nuffnage iklan

syu

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, November 29

hidup aku memang macam ni

assalamualaikum....
korang jawab lah.. moge2 dengan jawab dari salam korang tu kan...
hidup aku boleh tukar sikit.. :)
hmm...
semalam memang hari yang boleh aku katakan sucks gile tuk aku...
hari ni..
well, not a single better i guess...
more pressure...
more stress...
more problems...
and most of all...
more bad luck!
yeah!
bad..bad...luck!
taw x...
hari ni..
dalam pukul 11 lebih bagi tadi aku nak balik...
since i have no license nor a transport,
i have to take the UTHM bus from kelisa --> UTHM...
aku rase, aku penah komplen psl bas ni kat twitter ke blog...
then kan, mase tu...
aku pegi toilet...
kluar toilet, aku nampak bas tu behenti...
jadi aku pon berlari selaju yang mampu...
aku sempat tuk sampai ke bas tu..
tp ngam2 mase aku sampai bas tu tutup pintu die...
aku kejar kot...
tebal kan muke....
aku ketuk bas tu...
tapi bas tu jalan laju je...
akhirnye aku giv up sbb bas tu mmg da laju + aku takut kaki kene gelek tayar bas...
heee...
malang betol nasib aku petang tu....
T-T
pastu malam tu aku ade test...
sebelum tuaku tanya sape ntah...
die kate test sampai chapter 5...
aku pon print nota sampai chap 5 je la...
taw2 rupenye chap 6...
kesian aku...
da aku x bace chap 6..
da kuar soklan designing ape kebende aku x pilih soklan tu....
hmmm....
pastu tu, mase otw nak duduk kat meja aku nk test tu,
slipar aku tetibe putus...
Y-Y
aku relex lagi..
jawab2 soklan aku kuar awal sikit dri yang lain...
aku keliling2 jugak lah carik beg aku...
mundar mandir dengan selipar putus aku carik beg...
rupenye beg aku kene himpap dengan beg orang len....
habis kemot2 aku nye ketas kat dalam tu...
sedih lagi... +____+
lepas tu aku bejalan dari F2 ke tempat tunggu bas yang jarak die lbeh kurang 200 m kot...
kot lah...
jadi, spanjang jalan tu aku jalan tersangkut2...
nak tgolek pon ade rase nye...
pastu ble plak bas tu men hon2...
lagi la aku nak terbungkam jee rase...
akhirnye selamat gak aku sampai ke destinasi...
pastu sit kat bus stop sume penuh...
aku kene diri...
kaki sakit...
nak nangis je rase mase tu.. *ye aku minah gembeh...*
pastu nek bas mcm besa...
aku turun jee...
jalan dari tempat bas tu stop, sampai lah ke rumah... kene ambik jalan jauh sikit sebab kalau jalan yang dekat gelap..
pape jadi x leh lari nnt..
tp, effectnye, kaki sakit sebab asyik nak tersadung...
sampai rumah, kunon nak tunjuk perasaan..
x sempat bukak pagar, da campak slipar masuk tong sampah...
pastu sendri menyesal sebab jalan tar tu menyakitkan kaki aku...
conclussionnye..
dalam satu hari ni nasib aku malang jeee...
huuffff~~~!
tp x pe lah...
mungkin aku akan dapat hari yang lebih baik esok... :)

2 comments:

shikinbudakbaik said...

jangan nangis la dear..common~~ better life tomorrow~~insyaallah~~

ayiehulk said...

heehee.. harap sangat lah...

da x nangis da... air mate da habis...

iklan nuffnage

becinta