nuffnage iklan

syu

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Saturday, March 17

terime kasih

bila kau kate orang yang kate bergitu bodoh,
make nye kau kate aku, cekgu bio kat sekolah aku, lecturer bio kat matrik aku bodoh...
ye... aku ni budak bio yg fail nak ambik medic..
terima kasih sebab kau sedar kan aku bertapa bodoh nye aku...
:)

p/s : maaf aku ter-over sensitive over that word "BODOH" .

Monday, March 5

tanpa aku sedari

assalamualaikum...
 hidup ni realiti...
tapi, tu tak bermakna kita tak boleh nak berseronok kan?
hidup ni memang realiti..
tapi tu tak bererti kita tak boleh bermimpi...
hidup ni realiti...
tak bererti kita tak boleh hidup macam dalam fairy tales..
hidup ni realiti...
mesti lah akan ada banyak ranjau dan dugaan...
hidup ni realiti fantasi...
kerana tu,
manusia sering berusaha menjadi yang terbaik...
dan seringkali, yang baik pasti menemui kejayaan...
andai bukan di bumi, 
insya'allah di syurga...
ye...
pasti akan ada pengakhiran yang bahagia...
biarpun air mata tu akan menitis dalam masa ingin mencapai kebahagiaan...
aku...
masih lagi tak mungkin melupakan kau...
aku...
masih lagi bedetik hati ini melihat kau...
aku...
masih lagi cemburu dengan dia dan kau...
namun...
hidup ini realiti...
bukan kau sahaja sembilu dalam hidup aku...
aku mulai lali...
sakit di hati kini sudah seperti sakit di badan...
masa berlalu, luka nya sembuh...
bila berparut, boleh saja aku sapu kn ubat hilang semua tu...
akhirnya, 
aku akan kembali seperti asal...
malah semakin kuat menempuh semua duri dan ombak...
 ;)

Sunday, March 4

kau

masih bersedih....
kenapa?
sebab kau tak pernah perduli...
ye...
aku selalu mengadu dekat public...
tapi secara private pon kau tak perduli...
ape batak sangat aku dengan kau?
entah...
hati aku ni main bodoh sejak kenal kau...
aku terus suke kau tanpa sebab...
benci tapi mahu!

Saturday, March 3

biar kan

kau angkuh dengan keputusan mu...
kau angkuh dengan ego mu...
kau pinggirkan aku...
aku terbiar kesedihan...
kau,
pernah perduli?
banyak kau tak tahu tentang ku...
kerana itu, aku akan terus melarikan diri hingga ego mu jatuh...
atau mungkin sehingga jasad di mamah tanah...
entah sampai bila tidak aku perduli lagi... kerana kau...
tak kan pernah perduli....

iklan nuffnage

becinta