nuffnage iklan

syu

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, February 28

post yang hampir untitled :)

assalamualaikum readers... ;)
hye awak2 semua...
sihat?
oh! maaf ye semalam nye posting sgt erm.....
okeh, maaf je lah... ihi.
it's raining taw sekarang ni di rumah saye...
syukur alhamdulillah masih ade tempat untuk saye berteduh di sini...
dalam hujan ni, terasa sejuk yang Allah s.w.t. dah bagi pada aku...
ye, aku harap, macam mane hujan ni cuci segala kotor di atas muka bumi,
macam tu lah hati aku juga yang mula bertitik hitam kerana cinta....
aku tak mahu macam tu lagi...
#eh! yakin ke?
aku tak mahu, tapi, aku mungkin tetap bergitu...
kerana?
aku belum kuat tuk mengawal badanku dengan minda...
hati aku terlalu keras sehingga jantung terasa lelah......
tapi, aku percaya,
aku akan menjadi lebih kuat, bersemangat...
kerana aku percaya tiada yang akan ku cintai lagi...
#eh! suami?
tu kisah aku dan si dia yang tak aku kenali...
aku percaya, hanya dia yang mampu buat aku lupakan kau...
hihi ^^ harap2..
ah! sudah...
btw, hari ni nak cite psl kelas...
well, pagi tadi punye kelas, pukul 10 pagi tuu, kelas databased, kelas lab...
x de...
so aku juz pergi kelas yang dari 12 to 2 tu,
kelas tu kelas network and data communication :)
lecturer?
macam askar aku cakap...
tapi kan, aku tak rasa mengantuk dalam kelas tu...
sebab aku suka dia garang macam tuh...
hiihihi
aku lebih fokus + dan lebih faham...
mungkin aku mmg perlu orang garang yang ajar kot... ihihihi XD
btw, enough with that...
hhmmm...
hari ni si siti pi tngk wayang...
grrrr~! jeles!
aku dpt tngk online je...
*tunduk syukur*
sebab aku masih lagi boleh tngk...
orang yg x do apo tu, lagi kesian... kan?
ape2 pun, bape hari lalu, ado jugak lah aku g layan photoshop tu... :D

so, layanz ye... :)

ni gambar kat fb aku yang satu tuh... XD

gambar ni mase aku kat dalam bas perwira...
mase sem satu tahun satu... tapi bulan lepas baru aku edit
#EH!

ni kan cover pic aku kat shiro syuhaiba :D

ni? erm... semangat bersukan?
bosan senanye... heheheh XD

ni snap picture dari music video patah seribu ;)
aku rase sweet pulak putih2 gitu... ade pulak
lambretta merah tu kan... macam romantik 60-an :D

gambar yang aku ambil di google dan download,
dan aku tambah colour... mase ni,
aku tengah ajar kak aku care nak tambah color dan
add pattern pade gambar :)

ni same mcam yang atas :)

ni ... errr.... no comment,
btw, j'adore ma famille :)




oh abaikan! XD

thats all, buh-bye :)
with lots and lots and lots of love to everyone around me,
=xoxo=

p/s: how i notice due to falling n love with that GUY makes me wasted all the love that i could possibly spread to everyone around me... muuuaaaaxx! 


luahan bodoh

aku tahu apa yang akan ku tulis kan ini sangat bodoh....
namun inilah luahan hati ku...
kita kenal bukan kerana kita berkawan di laman sosial...
kita kenal bukan di tepi jalan....
aku menjadi kawan bukan kerana kau seperti zack dalam azura...
aku menjadi kawan kau bukan kerana kau kacak bagai aril...
tidak...
aku tanpa sedar ingin berkawan dengan kau...
kerana?
kau kebudakan...
cara kau, gaya kau, usikkan kau...
sudah jarang aku dapat usikan bergitu...
di dunia universiti ni lain sangat....
dan aku rasa lelaki di sini semua nya tak menarik...
aku melihat mereka seperti orang tua yang terlalu asyik belajar...
sayang nya orang-orang tua ni juga gatal dan bernafsu seperti orang muda...
tentulah! mereka semua masih muda...
tapi kau...
kelihatan sama...
namun hati aku kata tidak...
entahlah....
aku pernah simpan text pertama yang kau panggil aku sayang...
masa tu kau memang dah gatal...
aku tahu, masa tu kau sama je macam yang lain...
tapi hati aku mendesak membuat aku menipu...
pada siapa?
pada diriku sendiri...
bodoh?
buakn tu ke yang kebanyakan anak muda ni buat?
bukan ramai ke lelaki yang aku layan?
mereka hanya kawan...
tapi kenapa sekarang aku beritahu kau tentang ni?
sebab aku baru sedar bertapa aku cemburu melihat kau dan dia...
sebab aku baru sedar yang aku suka pada kau...
kenapa aku mengendahkn kau beberapa hari ni?
kerana aku pernah terdetik mahu merampas kau...
hati tamak mengatakan aku berhak mengambilkau dari dia...
tapi...
kau bukan seperti mereka...
kau setia pada dia...
aku akui tu...
kau boleh menangis kerana dia...
dan aku percaya,
hanya cinta sejati mampu buat bergitu...
dan kenapa aku kene tulis ni pula kan?
kerana aku mahu kau baca...
dan aku mahu kau baca tanpa kau sedari aku tujukan ini untuk kau...
supaya kau masih boleh menerima aku sebagai kawan...
cuma mungkin kau mulai sedar aku sukakan kau...
dan kau akan memberi tiada harapan pada aku...
tapi bukan menjauhi aku...
ahhhh!
terlalu keliru fikiran ku...
fikiran ku serabut...
hari ini,
aku meluangkan sepenuh masa ku melihat kau bahagia dengan si dia...
kerana esok,
aku berharap, ketika kau membaca ini,
aku telahpun berlalu dan tanamkan perasaan terhadap kau dalam-dalam...
sehingga aku sendiri lemas untuk memikirkan nya...
inilah selamat tinggal ku untuk kamu...

Friday, February 24

saya patah hati. terima kasih awak!

Walau kau tiada di sini
Ku tetap ingat semua pesanmu
Ku hidup seolah-olah kau masih ada
Bisikan kata kepadaku
Bilakah kau akan utuskan surat buatku
Aku terus menunggu tibanya kata cintamu
oh.. patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi
Biar pergimu tanpa relamu
Namun hatiku tetap rasa
Kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota
Cinta buat kita berdua bila kan ku bisa menerima ketiadaanmu
Kan ku bakar semua hapuskan semua kenangan
Patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi
Sayangku mohon padamu
Segera tinggalkanku
Pergilah kau ke tempat yang kau tuju
Pasti ada hikmah buatmu dan juga buat diriku
Pergilah…


"awak, saya nak awak kawan dengan saya,
sebab?
 sebab saya tahu awak akan jatuh cinta dengan saya! :)

bila di tanya mengapa aku masih single...
hanya satu jawapan aku...
hati ku telah patah...
dan sayang nya, masih belum aku belajar melepaskan mu...

p/s : saye tengah patah hati ni... dari minggu lepas... kalau lah saye boleh jerit kuat2 nama awak dan kata awak penyebab saya patah hati! >.<
hari ni kat kelas memang seronok.. lecturer memang cecomel je prangai... tapikan.... at the same time, saye masih terfikir pasal awak!  
lepas tu, hari ni kelas baru suai kenal ngan lecturer, x pe saye nak berangan kat awak sikit. #eh!
saya harap saya dapat bertahan dan kuat. btw, saye tacing ouh tengok vid clip kat atas tu... hero die mati! cinta yg terpisah bukan kerana rasa benci, tapi kerana dia tidak tercipta untuk kita... uhuk! maybe, ada hikmah di sebalik kelukaan tu... :)
thats all for now.... buh-bye peeps! :)

Thursday, February 23

tak siuman

assalamualaikum readers.. :)
hati aku ni...
aku pun x pasti.... *tadi aku taip x taspi. ape punye typo lah!*
hati aku nak sangat kata aku suka...
tapi senanya, aku x suke pon...
sekarang ni, aku sendiri konpius ngan diri aku...
otak aku kata lain, hati aku kata lain...
makin lama aku pon jadi malas utk pilih mana satu aku nak pilih...
otak aku ke, hati aku ke...
hati n otak aku da tak mau kerjasama...
hati aku pulak makin degil...
da berkali aku kata jangan...
tapi still, masih lagi berdebar bila jumpa dia, tengok dia, dengar dia...
bodoh!
tu yang otak aku selalu kata bila hati aku rindu dia...
tapi, ape hati aku boleh buat?
ape jiwa aku mampu lawan,...
aku cuba fikir positive...
tapi aku da tak larat dengan ni...
dah penat menangis...
bila aku da buang rasa tu...
dia akan datang balik...
buat hati aku bunga2...
buat hati aku yakin, yakin pada dia...
tapi, bila makin utuh rasa tu,
dia akan hilang balik...
seronok ke buat aku macam ni?
buat aku macam tolol...
ye...
aku tak dapat dean list lagi sepanjang dok UTHM ni....
tapi,...
aku bukan tolol....
mungkin ni karma...
balasan buat aku...
dulu buat orang, sekarang orang buat aku...
buat kauyang pernah aku lukai,
maafkan aku...
jalahkan celaka kan aku lagi....
aku nak hidup aman, tenteram, damai...
hati...
jangan lah degil...
ikut kata minda ni...
learn to have a life without love...
cuba dan jangan mengalah...
and dean list...
u better watch out... i try better!
benci betol examination! uh!

thats all,
with love,
=xoxo=

Sunday, February 19

bole tahan

hmm...
assalamualaikum kawan2....
hehehhehe....
lame tak jenguk belog saye eh?
saye pon lame tak tengok...
hehe~
okeh...
latest update...
sepanjang aku cuti,
mule2, aku pegi nek kl...
ikut mak ngah n angah aku amek along aku...
jalan2...
seronok!
then balik melaka, aku duduk melaka tak keluar2~
ihi!
suke!
jujur!
okeh... tu je lah kije aku...
ade pape lagi yg aku nak cte ke? x kot...
okeh.. babai!

iklan nuffnage

becinta