nuffnage iklan

syu

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Monday, November 19

a smile

assalamualaikum readers...
heheh..
actually, im suppose to be studying right now...
esok ade test web programming...
aha! mmg syiok lah kan...
hehehe,
tapi.. mood study tu, entah kenape tak mau mai...
argghhh!
okey...
back to the title..
aku x taw nak kate ape..
macam terlalu bnyak yang buat aku rasa sangat terhalang untuk
olah2 title tu..
ape2 pun..
aku harap, senyum aku akan terus ter-ukir,
even hati aku menangis...
aku mahu kehidupan yang bahagia dan penuh dengan senyuman...
eh!
tadi ayah call,
sebab masuk kn duit beras... hehheh..
thanks ayah! terubat rindu,...
even tak cakap macam i miss u ke hape kan...
dengar suara ayah dah cukup untuk ubat rindu ni pada ayah...
oh my! rindu nye...
okeyh... air mata nak meleleh...
gembeng lah!
=_=

tu je lah kot..
kawan2 readers, please pray for my success okeyh! ;D ehhehe

Saturday, November 10

selepas tangisan

assalamualaikum...
hai semua....
aiceceh..... tengok tajuk atas tu... :D
bajet nak sesedih kan...
tapi sebenarnya, tak da la sedih mana...
okey... ape nak cerita hari ni?
sabar....sabar... saye cerite satu2 ye kawan...

1st...
psm, macam biasa,..
masih lagi dalam usaha memperbaik..
ceh.. macam rajin je kan...:p
sebenarnya... baru buat bab 2..
tu pon banyak nak kene betul...
rase nye kami punye pembentangan proposal bulan doblas...
well, good luck to me! ;)

2nd...
study?
biasa2 je....
tapi yang pasti aku jadi suka study bile masuk kelas prof mus..
nak tau kenapa?
haaa...
beliau ni, muka dia ade lah skit2 macam ayah saya...
eh! ye ke? ke saye je yang berangan sebab rindu sangat kat ayah... XD
then, prof mus ni sangat hebat.... kalau tengok beliau solve kan masalah...
pergh.... kagum sangat... cepat je!
:)
then, prof ni selalu nasihat,
kite kene hargai peluang yang ada...
usaha, stdy... jangan asyik nak balik rumah je...
asal cuti blk, asal cuti balik...
kene usaha lebih, cuti2 tak payah balik selalu...
stay kat bp ni study...
ade gak betol nye...
hikhikhik...!
btw, thanks prof, en, pn, dr yg ajar saye sem ni!
saye suke sem ni! hehehe :p
walaupun sem ni kire sem ter-stress buat aku.... hihihi....

3rd...
i miss melaka! i miss mak! i miss ayah! i miss along! i miss angah! i miss aca! i miss amil!
i miss my family! ;(
maaakkkkk! akak nak balik!
sobs..sobs..sobs...
hari-hari pon hati ni rindu sangat kat family...
akhir sekali... dah rindu sangat.. buat lah bende ni... kuikuikui...

ni lah sumber semangat, sumber kekuatan, sumber inspirasi...
without them, i am nothing...
tanpa mereka nadi seakan x berdenyut, darah berhenti mengalir...
segala nya hambar... 
and... 4th....
lastly....
dia....
aku dan dia... tak wujud lagi...
tiada lagi pesanan ringkas, tiada lagi wc, tiada lagi semua gurau,
rindu, ketawa, perduli...
hilang...segalanya telah hilang...
salah sapa., kenapa, bagaimana,
aku pun tak pasti...
kami mungkin dekat pada jarak...
tapi sejak "perbincangan" tu,
hati kami, hubungan kami semakin jauh...
jauh yang tak tercapai untuk aku dekatkan kembali...
sebenarnya...
aku rasa bodoh bila fikirkan aku menangis pasal dia....
aku rasa bodoh bila fikirkan aku mengalah sentiasa dengan dia...
hanya Allah s.w.t. tempat aku mengadu....
hati aku tersentap setiap kali nampak dia di fb...
hati aku terluka setiap kali dia post pasal gadis dia di twitter...
air mata...
tak perlu nak cerita lah kan...
mata aku pon dah naik lepas...
bergenam setiap masa...
kadang kala...
bila di fikir-fikir...kenapa aku nak menangis...
doa kn yang bukan2...
aku rasa macam tak kena je buat macam tu..
tapi, mungkin masa tu hati aku tengah terluka kan...

tu dulu tapi nya...
walau dulu tu seminggu lepas... :)
sekarang aku sedar..
di setiap sedih aku, luka aku, pertemua yg menyakitkan tu,
semua tu bukan hanya untuk buat aku menangis...
tapi semua tu untuk buat aku lebih tabah...
dulu aku pernah menangis bila cinta terhalang...
bila fikir2 balik bodoh pon ade..
buta...
hahahaha... ada betol nya cinta tu di halang...
aku je tak nampak salah tu sebab buta becinta...
:)
dan kerana kehadiran dia, 
aku dapat get over cinta terhalang...
dah tak ada rasa sedih ke, marah ke, apa ke bila nampak cinta terhalang...
sebab si dia dah buat aku lupakan semua tentang tu...
mungkin kerana tu dia wujud dalam hidup aku...
tapi...
sekarang... bila dia pergi...
hati aku dulu pedih...*minggulepas padehal*
mula-mula aku marah sangat...
sedih sangat...
bila sorang-sorang aku menangis...
tapi, lama-lama aku sedar...
bila dia tinggalkan aku...
aku nekad ajar diri aku menjadi lebih keras...
hati aku jadi kebas.. kebal...
bila hati aku gusar...
aku ingat pada mak dan ayah...
aku cari Allah s.w.t...
tu je lah sumber ketenangan aku...
haaa...
nampak tak hikmah tu?
bila dia pergi...
sebenarnya, 
aku jadi lebih dekat dengan pencipta aku...
aku lebih dekat dengan family...
sebab diorang la tempat aku bermanja...
dan yang pasti...
di sebabkan dia aku bebas dari sedih yang di sebab kan cinta terhalang...
di sebabkan dia, aku jadi kuat..
terima kasih sebab pernah wujud dalam hati saya... ;)

antara perkara sampingan yang buat aku lupa pada dia...?
heee....
busy kan diri dengan rajin dan awal sikit ke kelas....
busy kan diri dengan cerita heartstring dan novel "the women he loved before"
dan tak memikirkan untuk melupakan dia...
:)

okey...
untuk dia, mr.strawberry, saye tujukan lagu ni untuk awak ye... 


saya akan lupakan awak.... saya akan lupakan awak....

tapi... sebelum tu... biar la saya coret2 sikit cerita kita pertama kali berkenalan ye.. :)

al kisah...
masa tu saya masuk kelas X *as best as possible to hide ur identity*,
saya x pernah pon perasan awak, sebab masa tu saya masih meong sebab frust kes
cinta terhalang! kuikuikui....
dalam dua atau tiga minggu lepas join kelas tu, satu hari saya masa tu pakai baju
warna putih, n selendang "cococrunch"...
hahahhaha! kiut je kan... masa duduk dalam kelas yang lecturer tak masuk2 tu,
awak pon kacau-kacau saya...
sengaja je kan.. standard budak lelaki x pernah nampak pompuan :p
jadi saya yang tgh frust tu pon buat lah tak taw je kat awak...
saya tak suka betol awak mase tu, sebb bongok kacau saye.. ahhhahaa..
saya selalu x sebulu, awak kutuk-kutuk kerja group saya...
saya lawan sikit-sikit je,... sebab saya tak suka awak... 
sampai lah satu hari tu,
saya dah nak balik dari kelas,
awak tiba-tiba panggil saya dekat tangga...
dah lah panggil nama saya pon salah....
bongek!
tiba-tiba dengan muka gabra awak minta number saya...
sebenar nya kalau tak fikir awak malu nanti,
saya memang dah gelak kan awak gila-gila dah...
style awak masa tu punya nak mintak number, macam orang dulu kala...
apadaa,...
tapi, sebab tu lah jugak saya bagi num saya kat awak...
mula-mula nak kawan-kawan...
lepas tu nak main-main je..
lama-lama hati saya betul-betul jadi suka kat awak...
tambah-tambah bila awak selalu care...
sweet sebenarnya awak ni...
sampai lah saya yang gedik ni semangat cari blog awak dan baca dari first post
blog awak... saya baca awak macam-macam awak tulis pasal gadis awak...
hahahah~
saya jealous sebenarnya...
sebab masa tu dah suka kat awak..
bila tanya dah la awak tak jawab...
haish...jahat jugak awak..
lama-lama, saya dapat confirm kan yang awak memang ada gadis...
saya x mampu buat apa... saya redha je...
sampai lah ke hari tu...
hari sebelum awak balik rumah awak..
awak cakap saya tak boleh message awak..
sebab awak balik ni semata nak jumpa gadis...
tahu tak, masa tu saya marah gila...
awak macam dengan tak bersalah je cakap macam tu kat saya...
tapi, salah saya jugak kan.. saya yang gatal...
bila marah saya tulis macam-macam kat twitter...
tbe-tibe awak ajak bincang kat phone masa cuti mid term..
awak kata awak kecil hati dengan semua yang saya tulis...
saya pun masa tu tengah marah menjawab dengan lebih teruk..
semata-mata sebab saya nak sakitkan hati awak...
teruk jugak :p
akhirnya... bila naik balik u...
saya text awk...saya minta maaf...
awak kata awak maafkan saya... 
lepas tu, kita trus jadi macam tak kenal antara satu sama lain...
saya nangis tiap malam.. 
lama-lama saya sedar...
mungkin tu yang terbaik...
biarkan awak bahagia dengan gadis...
haati saya... terubat dah...
tengok cerita cinta pon dah cukup...

dan hari ni, saya harap hari terakhir saya bercakap pasal awak...
tapi sebelum tu...
sebelum awak pun lupakan saya, saya nak cakap,
even awak tak minta maaf awak dah luka kan saya...
saya maafkan awak..
and, i really want to say sorry 
sebab saya kata kat awak straight yang awak ni
buat saya tempat hilang bosan.. betul atau tak, saya x tahu..
saya tak patut cakap macam tu.. maaf..
sampai sini saja...
saya akan lupakan awak...
saya akan jadi manusia yang paling happy lepas ni...
dan yang pasti saya akan pasti kan cerita kat atas ni...
hanya sekali ni je..
dan tak kan berulang.. 
awak, mr.strawberry... awak adalah kenangan terakhir cinta monyet saya...
saya harap :p
kalau ade lain.. sah saye ni gatal becinte! hahaha!

*****

to other readers, thanks for reading...
angah n along, if you read this...
please...
i want u to know that u are my strength 
and i really loves you...
n please.. jangan lah cerita kat mak ngan ayah adek
kalian ni menggatal kat sini :p heheheh!

p/s: putus cinta tak ber-erti berakhir nya satu kehidupan...
kegagalan juga bukan ber-erti kamu mati...
ingat lah... selepas hujan, Allah s.w.t. ciptakan pelangi...
n ingat lah... kadang kala kita kena faham...
setiap apa yang mak dan ayah kita larang mesti ada sebab...

okey... that's all keyh... buh-bye!
assalamualaikum....
 


Wednesday, October 24

the post with almost forgotten title...

oh hello.... assalamualaikum to muslims readers... :)
today is.... *check the phone for date*
okey, 24th oct 2012... its been a while m not updating mr bloggy honey here.... ihi!
so... is there i wanna story mory to uollzz? sure! lots n lots n lots of it!
BEWARE! THIS POST WILL BE REALLY LONG!!! 

maka nya... hai sekalian orang kampung! 
i wanna story mory yg i da masuk 3rd year in this UTHM... tq3...
hopefully everything will run smoothly! *walaupon it seems like aku tengah merangkak rangkak nak dapat degree ni!*
first of all, i wanna wish my angah congratulation for ur convocation, graduation o whatever it is!
and along too! though along's is last year... aha. jgn kecik hati my love!
XD
and to jiji, my beloved so-called cousin! n ika as well... love u guys a lot!
congratz korang dah graduate memasing!
sumpah...
jehles mehles sgt tengok all of them already graduating...
me? insya'allah! i will... sooner or later, i will!
pray for me guys! ;))
oh ya!
talking about convocation...
here's a story...
i have a friend,
his name is mr. N, n he has a girl friend... named miss S...*tibe-tibe feels like wanna hide their name!*
her gf graduated last sunday, *check the phone for date again ~.~*
oh! okay, it was 21st of oct...
well, she graduated, okey my sis graduated as well..
but one thing that i am extremely jealous of her is...
he bought her a really big n pink bear! homai!
sumpah aku jehles mehles...
bukan jehles ape..
bear tu, ya Allah..... besar n comel!
n he really sweet u know...
he actually wait outside d convocation hall for her with that big mr teddy bear...
seriously... he ignores all the weird looks on him, just for her...
how sweet!
homai3!!! jehleh mehles again.... =____="
okay2! enough with others punye story...
karang tak pasal-pasal both of them thinks i stalk them...
hahah! >__<

now, *check google translate for the correct term*
okay! now proceed!
with my story....

mestilah... ade cerite nye...



but i think, 
i should just explain with pictures! ;)

enjoys.... ^_^



going out with the kiddos... heheh :D
gaya p ramli dengan saloma makan kepsi.... thanks aben blanje kepci! >_<
the boys.... :D ateng n abe... ateng!!! gonna miss ya bro!
nnt lepas raya haji ni da balik mesir kan... ;'( huwaaa! xdo la kwn borak!
the belons.... :D kekanak nye... bukan aku! :D



ending nya... sangat lah seronok bejalan dengan dyorg2 ni...
padehal nye men bowling ngn makan kepci je... hahahah!
aben... u're the best lah! semoga ko murah rezeki ye... ;)

okay... next story... ready? ihihihi....







wawa pakse! sedaya upaya aku juling muling kan mate ni.. o.O
wawa! u look.....look.. squish... =_=
me trying to act lady like, tapi x jadi T.T


ade next ke? i wonder... let me check....

eh2! mesti lah ade ryte? ehheheh....
next join kanak-kanak menggila dalam u... -____-"diridididi....



trying the hardest to look scary... :D

dont i look scary? limau mane datang entah... sebab je.. -_-

hantu limau.... hahahah!
last pic taken before i move away from tmn rona house!
i miss my bobo~ <3 td="td">
the strawberries.... last gift from roommates in tmn rona.. :D
miss fajar.. i miss a lot babe! bila lah u wanna go gym wit ur "kawan"
said wanna detim2 wit me.. =_=


and thats all for now... next update, maybe i'll upload cow pic...
gonna be hari raya haji this comin' friday ryte?
so, selamat hari raya aidil adha saye ucapkan! ^^,
will be continue... soon after i come back from melacca keyh...

buh-bye for now... assalamualaikum.... :)



Monday, September 17

.

kau tak pernah faham atau pura2 untuk tak faham?
aku sedih, aku sakit hati...
semua sebab kau...
kau punca segala nya...
kenapa aku kene jumpa orang yang buaya macam kau!
kau amik hati aku...
kau ucap rindu...
panggil sayang...
kesah, ambil berat...
tapi semua nya hanya pura2...
aku?
kenapa lah bodoh sangat untuk tak perasan semua tu palsu?
jujur nya...
semakin aku sayang kau, semakin aku benci kau...
terutama bila depan semua orang kau macam tak kenal aku..
kau layan aku macam kawan2 lelaki kau yang lain..
bila blakang orang..
rindu.. sangat...
kau penipu!
aku tak percaya aku akan kenal orang macam kau....
hipokrit!
aku harap,..
satu hari nanti aku akan hilang ingatan...
tak perlu banyak..
cukup hilang segala memori yang ada kaitan dengan kau...
entah kenapa aku rasa bodoh sangat tulis ni kat blog....
tapi aku nak kau betul2 tahu...
aku akan benci kau sebenci benci nya...
sampai otak aku benak untuk even eja nama kau.

Wednesday, September 12

harapan

assalamualaikum...
hihi.. lame nye x menulis2 kat sini...
rindu luah2 perasaan kat blog.. eh?
hmm...
okey...
nak cite ni...
korang pernah tak berharap?
pernah tak di beri harapan....

setiap kali bila aku berharap kan...
mesti ada yang akan cakap kat aku...
syu,,, jangan berharap sangat.... nanti kalau jadi ape2, kau yang sedih,..
jad setiap kali aku berharap, mesti aku akan fikir negative siket...
sebab aku tak mau terluka la katakan...
tapi nya....
macam mana plak kalau orang yang bagi aku harapan menggunung?
haaa...
da kan..
naya aku...

semenjak dua menjak ni aku rasa melancholic sangat...
eh.. poyo bonar nak melancholic2 sangat..
kata je rasa murung....
tapi x lah murung sampai macam sakit kemurungan tu.......
bole bawak mati weh sakit kemurungan tu....
hmm...
nak di jadi kan ceritra...
ade lah certain2 hamba Allah s.w.t. yang selalu beri aku harapan...
tapi bila sampai masanya...
pufff!!! hilang...
macam habuk... x dapat di kesan...
pakai kanta pembesar pon belum tentu jumpe...
jadi keadaan nya...
aku yang dah berharap ni plak?
opkoz lah aku tersentap kerana bila harapan dah ada,
tapi di turn down kan oleh seseorang..
macam sedih sangat...
bad mood sangat...
nak update twitter kan...
laju je ade yang terasa..
okeyh...
kadang2 tu memang nak bagi terasa pon...
eh?
ah lupakan lah...
lepas ni aku tak mau dah percaya kata2 dari manusia2 tu...
sedih tahu?
sapa aku kat dyorg?
hanya tempat masa perlu je...
ye...
mungkin tu lah die...
bile ade musibah baru cari kot?
tak pe lah...
ahkak redho je lah...
just nak bagi peringatan...
jangan lah terlalu beri aku harapan n turn me down after sometimes...
sebabnya... hidup ni bagai roda...
bile kau pulak yang ada kat tempat aku...
kau mesti rasa ape yang aku rasa....
that's all....
bye....

*getreadytutuplappy.tidurnangisnangis.gosokgosokmata*

p/s : selalu terfikir kenapa still percaya awak even banyak kali awak tipu....

Thursday, August 2

diary 12 ramadhan

hye readers!
assalamualaikum.......
^^ korang sihat tak ni? puasa so far penuh?
aku blom ponteng2 lagi buat mase ni... ekekkke~
btw, tanggal 2 hari bulan lapan,. birthday seorang member aku ni...
so happy birthday bro! untung lah awek belikan hodiah... :p

okey! cut3~! ni bukan cerite die keyh guys!
ni cerite aku...
aku still tak leh balik melaka...
ihik! mane nak boleh... selagi tak 16 hari bulan slagi tu x leh balik... =_=
bayang kan, malam tujuh likur baru bleh balik...
*btol ke aku eje ni *
oke abaikan..
jadi, sepanjang hari di ramadan 12 ni,
aku sentiasa gorogoro...
*gorogoro = baring2 tanpa hala tuju.. mengikut kamus cik syuhada kesayangan!*
tapi tak lah sepanjang hari actually...
aku ade gak pi kedai talipon hantar incik sony kerane kegagalan
men-display kan interface nye...
demm!!! nasib bek ad0 warranty....
sabor je lah....
okeyh!
lepas tu, hari ni budak bilik aku buat kebajikan tuk aku...
die belanje aku air apple! yum!
mmg buke plg segar lah! hihihi...
syukur alhamdulillah....
actually, aku nak tpon mak aku hari ni...
bajet, dalam pukul 9 cam tu talipon lah ibonda tersayang...
sekali terlalok plak tngk cerite "push"
haih~
terlepas sampai pkul berape... sepuluh lebih...
di sebab kan xdop sapo tulon mak aku,
mesti beliau letih kan...
jadi, aku tak le tpon mak aku...
serius! rindu gile!
mata tetap segar bugar...
tak taw lah ape nak buat...
study malas!
caiht!
movie... segalanye aku maraton...
running man tu entah berape juta kali dah tngk...
final choice,
blogging!
dah lame gak aku tak active blog ni...
semalam baru buat...
tu pon sbb dak kicit tu sakit aku sedih gile...

aktiviti lepas ni....
hmm...
tak payah cerite kot....
tapi, aku rase, aku kene beli limau perut...
kelimumur ni, bile aku garu kepala...
die jatuh macam snow ow...
stress aku!
lastly....
aku nak share lagu kat you tube...
lagu jejake idaman...
kalau lah ade seorang islam
yang beriman untuk mengimam kan aku sekacak ni...
ommo!!! jong kook oppa! saranghea!

Wednesday, August 1

hati aku...

9.55 pm 12 ramadhan.... [bulan islam, waktu malaysia]

aku, siti nursyuhaiba macam biasa, surau kat taman banyak lelaki...
jadi x de la pergi.. (sebab aku rase surau kecil tu macam lelaki je pergi)
usai je urusan yang perlu di uruskan, biasa lah...
relex2 sambil melayari internet yang menghubung kan seluruh dunia...
kasmandu aku x pasti... ;)
okeyh!
cerite bermula bila aku ingat profile mak sedare adelah profile kawan,
jadi aku pon pergi la skodeng profile fb beliau...
aku terjupe beliau share satu gambar ni...
alangkah terhiris, sedih, pilu nye aku...
ble aku nampak beliau share gambar baby ni...
baby tu tak tahu la sakit ape, 
tapi dubur die bengkak....
bengkak teruk sangat.... budak tu pon gambar nye nangis jee...
kesian sangat aku tengok....
lepas tu, jumpe lagi beliau share like kanak2 lain pulak...
bab lagi... 4 bulan kalau x silap..
baby tu kene penyakit ape aku lupe... [name scientific... mane aku nak ingat kan...]
oenyakit tu buat mata die bengkak...
kesian sangat... die macam tak leh nak nangis...
aku tengok mate nye aku taw rase sakit sangat...

dalam tengok2 tu, sambil sedut air teh bunga yang aku beli tige bungkus 2 hengget *aku rase sgt berbaloi!*
tibe2 aku terasa sakit sangat kat hati aku.... 
air mata memang tahan je lah.... 
*cover dari budak bilik....* 
aku terfikir...
aku ni bukan lah orang senang...
tak kaya raya... tapi masih ade makan dan pakai...
aku tak makan pizza, mekdi, kepsi, tutty fruity, dominos, cool blog, subway dan sebagai nye tu hari2...
tapi aku belum lagi hadapi masalah kebuluran...
masih ade nasi dan telur di dapur....
kalau duit habis... sesak xde se sen di dompet,
aku masih ade kakak yang boleh bantu...
tapi adek2 yang sakit tu? sape nak tolong?
bila aku tengok orang cerite makan mahal2,
pakai blackberry, HTC, iPad, Iphone, galaxyTab, 
smart phone, gingerbread lah, froyo la ... aku cemburu...
aku terfikir, kenape aku tak mampu?
bila aku tengok orang cantik, hidung mancung, kurus even makan setengah hari sepiuk nasi,
badang tinggi lampai, rambut ikal mayang, bulu mata lebat, mata warna hitam pekat macam pakai lens, 
aku terfikir, kenape aku tak cantik macam dyorang...
tapi aku tak fikir, 
aku dah di beri kesihatan yang baik...
berapa kali mase kekecik masuk hospital sebab asma, still alive now...
malah dah sembuh....
adek2 tadi? masih menderita,. masih sakit., kenapa aku tak bersyukur,
lagi persoalkan akan kekurangan aku....

roda kehidupan sentiasa berputar...
kadang kala kita di atas, kadang kala kita di bawah....
bila kita di atas jangan lupa pada yang di bawah...

tapi, kita jugak kene ingat,
bila kita di bawah, 
jangan asyik pandang yang di atas,
berfikir, kenapa kita tak mampu...
sampai akhir nya kita jadi orang yang tak bersyukur...
sesekali cuba pandang ke bawah, 
kerana, sebawah2 kita, pasti ada yang terima lebih perit...
kadang kita tak kaya,
tapi hidup kita tenang, 
kadang kala kita kaya,
tapi macam2 masalah yang mendatang...

jadi belajar lah untuk mensyukuri apa yang kita dapat....
tapi jangan pulak xmo berusaha lansung...
nasib seseorang hambah Allah s.w.t. itu tak akan berubah
kalau dia tak berusaha,....

sekian lah panjang lebar saye membebel.... 
assalamualaikum,..
rase nye tak lambat lagi kan...
selamat menyambut bulan ramadhan al mubarak ye kawan2 dan readers yang islam... ^^~ 
with love..... 



Saturday, June 16

assalamualaikum semua.... ^^
oh hye everybody.... ;)
been sometimes not updating this bloggy... miss it!
and of course, miss checking nuffnag... err...
oke2...


lately, 
i've been emotional...
with friends, TTP *tmn tp mesra*, life, study and stuff....
well...
its been examination week, and this week, the exams...
they've been really tough and harsh to me you know... 
my heart right now is like an hour chewed chewing gum...
 T-T
seriously.... really having a heartbreak this week...
thanks to Allah s.w.t its over....
and yeah... thanks to someone that always talk to me when im down...
someone that dont consider me as a girlfriend or soon-to-be-gf...
someone that really care to me as a friend and not more...
thanks a lot... all what u've said really right....
i shouldn't look back for my past...
i should have move on....
and having hope to someone that i'm sure not meant for me, 
is a total waste of time... ahah!
u're totally right....
thanks... ;)


ouh ya! recently,  i know its an old2 movie... but still...
i just watch it on  youtube... egeggee.....
the title? 'how does she did it' yeah...
if m not mistaken... :D
and the movie is about a housewife, a mother, and a banker...
all in one doing in her life...
and she done it well...
at the beginning things for her family was getting better and better...
her husband begin to success... she always be...
and as the movie goes on, she's gettin' busier and busier...
the boss start to fall for her...
husband gets jealous...
at 1st i thought it was shitty...
ya know... her husband was like really loves her....
i was like, please... please.... dont fall in love with that jack... *the boss*
and the end, 
the movie reach the climax when her son fell down and she didn't ans her hubby phone call...
hubby gets angry...
marriage life up side down....
n suddenly her boss come over try to tell her he fall for her...
but she immediately reject him in polite way....
he'll find someone n stuff...
keep her promise to the daughter...
and make the hubby happy....
plus! 
she even make that jack meet her friend until they want to get married.... hehe!
it was a love sweet and funny movie...
oh ya! the funny part was...
there is some part about momo *the women PA* get pregnant...
note that she doesn't want to have children but decide to keep it when the women 
tell her not to...
one of her dialog was...


"Maybe my baby will turn in to Justin Bieber. He was a mistake. Now he's a billionaire."


hahahhah! know what? i pause the video and laugh so loud...
thank god no one was awake by that....

thats all... i think its enough talking for me already...
so...
see u guys, readers, bloggers, blog walkers soon...
with lots of love..... xoxo....

*wonder how a man take it if another guy says XOXO to him... err...*

oke.. thats all... buh-bye peeps.... 
tata...
and to all muslims readers...
thank you....
assalamualaikum.... (:



oh ya! not to forget... a friend shared this song with me last thursday or wednessday...
not sure...
and we argued a little bout the meaning of it...
he says, the song is about a girl cheated her boyfy...
but i said, its about a husband that ask the wife to find someone else...
cause he's dying... and of course... in d end, he agree that i was rught... hehe..
however... thi is a sad song actually...
but in a hip hop way of sad.. ihihi..
so... enjoy.... 


singer : black + malique (:


Saturday, June 2

sahabat

assalamualaikum bloggy sekalian yang sedang baca saye punye blog ^^
hihihih...
lame nye saye x update blog ni kan...
hehehhe...
xde ape cerite nak update sbenar nya...
:)
tp kan... sekarang ada satu cerita nak cerita....
u'ollz bace lah ye.... XD

***************************************
tik..tok..tik..tok...
di saat masa berdetik perlahan...
hati ku berdegup...
tali gitar kau petik...
persahabatan kita bermula...
harga nya hanya air liur dan air milo ais kedai mamak...
perbualan kecil, rumah berapa sewa...
persahabatan bermula...
sedetik demi detik....
ikatan terjalin...
sehari demi hari makin rapat sehingga menjadi kawan rapat...
segala pedih dan sedih sama di kongsi...
saling meneman ketika kesorangan...
bila tiba masa tiba...
teman baru mula wujud...
yang asal?
di abai... 
malah di buang jauh...
hati terluka...
hubungan terputus...
air mata hanya hati yang tahu...
tiap detik berlalu penuh amarah...
di pihak dua, detik di lalui bagai kumbang di taman..
ter-indah dalam dunia...
setelah berbulan terdetik hati...
bukan untuk jatuh cinta...
tapi untuk on skype...
sangat moden masyarakat sekarang....
tuing..tuing...
terdapat 'notification'
"salam...
hye sahabat... :)
sahabat.... aku nak minta maaf dari kaw.."
mata terpejam celik...
bagai tidak percaya...
hati mana tak sejuk kalau sahabat merendah ego memohon maaf..
lalu di maaf kan...
hubungan kembali terjalin...
sahabat semakin rapat..
dan kini, susah senang sama di rasa....
perit duka lara bahagia gembira tertawa....
semua nya di kongsi...
selalu menemani, dengar kisah pahit manis hidup...
kau lah yang satu benar2 menjadi sahabat ku...
<3 <3 <3

**********************************************

kisah yang bermula...
bermula dengan 'strangers' dan ber-akhir dengan friendship...
yang pernah retak tapi terjalin semula...
malah semakin rapat setelah putus....
terima kasih kerana masih menjadi sahabat ku....
the ups and downs,
we shall talk about it...
coz we know we wont leave each other...
kerana kau adalah sahabat ku....

**************************************************
and lastly....
enjoy ^^
najwa n sleeq...
SAHABAT


Friday, May 4

making choices

assalamualaikum readers :)
been sometimes not writing here ryte?
hahahahah!
been busy..... too busy actually....
so...
last week, i've gotta to choose my majoring...
and after deeply thinking,
and of course, after considering my family's suggestion,
i'd decide to choose SE...
yeah... i know its gonna be hard....
but, who knows wright?
insya'allah, Allah s.w.t. will show me the path.... hihi ^^

MEAN WHILE.....

running man...
oh!
i regret this! seriously! regret it!
i shouldn't watch it! but i did...
conclusion?
i'm addicted to it,...
thanks along... now i'm in love with KIM JONG KOOK
my sparta! hahahahahh!
btw, thanks to kak mira ( my roommate ) coz, she gave me all
the episodes of running man... not all, but still... a lot... haha :D

OTHERS

tons of things that must be done...
work, study, assignment, project, this, that n blablabla...
friends?
okey2 only... nothing much... ;)
love life?
great... enjoying the single life.. thank you... :D
thats all for my monthly update....
tata~
and assalamualaikum... ;)

Saturday, March 17

terime kasih

bila kau kate orang yang kate bergitu bodoh,
make nye kau kate aku, cekgu bio kat sekolah aku, lecturer bio kat matrik aku bodoh...
ye... aku ni budak bio yg fail nak ambik medic..
terima kasih sebab kau sedar kan aku bertapa bodoh nye aku...
:)

p/s : maaf aku ter-over sensitive over that word "BODOH" .

Monday, March 5

tanpa aku sedari

assalamualaikum...
 hidup ni realiti...
tapi, tu tak bermakna kita tak boleh nak berseronok kan?
hidup ni memang realiti..
tapi tu tak bererti kita tak boleh bermimpi...
hidup ni realiti...
tak bererti kita tak boleh hidup macam dalam fairy tales..
hidup ni realiti...
mesti lah akan ada banyak ranjau dan dugaan...
hidup ni realiti fantasi...
kerana tu,
manusia sering berusaha menjadi yang terbaik...
dan seringkali, yang baik pasti menemui kejayaan...
andai bukan di bumi, 
insya'allah di syurga...
ye...
pasti akan ada pengakhiran yang bahagia...
biarpun air mata tu akan menitis dalam masa ingin mencapai kebahagiaan...
aku...
masih lagi tak mungkin melupakan kau...
aku...
masih lagi bedetik hati ini melihat kau...
aku...
masih lagi cemburu dengan dia dan kau...
namun...
hidup ini realiti...
bukan kau sahaja sembilu dalam hidup aku...
aku mulai lali...
sakit di hati kini sudah seperti sakit di badan...
masa berlalu, luka nya sembuh...
bila berparut, boleh saja aku sapu kn ubat hilang semua tu...
akhirnya, 
aku akan kembali seperti asal...
malah semakin kuat menempuh semua duri dan ombak...
 ;)

Sunday, March 4

kau

masih bersedih....
kenapa?
sebab kau tak pernah perduli...
ye...
aku selalu mengadu dekat public...
tapi secara private pon kau tak perduli...
ape batak sangat aku dengan kau?
entah...
hati aku ni main bodoh sejak kenal kau...
aku terus suke kau tanpa sebab...
benci tapi mahu!

Saturday, March 3

biar kan

kau angkuh dengan keputusan mu...
kau angkuh dengan ego mu...
kau pinggirkan aku...
aku terbiar kesedihan...
kau,
pernah perduli?
banyak kau tak tahu tentang ku...
kerana itu, aku akan terus melarikan diri hingga ego mu jatuh...
atau mungkin sehingga jasad di mamah tanah...
entah sampai bila tidak aku perduli lagi... kerana kau...
tak kan pernah perduli....

Tuesday, February 28

post yang hampir untitled :)

assalamualaikum readers... ;)
hye awak2 semua...
sihat?
oh! maaf ye semalam nye posting sgt erm.....
okeh, maaf je lah... ihi.
it's raining taw sekarang ni di rumah saye...
syukur alhamdulillah masih ade tempat untuk saye berteduh di sini...
dalam hujan ni, terasa sejuk yang Allah s.w.t. dah bagi pada aku...
ye, aku harap, macam mane hujan ni cuci segala kotor di atas muka bumi,
macam tu lah hati aku juga yang mula bertitik hitam kerana cinta....
aku tak mahu macam tu lagi...
#eh! yakin ke?
aku tak mahu, tapi, aku mungkin tetap bergitu...
kerana?
aku belum kuat tuk mengawal badanku dengan minda...
hati aku terlalu keras sehingga jantung terasa lelah......
tapi, aku percaya,
aku akan menjadi lebih kuat, bersemangat...
kerana aku percaya tiada yang akan ku cintai lagi...
#eh! suami?
tu kisah aku dan si dia yang tak aku kenali...
aku percaya, hanya dia yang mampu buat aku lupakan kau...
hihi ^^ harap2..
ah! sudah...
btw, hari ni nak cite psl kelas...
well, pagi tadi punye kelas, pukul 10 pagi tuu, kelas databased, kelas lab...
x de...
so aku juz pergi kelas yang dari 12 to 2 tu,
kelas tu kelas network and data communication :)
lecturer?
macam askar aku cakap...
tapi kan, aku tak rasa mengantuk dalam kelas tu...
sebab aku suka dia garang macam tuh...
hiihihi
aku lebih fokus + dan lebih faham...
mungkin aku mmg perlu orang garang yang ajar kot... ihihihi XD
btw, enough with that...
hhmmm...
hari ni si siti pi tngk wayang...
grrrr~! jeles!
aku dpt tngk online je...
*tunduk syukur*
sebab aku masih lagi boleh tngk...
orang yg x do apo tu, lagi kesian... kan?
ape2 pun, bape hari lalu, ado jugak lah aku g layan photoshop tu... :D

so, layanz ye... :)

ni gambar kat fb aku yang satu tuh... XD

gambar ni mase aku kat dalam bas perwira...
mase sem satu tahun satu... tapi bulan lepas baru aku edit
#EH!

ni kan cover pic aku kat shiro syuhaiba :D

ni? erm... semangat bersukan?
bosan senanye... heheheh XD

ni snap picture dari music video patah seribu ;)
aku rase sweet pulak putih2 gitu... ade pulak
lambretta merah tu kan... macam romantik 60-an :D

gambar yang aku ambil di google dan download,
dan aku tambah colour... mase ni,
aku tengah ajar kak aku care nak tambah color dan
add pattern pade gambar :)

ni same mcam yang atas :)

ni ... errr.... no comment,
btw, j'adore ma famille :)




oh abaikan! XD

thats all, buh-bye :)
with lots and lots and lots of love to everyone around me,
=xoxo=

p/s: how i notice due to falling n love with that GUY makes me wasted all the love that i could possibly spread to everyone around me... muuuaaaaxx! 


luahan bodoh

aku tahu apa yang akan ku tulis kan ini sangat bodoh....
namun inilah luahan hati ku...
kita kenal bukan kerana kita berkawan di laman sosial...
kita kenal bukan di tepi jalan....
aku menjadi kawan bukan kerana kau seperti zack dalam azura...
aku menjadi kawan kau bukan kerana kau kacak bagai aril...
tidak...
aku tanpa sedar ingin berkawan dengan kau...
kerana?
kau kebudakan...
cara kau, gaya kau, usikkan kau...
sudah jarang aku dapat usikan bergitu...
di dunia universiti ni lain sangat....
dan aku rasa lelaki di sini semua nya tak menarik...
aku melihat mereka seperti orang tua yang terlalu asyik belajar...
sayang nya orang-orang tua ni juga gatal dan bernafsu seperti orang muda...
tentulah! mereka semua masih muda...
tapi kau...
kelihatan sama...
namun hati aku kata tidak...
entahlah....
aku pernah simpan text pertama yang kau panggil aku sayang...
masa tu kau memang dah gatal...
aku tahu, masa tu kau sama je macam yang lain...
tapi hati aku mendesak membuat aku menipu...
pada siapa?
pada diriku sendiri...
bodoh?
buakn tu ke yang kebanyakan anak muda ni buat?
bukan ramai ke lelaki yang aku layan?
mereka hanya kawan...
tapi kenapa sekarang aku beritahu kau tentang ni?
sebab aku baru sedar bertapa aku cemburu melihat kau dan dia...
sebab aku baru sedar yang aku suka pada kau...
kenapa aku mengendahkn kau beberapa hari ni?
kerana aku pernah terdetik mahu merampas kau...
hati tamak mengatakan aku berhak mengambilkau dari dia...
tapi...
kau bukan seperti mereka...
kau setia pada dia...
aku akui tu...
kau boleh menangis kerana dia...
dan aku percaya,
hanya cinta sejati mampu buat bergitu...
dan kenapa aku kene tulis ni pula kan?
kerana aku mahu kau baca...
dan aku mahu kau baca tanpa kau sedari aku tujukan ini untuk kau...
supaya kau masih boleh menerima aku sebagai kawan...
cuma mungkin kau mulai sedar aku sukakan kau...
dan kau akan memberi tiada harapan pada aku...
tapi bukan menjauhi aku...
ahhhh!
terlalu keliru fikiran ku...
fikiran ku serabut...
hari ini,
aku meluangkan sepenuh masa ku melihat kau bahagia dengan si dia...
kerana esok,
aku berharap, ketika kau membaca ini,
aku telahpun berlalu dan tanamkan perasaan terhadap kau dalam-dalam...
sehingga aku sendiri lemas untuk memikirkan nya...
inilah selamat tinggal ku untuk kamu...

Friday, February 24

saya patah hati. terima kasih awak!

Walau kau tiada di sini
Ku tetap ingat semua pesanmu
Ku hidup seolah-olah kau masih ada
Bisikan kata kepadaku
Bilakah kau akan utuskan surat buatku
Aku terus menunggu tibanya kata cintamu
oh.. patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi
Biar pergimu tanpa relamu
Namun hatiku tetap rasa
Kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota
Cinta buat kita berdua bila kan ku bisa menerima ketiadaanmu
Kan ku bakar semua hapuskan semua kenangan
Patah seribu hatiku
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi
Sayangku mohon padamu
Segera tinggalkanku
Pergilah kau ke tempat yang kau tuju
Pasti ada hikmah buatmu dan juga buat diriku
Pergilah…


"awak, saya nak awak kawan dengan saya,
sebab?
 sebab saya tahu awak akan jatuh cinta dengan saya! :)

bila di tanya mengapa aku masih single...
hanya satu jawapan aku...
hati ku telah patah...
dan sayang nya, masih belum aku belajar melepaskan mu...

p/s : saye tengah patah hati ni... dari minggu lepas... kalau lah saye boleh jerit kuat2 nama awak dan kata awak penyebab saya patah hati! >.<
hari ni kat kelas memang seronok.. lecturer memang cecomel je prangai... tapikan.... at the same time, saye masih terfikir pasal awak!  
lepas tu, hari ni kelas baru suai kenal ngan lecturer, x pe saye nak berangan kat awak sikit. #eh!
saya harap saya dapat bertahan dan kuat. btw, saye tacing ouh tengok vid clip kat atas tu... hero die mati! cinta yg terpisah bukan kerana rasa benci, tapi kerana dia tidak tercipta untuk kita... uhuk! maybe, ada hikmah di sebalik kelukaan tu... :)
thats all for now.... buh-bye peeps! :)

Thursday, February 23

tak siuman

assalamualaikum readers.. :)
hati aku ni...
aku pun x pasti.... *tadi aku taip x taspi. ape punye typo lah!*
hati aku nak sangat kata aku suka...
tapi senanya, aku x suke pon...
sekarang ni, aku sendiri konpius ngan diri aku...
otak aku kata lain, hati aku kata lain...
makin lama aku pon jadi malas utk pilih mana satu aku nak pilih...
otak aku ke, hati aku ke...
hati n otak aku da tak mau kerjasama...
hati aku pulak makin degil...
da berkali aku kata jangan...
tapi still, masih lagi berdebar bila jumpa dia, tengok dia, dengar dia...
bodoh!
tu yang otak aku selalu kata bila hati aku rindu dia...
tapi, ape hati aku boleh buat?
ape jiwa aku mampu lawan,...
aku cuba fikir positive...
tapi aku da tak larat dengan ni...
dah penat menangis...
bila aku da buang rasa tu...
dia akan datang balik...
buat hati aku bunga2...
buat hati aku yakin, yakin pada dia...
tapi, bila makin utuh rasa tu,
dia akan hilang balik...
seronok ke buat aku macam ni?
buat aku macam tolol...
ye...
aku tak dapat dean list lagi sepanjang dok UTHM ni....
tapi,...
aku bukan tolol....
mungkin ni karma...
balasan buat aku...
dulu buat orang, sekarang orang buat aku...
buat kauyang pernah aku lukai,
maafkan aku...
jalahkan celaka kan aku lagi....
aku nak hidup aman, tenteram, damai...
hati...
jangan lah degil...
ikut kata minda ni...
learn to have a life without love...
cuba dan jangan mengalah...
and dean list...
u better watch out... i try better!
benci betol examination! uh!

thats all,
with love,
=xoxo=

Sunday, February 19

bole tahan

hmm...
assalamualaikum kawan2....
hehehhehe....
lame tak jenguk belog saye eh?
saye pon lame tak tengok...
hehe~
okeh...
latest update...
sepanjang aku cuti,
mule2, aku pegi nek kl...
ikut mak ngah n angah aku amek along aku...
jalan2...
seronok!
then balik melaka, aku duduk melaka tak keluar2~
ihi!
suke!
jujur!
okeh... tu je lah kije aku...
ade pape lagi yg aku nak cte ke? x kot...
okeh.. babai!

Thursday, January 12

me and life

assalamualaikum...
we use to fight...
we shout, we slam d door, we curse, we do all d bad things to each other...
we hurt each other...
we were mad at each other...
despite all those bad things we did,
we know,
deep inside, we did not mean what we had done...
and right here i am,
when i sit back and relax,
i see, we use to have super great time together...
and i am glad that today,
we are friends again...
and im sorry that i hurt both of you...
i hurt me as well,...
and thank you for still being my friends...

p/s : time gaduh, mcm jilaka je perangai....
grrrr~!!!

notakukukaki : kawan2 mane yg tak begaduh ye dak? #tapiakumacamjilakejebilagaduhkan..
*sigh*














Wednesday, January 4

saya sayang awak jugak

assalamualaikum......
okey bloggers and readers ^____^
this is a quick update yeah...
its final exam weeks this month....
starts at 2 jan, ends 20 jan...
what a month!
by the way....
he said, i love you too!
homai!
im super energetic due to that!
ihi!
thats all...
wish me all d best for the finals people!
buh-bye~
and mr.nuffy, please!
increase my payment ASAP... hehheheheh XD

iklan nuffnage

becinta