nuffnage iklan

syu

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Saturday, December 31

pictures













hai kawan kawan...
senanye...
sepanjang aku x online ni, (x de tenet)
aku g edit2 gambar....
atas ni smenye kawan2 aku...
XD
ade yg gmbrnye aku ambil d fb,
ade yg aku ambil sendri gune camera dyorg... :p
heheheh!
okeyh,
thats all....
buh-bye~!
wish me luck for final exams... XD

Monday, December 26

sedeh!

i miss you!
i miss you!
i love u!
i love u!
i want u!
i want u!
i wanna b wit u!
i wanna b wit u!
i'm sad!
i'm sad!
cant we even b best friend?
u star it first!
and im the one who get hurt first and forever!
i hate the fact that i'm loving you!
mencik! mencik! mencik! >.<

my heart is cold

i am having a glass full of milk...
warm milk.... 
hope that it will warm my heart....
i need the old me...
where the heart is less cold and warn to all friends...
i need d old me..

Sunday, December 25

feel so down

i dont know y, but lately i feel like a total loser...
i dont know y, but lately, every time i sees people
talking to their loves ones i feel so jealous...
i dont know y, but lately i feel so lonely that only Allah was there for me...
i dont know y, but lately, i feel like my life has ended...
i dont know y, but lately, people, friends everyone left me behind...
i dont know y, i think things start to fall apart...
i dont know y, i think i have lost my mind...
there are people who scolded me when i said i've give up in life...
but, do u even notice how lonely i am now?
how much u have ignore me now?
how much u wont say u miss me?
do u notice??
sometimes, u make me feel like i was the only one who wants it to happen...
sometimes u make me feel like, i was imagining u to ask for my number...
sometimes.. u makes me feel like u were just playing around with my heart...
this is a karma right?
i;ve done this to him, him and him...
and right now, it is my turn...
it is time for my wheels to go down...
and i envy him...
so much!
coz he's able to stand back when i pushed him away...
ofcoz he'll able...
he has those people supporting him...
but me?
i am alone...
and when i fall...
it feels like it has no end...
may be, my wheel has stop...
and it stop right at that point...
right at the bottom...
and i am all on my own...

Tuesday, December 20

rasa tak berbaloi

buat kerje gile-gile...
study tak ingat ape...
carry mark entah berape...
final nanti tak tahu macam mane...

*pernah aku terasa gelap dan tak bermaya....
pernah aku rasa putus asa...
dan ape yang aku tak pasti...
entah kenapa aku masih tak kuat hadapi semua ni...
mana pergi kata semangat? aku pon tak tahu...
yang pasti hanya ada mereka je yang boleh mengubati kecewa...
mak ayah along angah adek2 dan dia...
terima kasih sebab marah saya bila saya kata saya give up...
tapi tu belum  cukup...*

Monday, December 19

berhenti berharap

awak tak ada bila saya nak happy2...
memang...memang awak ada bila saya sedih...
kata je la saya tension... mesti awak yang ada..
cakap je sedih...awak terus call...
kata rasa tak sedap hati...
awak terus tanya itu ini...
hantar emoticon ":("
awak terus hantar call me back sebab x de kedit....
tapi...
bila saya ajak ber-happy...
nak bercerita gembira...
awak hilang...tak perdulikan saya....
dan saya akan bersedih....
masa tu awak akan datang dan kesat air mata saya...
ape semua ni????
perlu kah saye terus bersedih semata mahu awak dekat dengan saya...
mungkin saya tak perlu berharap pada awak,...
orang kata, kasih sejati di susah dan senang...
ye...
awak sentiasa ada bila saya susah...
tapi bila saya senang???
awak tak berkongsi dengan saya....ape guna...
saya dah lelah nak berharap awak...
ikut awak lah~
kbai!

Sunday, December 18

criminal~

heee....
assalamualaikum ^^


this is reality....
girls are toooo into bad boys nowadays....
sabor je lah....
p/s: but i think, it enough that the boy is naughty... x payah lah sampai criminal kan...
*pronounce criminal as kriiminaal~ ahai syuhaiba bengong!*

aku sayang dia

assalamualaikum....
pernah tak korang penat mengata kan tidak?
selalu tak korang rasa macam tu?
jujurnye....
untuk aku...
ya dan ya pada kedua nye...
saat sekarang ni aku da mulai penat...
lelah...
letih nak mengata kan...
tak, aku tak cinta dia, aku tak sayang dia, dan aku tak mahu dia...
yes, he hurt me...
yes, he played around with my heart...
yes, he made a fool of me...
yes....
i was a fool anyway....
hari ni...
aku nak luah kan segalanya...
aku tahu...
antara kami adalah boleh di katakan...
THE MOST IMPOSSIBLE THING TO BE HAPPEN
tapi, still aku nak luah kan...
penat aku katakan tak...
walau akal kata tak mahu...
hati tetap degil...
degil untuk cakap saya sayang awak...
saya suka awak....
haih.....
kenapa lah?????
hati kian berbelah bagi....
akal kata, jangan call....
tapi aku call jugak....
sebab hati kata call.... rindu gila bapak!
hmmmm.......
kejar cita - cita... baru cinta...
kau selalu cakap macam tu...
hoi! tak payah cakap macam tu lah....
kau buat aku stuck dengan hidup aku...
tolong lah paham!
aku penat jadi baik!!!!
aku penat sorok jahat...
aku penat sorok nakal aku....
aku nak jadi aku...
aku yang baik pada kawan....
tapi still, tak lah hadap lappy doplohpat jam tuk study....
aku tak larat jadi budak baik tu!
kau paham tak???
kenapa???
kau baruu 19.... aku yang doploh pon tak macam kau!
kenapa kau matang sangat????
aku da membebel bukan2...
jadi hentikan...
bi hanya hati aku je yang bercakap...
dan akal aku kata, jangan berani2 kau published...
but...
wadehell la kan...
hati nak...
ikut hati mati??
well, so far aku tak mati...
cume kene tibai dengan kata2 je lah...
wadehel...
aku tak heran dah..
sebab aku da penat gile bab keep it to myself....
tong sampah yang mebuak2...
busuk kan....
sila tutup hidung anda sekarang!
berhenti bernapas...
dan pensan!

tak paham?
klik je X di tepi kanan tu...
kbai!

Friday, December 16

hati

assalamualaikum...
cinta...
hati aku berdebar memikirkannya...
cinta...
hati aku menangis mengenangkan nya...
cinta...
aku terasa kesorangan kerananya...
cukuplah...
aku penat...
biar cinta itu hadir dengan sendirinya...
cinta yang di cari akan pergi...
cinta yang di nanti lambat tapi abadi...

*mood rasa nak duduk tepi pantai nikmati angin bayu....*
p/s: aku sangat jiwang hari ni.... tapi aku x ble nak jiwang ngan sape2...sebab mmg x de orang nak jiwang ngan aku....

aku

assalamualaikum....
haih...
sejak2 aku demam ni....
*dah baik da padehal...*
aku asyik lah makan x habis...
kalau beli tu mmg rugi yang amat lah...
perut atakan x selere je....
x selesa pon ye....
x taw lah ape nak jadi....
aku ni sbr og nye...
jadi.... sbr je lah....
k lah...
tu je nak ckp....
mcm update status kesihatan ;ah pulak aku ni...
ngeee...
kbai!

Thursday, December 8

selamat malam...

sometimes...
a goodnight wish from someone is
addictive enough like a drugs...
sometimes...
a goodnight wish makes you feel
guilty as if you already killed someone innocent...
but,
whatever it is...
a goodnight wish, is a goodnight wish...
and i treasure it a lot
coz it resemble your mind
must be thinking of me
at least before you fall asleep....

Wednesday, December 7

huiyooo~~~!

assalamualaikum....  ^___^
heee...
hari ni aku terasa nak buat daisy path tu...
tp tuk blog aku da bape bulan punye lah...
so, aku pon, ambik lah post aku yang paling zaman tok kaduk lah....
tarikhnye 3 feb 2009...
bapak zaman bile tu kan....
zaman-zaman sekulah rase nye...
mase form 5...
kalau nak bace 1st post gua...
sila klik gambar bawah ;DD


heee.... 
time 2009 ni, aku banyak post lagu indie nye lirik jee...
almaklum lah....
dulu aku gile indie melayu...
tapi, bila aku nek masuk matrik... 
banyak yang telah berubah...
blog jadi tempat luah perasaan...
da masuk u lagi lah...
banyak yang aku share dengan blog....
kadang tu, macam bangang je share dua tiga cerita sehari..
aha.
tu tengah banyak idea...
tapi, bila datang idea hilang...
memang bersawang macam rumah hantu darling aku ni...
XD
ihi...
banyak yang aku bercerita dalam ni...
mencarut melucah pon banyak...
agak2 nak bace, klik je ayat lucah kat atas tu.. ;D
homai... seriously, aku rase, cam gampang aku tulis blog dulu..
cerite matrik memang menarik.. ihi. ;D
dan...
baru aku perasan...
aku nye blog yang previous, aku jarang letak title...
mungkin sebab aku x pandai gunekan kotak title tu dolu2 kot..
XD

dan... 
bila aku baca2 belog aku...
banyak yang aku da buat di matrik ^^
oke.. i did let my parents know bout it! 
well, after i done it.. aha!

and comes after that,
cerite pasal jatuh cinta dan memaafkan..

ade lagi rupenye post time jiwang karat...
haih pet,

perasan tak, kalau korang bace post kali ni,
aku banyak gile letak link ^^
aha.
gedik! masih lagi gedik seperti dulu..
cumegediksekaranglebihmatang.

aku ni kuat berangan rupe2nye dulu...
hee....
kanak2 memang suke sorok2 cerite cinte +_+
ade pulak entry nak tarik trafic. aha!

satu2 nye post yg hamzah ian baca aku rase +_+
ahahahhahah!

dan aku nak link kan semua mmg x larat lah...
sekian je...
kalau rajin, klik2 lah kat link2 yg di beri ^^
sebenarnye, belom pon 3 tahun...
baru je 2 tahun seploh bulan aku nye blog.. XD
tapi, well, 
aku kan poyo...
:D
klah...
babai!
*x nak gune kbai sbb semorang gune kbai~*

since this is a hell long post,
please, forgive me if there's  like millions of 
typo and grammar and crappy stuff...
thank you! :) buh - bye~



Monday, December 5

selamat tinggal...

assalamualaikum... ^^
hee.... mane pulak aku nak pergi ni kan?
ape yang selamat tinggal nye?
well,
selamat tinggal pada malas study ^^
selamat tinggal pada kuat tido ^^
selamat tinggal pada leka - leka ^^
selamat tinggal pada unorganized life ^^
selamat tinggal pada SYUHAIBA GHAZALI YANG LEMAH
thats it!
bye!

kawan jahat

kan aku da kate...
aku bukan kawan yang baik...
aku asyik je tak sebulu dengan kawan2...
aku selalu susah nak paham hati kawan...
aku memang teruk...
sikap aku...
perangai aku...
asyik aku je yang aku fikir...
ape aku ni da bagus sangat???
bila da ada yang senang bekawan dengan aku...
aku buat hal...
ape yang aku nak, aku pon tak tahu...
aku mungkin lebih baik tak berkawan...
mungkin cukup sebagai kenalan...
selamat tinggal...
maaf kan aku sebelum aku menutup mata aku pagi nanti...
aku hanya cakap apa yang terlintas di kepala...
da memang aku tahu keadaannya...
lagi aku nak tanya kan...
maaf...
aku betul, betul maksud kan...
mungkin lepas ni aku tak kan tanya pasal tu lagi...
mungkin juga aku akan malu untuk berdepan dengan kau...
ye...
mesti aku ni nampak macam menyibuk sangat kan...
aku tak bermaksud...
maaf...
cukuplah...
aku berhenti di sini...
kau berhak untuk judge aku sekarang...
aku paham..
bye...

Sunday, December 4

pulang

aku penat...
aku minta maaf...
aku terasa..
cukup...
kau bukan seperti yang aku sangka...
mungkin juga aku yang terlalu beranggapan kau bergitu..
kau tak pernah tunjuk kau bergitu...
mungkin cuma aku mahu kawan yang perfect...
mungkin kerana aku yang bersikap "hanya aku yang betul"
mungkin aku amat bersalah...
aku pulang kan tali persahabatan...
aku bukan kawan yang baik...
maaf...

for my cursor



Saturday, December 3

call me

assalamualaikum...
:)
ihik!
[blushing2]
tampar2 muke sendri..
tambah blushing!
adui~~
i had a bad day...
hari ni...
bad day nye... hanya Allah yang tahu...
dengan PMS nye, dgn mengantuk yang x sudah nye...
haih...
tapi kan...
lepas je webcam dengan my friend yg abg sgt tu,
de org call....
ihik!
mule2 bajet die call nk buat ape lah...
rupe2 nye, just nak tanya,
"su, su sihat tak? da makan? tengah buat ape? nape x tidur lagi?"
so, i was like,
"sihat je... da makn da... x de buat ape pun *sorok part webcam ngan kwn*
blum nk tdo.... *
dan, die pon jawab...
"ouh... org saje call ni ;) oke lah.. org nak tido ni... :)"
ihik!
i know...
korang mesti macam,
"so what? he called to asked if im ok... duh... what so special?"
oke... die ade lah manusia yang paling kedekut dalam dunia...
siyes...
he'll misscall me if he has something to say...
dan tibe3...
his name popped out on my handphone screen..
ingatkan he wanted me to call him back..
sekali....
hihi^^
die call just to ask that!!
than after that, trus kate...
oke good night. nak tdo...
cm tu je...
aku cam...
blink2...
is this real???
aha.
happy lah!
me really have made my day feels like rainbow today! ahai~

Thursday, December 1

hari ku hari ni cerah

assalamualaikum ^^
heee...
hari aku lebih elok dari semalam... terima kasih ALLAH ^^
sesungguhnya Allah telah mendengar keluhan hati aku...
alhamdulillah...
dan mereke2 yang bertanggung jawab meng-happy-kan hari aku ^^
1st : incik haris md noor...
kenape? : sebab die membenarkan aku buat quiz 2 ^^ sepatutnye, sape x dtg x ble..
tp mse aku jumpe die, die tgh in good mood kot... so di benarkan ^^

2nd : incik koko ^^
kenape ? : sebab dia sangat sporting hari ni ^^ hehe...

3rd : orang2 yang dari tadi dedicate lagu kat aku... *sape die, biar aku jee yang tahu*
kenapee? : sebab,bile dyorng nyanyi, aku rase, oke.. aku ade lagi kawan rupenye..
hahahha!
lagi pon, suare mereke memang sedap..
walau pon ade sorang tu die ade pause2 lagu sebab balas msg fb  Xp
hahahha! ^^ tetap saye happy ^^ :D


conclussion nye...
walaupun hari2 aku bape hari ni macam teruk jee...
tapi hari yang indah tetap muncul nanti...
lagi pun, bile jarang2 kite happy,
bile bende simple berlaku pon boeh buat kite happy ^^


lastly, enjoy this song...



one of the song that the guy sing      =D

iklan nuffnage

becinta