah buat aku lupakan semua tentang tu...
mungkin kerana tu dia wujud dalam hidup aku...
tapi...
sekarang... bila dia pergi...
hati aku dulu pedih...*minggulepas padehal*
mula-mula aku marah sangat...
sedih sangat...
bila sorang-sorang aku menangis...
tapi, lama-lama aku sedar...
bila dia tinggalkan aku...
aku nekad ajar diri aku menjadi lebih keras...
hati aku jadi kebas.. kebal...
bila hati aku gusar...
aku ingat pada mak dan ayah...
aku cari Allah s.w.t...
tu je lah sumber ketenangan aku...
haaa...
nampak tak hikmah tu?
bila dia pergi...
sebenarnya, 
aku jadi lebih dekat dengan pencipta aku...
aku lebih dekat dengan family...
sebab diorang la tempat aku bermanja...
dan yang pasti...
di sebabkan dia aku bebas dari sedih yang di sebab kan cinta terhalang...
di sebabkan dia, aku jadi kuat..
terima kasih sebab pernah wujud dalam hati saya... ;)

antara perkara sampingan yang buat aku lupa pada dia...?
heee....
busy kan diri dengan rajin dan awal sikit ke kelas....
busy kan diri dengan cerita heartstring dan novel "the women he loved before"
dan tak memikirkan untuk melupakan dia...
:)

okey...
untuk dia, mr.strawberry, saye tujukan lagu ni untuk awak ye... 


saya akan lupakan awak.... saya akan lupakan awak....

tapi... sebelum tu... biar la saya coret2 sikit cerita kita pertama kali berkenalan ye.. :)

al kisah...
masa tu saya masuk kelas X *as best as possible to hide ur identity*,
saya x pernah pon perasan awak, sebab masa tu saya masih meong sebab frust kes
cinta terhalang! kuikuikui....
dalam dua atau tiga minggu lepas join kelas tu, satu hari saya masa tu pakai baju
warna putih, n selendang "cococrunch"...
hahahhaha! kiut je kan... masa duduk dalam kelas yang lecturer tak masuk2 tu,
awak pon kacau-kacau saya...
sengaja je kan.. standard budak lelaki x pernah nampak pompuan :p
jadi saya yang tgh frust tu pon buat lah tak taw je kat awak...
saya tak suka betol awak mase tu, sebb bongok kacau saye.. ahhhahaa..
saya selalu x sebulu, awak kutuk-kutuk kerja group saya...
saya lawan sikit-sikit je,... sebab saya tak suka awak... 
sampai lah satu hari tu,
saya dah nak balik dari kelas,
awak tiba-tiba panggil saya dekat tangga...
dah lah panggil nama saya pon salah....
bongek!
tiba-tiba dengan muka gabra awak minta number saya...
sebenar nya kalau tak fikir awak malu nanti,
saya memang dah gelak kan awak gila-gila dah...
style awak masa tu punya nak mintak number, macam orang dulu kala...
apadaa,...
tapi, sebab tu lah jugak saya bagi num saya kat awak...
mula-mula nak kawan-kawan...
lepas tu nak main-main je..
lama-lama hati saya betul-betul jadi suka kat awak...
tambah-tambah bila awak selalu care...
sweet sebenarnya awak ni...
sampai lah saya yang gedik ni semangat cari blog awak dan baca dari first post
blog awak... saya baca awak macam-macam awak tulis pasal gadis awak...
hahahah~
saya jealous sebenarnya...
sebab masa tu dah suka kat awak..
bila tanya dah la awak tak jawab...
haish...jahat jugak awak..
lama-lama, saya dapat confirm kan yang awak memang ada gadis...
saya x mampu buat apa... saya redha je...
sampai lah ke hari tu...
hari sebelum awak balik rumah awak..
awak cakap saya tak boleh message awak..
sebab awak balik ni semata nak jumpa gadis...
tahu tak, masa tu saya marah gila...
awak macam dengan tak bersalah je cakap macam tu kat saya...
tapi, salah saya jugak kan.. saya yang gatal...
bila marah saya tulis macam-macam kat twitter...
tbe-tibe awak ajak bincang kat phone masa cuti mid term..
awak kata awak kecil hati dengan semua yang saya tulis...
saya pun masa tu tengah marah menjawab dengan lebih teruk..
semata-mata sebab saya nak sakitkan hati awak...
teruk jugak :p
akhirnya... bila naik balik u...
saya text awk...saya minta maaf...
awak kata awak maafkan saya... 
lepas tu, kita trus jadi macam tak kenal antara satu sama lain...
saya nangis tiap malam.. 
lama-lama saya sedar...
mungkin tu yang terbaik...
biarkan awak bahagia dengan gadis...
haati saya... terubat dah...
tengok cerita cinta pon dah cukup...

dan hari ni, saya harap hari terakhir saya bercakap pasal awak...
tapi sebelum tu...
sebelum awak pun lupakan saya, saya nak cakap,
even awak tak minta maaf awak dah luka kan saya...
saya maafkan awak..
and, i really want to say sorry 
sebab saya kata kat awak straight yang awak ni
buat saya tempat hilang bosan.. betul atau tak, saya x tahu..
saya tak patut cakap macam tu.. maaf..
sampai sini saja...
saya akan lupakan awak...
saya akan jadi manusia yang paling happy lepas ni...
dan yang pasti saya akan pasti kan cerita kat atas ni...
hanya sekali ni je..
dan tak kan berulang.. 
awak, mr.strawberry... awak adalah kenangan terakhir cinta monyet saya...
saya harap :p
kalau ade lain.. sah saye ni gatal becinte! hahaha!

*****

to other readers, thanks for reading...
angah n along, if you read this...
please...
i want u to know that u are my strength 
and i really loves you...
n please.. jangan lah cerita kat mak ngan ayah adek
kalian ni menggatal kat sini :p heheheh!

p/s: putus cinta tak ber-erti berakhir nya satu kehidupan...
kegagalan juga bukan ber-erti kamu mati...
ingat lah... selepas hujan, Allah s.w.t. ciptakan pelangi...
n ingat lah... kadang kala kita kena faham...
setiap apa yang mak dan ayah kita larang mesti ada sebab...

okey... that's all keyh... buh-bye!
assalamualaikum....
 


No comments:

iklan nuffnage

becinta