nuffnage iklan

syu

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Monday, October 31

aku pun pernah buat salah

assalamualaikum....

hye!

hee..... tibe2 kan aku emo2...
hee...
lagu ni aku jumpe bile aku layan2 5forty2
sbelom ni aku layan lagu budak2 zaman sekarang jee..
tapi, smenjak2 ade orang rajin bagi2 tajuk lagu 5forty2...
aku layan jee...
tibe2 aku jumpe lagu ni...
sangat la!
aku rase menusuk2 ke ruang benak yang penuh memori...

aku merasainya...
aku pernah jadi remaja...
dan masih....
aku pernah melakukan kesilapan...
aku ade waktu hitam gelap...
aku pernah jatuh terjelepuk....
dan kadang kala aku masih terkucil...
ye...
ALLAH swt masih sayang aku...
kerana tu tuhan sentiasa mengingat kan aku....
tapi aku?
aku masih same....
masih buat silap....
aku hanya ingat bila di timpa masalah...
mungkin sebab tu aku selalu terseliuh dalam hidup....
sampai bila aku nak macam ni,
kadang kala aku sendiri jijik dengan sikap sendiri...
haih... ni lah hidup.....
aku pun x pasti....


oke.
cukup membebel...
layan je ni....

lagu lame rasenyee....
hikhikhik... oldies sgt~

malu sorang2

okeh...
malu bertubi2....
first, pagi tadi, aku rase aku dapat msg dari seseorang....
then aku reply...
tapi die x bls blk...
so aku pon g la check2 balik sent item n inbox...
aleh2...
aku tngk inbox aku, msg yg pagi td da hilang...
gah!!! :O
mmg telopong sekejap...
aku pon pegi lah tengok sent item...
OMG!!!
ade pulak! adoi! malu lah aku weh!
aku kire macam perasan die sent something, rupenye x pon...
=..="
alahai....
malu2!
then,
tadi dalam lab,
aku pon pergi la update2 belog...
ceh, dengan semangat wa cakap sama lu...
wa update panjang2 wooo....
sekali wa publish,
wa pegi lah check out wa punye blog,
kuar tajuk je sekali...
adoi!
da malu lagik....
da perasan banyak sangat bende yang memalukan terjadi,
wa pon ape lagi...
konon nak tulis lah psl malu2 gua...
sekali publish lagi,
tinggal tajuk je lagi...
oke wa paham...
die nak bagi taw jangan update belog dalam lab lah tu!
adoihai...
malu lagi...
akhir nye sampai sekarang wa malu2 gile!
malu bertubi tubi pulak tu...
aih....
mmg sakit sikit la wa nak msg die nnt.... =..="
padan muke wa! berangan lagik....

terharu sangat

asslamualaikum...
heee....
hidup ni sangat unpredictable!
ye!
baru je beberape jam tadi aku sangat tension!
dan saat aku rase aku x de sape nak luah kan rase sakit...
datang lah die...
ye,
mungkin aku patut sebut die sebagai sahabat...
aku mmg boleh nyanyi lagu count on me kat die...
heee....
bile tension2 aku pon pegi lah tido...
opkoz, da bangun still bingung2....
still something is not right...
tapi,
again...
aku terjumpe sesuatu yang amat menghilang tension...
something yang sangat aku x predict!
heeee.....

aku ternampak updates dari sahabat2 aku....
or shall i say, my sayangs!
sha!
sangat sweet! sayang ko! >.<

yeah... kawan sejati adalah kawan yang ade ketika susah dan senang....
kat sini aku nak cakap thanks sangat2
kepada...
first, along n angah, coz, mereke yang paling ade mse aku susah n senang....
second kat sha!!!!
opkoz... da jauh kite masih serasi bersama... auummmm!!!
third, abg susu strawberry!
sebab ade je tuk aku yang sedikit ngokngek ni...
hihihihihi....


lastly!
ni gambar aku skyping ngn sha!

oke. ni dari lappy aku punye....
sha! muke yang ala2 sxcha al yahya tu x de...
x sempat save mase lappy saye padam...
grrr~~!
tapi sha yg ni tetap comey di hati ku!
ahakz!!!
btw, klik untuk tubesaran hebat!



oke.... ni pulak dari lappy si sha!
hiiii....
gambar ni aku huduh!
OMG!
xpe2...
x kisah...
=)



lastly, ni aku tujukan khas untuk along, angah, sha, mey and mr strawberry....
=)

Sunday, October 30

i've change my mind!

asslamualaikum...
okayh....
i've changed my mind...
that's it!
i've changed it...
i'll keep that feelings,
i'll ignore all that uneasy words from them,
i'll keep strong...
i'll keep loving you,
i'll ignore the fact that u had a gf,
i'll ignore the fact that u might be just playing with my heart,
i'll ignore the fact that people around me looking at me as if im a prisoner,
i'll ignore the fact that people starts to say that im silly....
yeah, kind of ignoring every single things...
yeah.. just because of that one single phrase....
and yeah....
im that easy.....
im that simple to pleas....

im what i am...

debaran

assalamualaikum....
aku kian sukar untuk melupakan...
haih....
:$
ape lah aku ni kan...
tapi, sedikit saja ayat kamu, da buat saye happy....
walau pon masih samar2 ayat itu...
saye tetap berharap sesuatu yang indah...
rindu...
:)

Saturday, October 29

sedeh yang makin teruk ="(

tuk..tuk...
msg berbunyi...

" chelsea kalah :("

makin sedih! huk! kenape??? ape jee yang aku nak x dapat hari ni! Y-Y

seperi ade sesuatu yang harus di buat

assalamualaikum....
banyak sebenarnye...
tapi ape yang aku betul2 perlu buat ialah...
lupekan kamu mr n...
taw kenapee...
sebab x de faedah sy nak kat kamu... kamu org punye...
heee....
saye bukan nak carik masalah...
saye just nak cakap thnx sebab kamu da x layan saye...
hikhikhik....
kamux mo jadi orang kijam ye! ;)
erm.....
saye ngaku saye suke kamu...
*tibe*
*cheap*
*balik2 suke*
*busuk*

okeh, bebalik pada ceritera nye...
saye kene buat sesuatu,
iaitu, lupekan perasaan tu...
kite kawan jeee kan!
ape la saye ni! ish!
gatai!
dah lah!
sayee da x mo kamu sebab kamupon x mo sayeee....
:)
jangan marah! jangan tanya kenape kalau msg!
jangan jangan dan jangan tanya saye ade masalah ngan awak ke?
sebab saye mmg bermasalah dengan awak,
saye suke awak.
tu je masalah nye...
kasi saye habis kan masalah ni, then saye oke balik...
(: tnx sbb awak care kat saye semalam... walau pun bg awk kite kawan...
hihihih....
thats all i guess....
ignore the typo, feel the emotion...
tq....

nak pulak kan...... :P

assalamualaikum.....

pagi2 nak buat entry taching2....
grrr~~!!!
sudah lah! x heran lah! aiceh! poyo lah! mmg x lah kan nak tacing2!
smlm = sakit kepala, sakit badan, sakit hati, jiwa dan raga!
okeh, sakit segala kirenye!
tapi, pukul 3 tadi, bilee terjagee,
ketakutan sampai aku menyodok-nyodok kan mukee ke bantal2 yg adeee...
taw x ape maksud menyodok tu?
pegi gugel yee....
heee*yakin je ade kat gugel mende tu =..=" *
nak di jadikan ceritee,
aku terjage sebab aku mimpi,
ade mayat ni depan aku...
ade orang simpan,
mayat tu, ntah sape nye ntah...
aku pon x taw...
heee....
sekali,
ade seorang lelaki ni,
sepak mayat tu sampai badan die separa terangkat dan terhempas ke lantai....
grrr~~!!!
siyes aku tekejut...
mayat tu punye muke mmg da pucat...
yang pasti,
mayat tu lelaki,
coz ade misai n janggut....
hmmm....
aku takut gile, terkejut,
dan sedikit terjerit mase terjage...
ala, macam dalam cite hantu yg korang slalu tengok tuu....

haa... kan kesian,
aku da malam2 tu, semua da tido..
erk! bukan malam, pagi2 buta actually...
haaa....
kan da sorg2 jadiinyee......
tapi, in d end, aku bejaya jugak tido dengan aman...
heee.....

oke. perut lapar da bebunyi...
aku nak g masak....
kbai!


btw : jangan nak mengate mak ayah sayee sgt lah! menyampah taw x! jgn sampai sayeee hilang hormat! hari tu da ter kuang ajaq sikit... jgn smpai jadi bnyk! >.<

Friday, October 28

saye dan merekee....

assalamualaikum.....

heee.....
hari2 ku kian indah! ceh2! gatai!
btw,
tibe2 le kan...
hari ni...
macam teringat2 kat time2 skulah dulu2...
time2 nakal2...
time2 she/he...
time2 lu gua2...
time2 wa x cover2 depan opposite sex...
erk! tu tipu... sampa sekarang wa x cover!
aiceh!

okeh2...
enuff...
paham2 le kan time2 dulu2
time2 skulah...
grrr....
mmg x lah nak adap lappy jee...
lappy pon x dak...
yg ade PC mak...
grrrr~~!
belog ni...
nk update pon, lagu2 je lee...
tu pon kalau adee kesempatan...
ngeee....
sabor2...
heeee....
ape pon,
rindu sgt...
zaman2 skulah adelah yang d best!
nak upload pic skulah2...
tapi kan... sayee x de scanner....
jadiiii....
saye kan, curik jee gambar ni kat kawan2 punye fb...
ngeh3...~
pape pon, saye rindu kenangan tu...
n btw, kenangan dok tepi pintu dengan incik razif sgt la tbe2 di ingt...
gah!
gatai! >.,< jgn salah paham! kwn lamee tu!

thus, enjoy d picxa!

my skulah!

and guess what? thats all i could find!!! grrr!

heee... nyampah! x jumpe pon gmbar skulah2! xske2!!!
okeh lah...
thats all la i guess...
nak bebel2 panjang2 pon cm x larat....
*padahal da panjang da bebel nye~*

****
aku jatuh hati di situ,
aku mengemudi bahtera mendapatkan ilmu di situ.
aku bertemu, kau, kau dan dia di situ,
aku bahagia di situ,
aku mengenal kau di situ,
aku kecewa di situ,
aku merasa pahit,
aku merasa manis,
aku berpengalaman di situ,
aku bermain di situ,
aku makan bersama di situ
aku nakal2 di situ,
aku terjatuh di situ,
aku melompat riang di situ,
aku jatuh terjelepuk di situ....
ye,
segalanya,
selama lima tahun...
waktu yang agak lama...
banyak yg akan ku kenang...
aku mungkin tidak di ingati oleh mereke, mereke dan dia..
tapi, kenangan kami,
masih ada....
ada di hati, dia, dia dan kamu....

aku x kan pernah lupa saat yang pernah singgah di benak ku...
saye masih sayang sekulah saye!
walaupon saye da lameee tinggalkn sekulah... :)


Thursday, October 27

kadang kala senyum je pon da oke.

bila org pertama buat kite terasa - :)
bila ade sorg lagi buat kite terase - :)
bila lagi ade org buat kite terasa -  :)
sape pun buat kite terasa -  :)

tapi!!!!!!

bila orang yang pernah buat-kite-rase-suwit-sgt buat kite terasa.....
(Y-Y)

faham kan.... kadang2, sedikit jelingan meluat dari org yg kite
sayang boleh buat kite touching sampai ke sudah...
walaupun sebelum tu, ade lebih banyak org da buat kite
kecit2 hati..... :)
jadi, kalau awak rase, rase sayang awak,
awak jangan lah buat saye kecit2 hati....
hati saye da la sememang nye kecil...

1# SPONTANEOUS THURSDAY

" i keep falling for the wrong person and its hurting my precious heart"

Tuesday, October 25

heart = jigsaw puzzle....

 assalamualaikum....

life,
i had a life,
my life is just fine....
just fine....
nothing much, nothing less....
heart,
i have a heart,
my heart is't soft,
my heart isn't fragile,
my heart does break,
my heart always being smash into pieces,
and still, 
im able to pick up the pieces and fix it...
fix it like jigsaw puzzle that the kids play....
it has tons of pieces...
it takes time to place it right...
and the hardest is,
i do it on my own...
time pass by,
my heart, my life, still the same...
its just that, me, and my worn out tools getting mature...
things seems easier this days...
may be, i've been hurt so many times....
maybe,
im so used to it....
:) maybe....
or maybe,
my jigsaw puzzle heart had lost most of it's pieces...
that what left was too little that i could fix it in no time...
maybe..... 

*mood tengah bersedih... saat mereke bersedih, aku sentiasa ada...
tapi, bila aku yang bersedih tiada sape kat sisi...
my heart a jigsaw puzzle....
people break it, i fix it on my own... *

Monday, October 24

assalamualaikum...

ouh hye! sebenarnyee kan.. saye hari ni 
macam malas gile nak meng'update' belog saye...
heeeeee~~ ape lah punye buruk perangai kan....
erk! buruk ke?
eh... x kisah lah... ape pon...
saye x de idea sebenarnye...
btw, hari ni kan saye baru je lepas tukar tong gas...
yg lame = kosong
yg baru = penuh = boleh masak...
anda paham algorith ni?
okeh, cukup dengan tu...
erm...
tibe2 sebenarnyee saye bad mood ouh....
mule2 ade gak orang tanya, 
ade masalah ngan die ke?
saye mmg x de masalah ngan awak...
erghhhh!
bile awak ajak story,
saye pulak yg angkuh x mo cite....
pastu, bile da x de tempat nk ngadu, 
baru lee terhegeh nak citee,,,,
tapi,
hurm...
x lyn lah kan...
mule2 sendiri sombong....
haaa.... kan da kene!
ish! okeh....
lepas tuu, aku pon terus lah ber moody2 sepanjang mase...
sampai le ade sorang ni teman aku...
heeee...
sentiasa! die mmg selalu ade time aku susah....
tapi yg pelik nye,
time aku senang die x mo layan aku!
bukan aku sombong ea!
die yg bz sgt...
tp klau aku tengah sedeh...
mulut kunyah2 roti sapu magerin tabur gula pon lyn gak...
jadi, akhirnye, segale kusut masai kat hati, aku ngadu kat die.....
heee....
kamu ni! baek sgt lah!
kamu leee kawan paling baeeeek sayeee....
kalau leeee kamuuuu adeeeee belooooogggg....
mestiii kamuuuu daaa kembanggg setamannnn kannnn....
keeenaaaapeee leeee sayeeee tulis macam ni!
hah!
cukup lah... bye! 
assalamualaikum.....

Thursday, October 20

sape saye?

hye.....
kamu kenal saye x?
hmmm...
saye ni kan...
anak kepada sepasang suami isteri yang amat menyayangi antara satu sama lain..
saye ni seorang anak, seorang kakak, seorang adik, seorang kawan, seorang sahabat...
seorang gadis, seorang yang degil, bermulut busuk, gemuk dan macam2 lagi...
ade yang cakap saye comel,...
ade yang cakap saye gemuk,
ade yang cakap saye cantik,..
ade yang cakap saye biasa je...
ade yang cakap saye da kurus...
ade yang cakap saye makin gumuk!
ade yang cakap saye baik,
ade kata saye buta...
ade kata saye derhaka,
ade kata saya jahat...
ade gak yang kate saye player...
ade ckp saye x menghargai....
ade yang kata lain...
hmmm....
tapi siapa saya x siapa yang benar2 tahu...
nama di beri siti nursyuhaiba ghazali
saye berasal dari ibu dan bapa saye dengan izin ALLAH swt...
saya berusia hampir berdekat...
saye mungkin katik, mungkin tinggi,
saye mungkin cantik, mungkin huduh...
saye mungkin baik, mungkin jahat....
saye mungkin ape sahaja yang mungkin kalian sangkakan....
ye....
orang selalu kata, beauty lies on the eyes of the beholder...
tapi kan....
bukan kecantikan saja yang subjektive...
kalau nak di ikutkan...
almost every inch of your life, physically and mentally
are judge differently by different people....
yee.......
semua orang akan memandang seseorang itu dari perspektif yang berbeze...
contohnye....
pada pandangan seorang dari rakan saye,
saye seorang yang playgirl....
sebab saye ade banyak kawan lelaki....
tapi di satu sudut lain....
yang dilihat oleh orang lain, saye seorang yang peramah dan tidak memilih kawan...
kan berbeze tu....
next example...
pade orang yang bersaiz lebih besar dari saya, mereka akan memandang saye kecil...
tetapi, bagi orang kurus, akan memandang saye  besar,.,,,
lebih kurang cam tu lah....
~ jadi... ape moral nye saye tulis bende ni nak kasi korang bace???
heee...
muralnye.... eh salah! mural tu seni....
moral  nye....
jangan la terima sesuatu perspektif pandangan org lain sebelum kita mengalaminya...
jgn sebb si minah kata kodok jahat,
kau pon kate kodok jahat...
kodok mungkin jahat pada minah....
tapi x pada kau...
jadi, kau x leh kata kodok jahat!
jadinyeeee~~~
jangan lah mengambil sesuatu perkataan dari seseorang itu
seperti kamu telah mengalaminye...
dan...ape yang aku membebel ni???
aku pon kian lost...
tapi ape yang aku nak cite sebenarnye....
jangan anggap aku seperti ape yang mereke kata selagi kau tak tahu aku....
jangan nak mengata aku belakang2 sebab kau tak kenal aku...
jangan cuba nak menuding jari arah aku andai aku kurang betul..
sebab kau tak kenal aku...
jangan pandang aku murah kerne ramai kawan lelaki...
sebab kau tak kenal aku...
jangan pendang aku tak laku sebab aku lepak ngan dak pompuan je...
sebab kau tak kenal aku...
jangan kata aku perampas sebab msg ngan boypy orang....
sebab kau tak kenal aku....
conclusion nye....
jangan korang pernah judge aku sebab kau orang x pernah kenal aku.....






enjoy~~ love this song!

Monday, October 17

bila aku jatuh cinta

assalamualaikum~~~
<3 <3 <3



okeh2...
aku x tuju kan lagu ni kat sesape....
tapi kan... aku cam jatuh hati gile ar...
ade ke laki nak nyanyi ni kat pompuan yang depa suka???
ade ke?
kalau ade, aku nak sebijik ble x?
ggrrrrr~~~~!!!
ade ke lagik tuk aku?
huh... ye la... aku ni kan "KECIL"
paham2 je la kan... sabor je la~!tapi, ah lantak lah!
aku suke lirik die...
hmm...
aku suke...
aku suke....
aku suke...
tadi aku msg2 ngan syasyacayunk~
pergh...
dengan die, aku bagaikan di provoke tuk x suke kat laki...
sangat!
tapi kan...bile piker balik, cam lawak pon ade....
ngeee...
ade ke, x ske ngan laki tu sebab suke die..
EH??
apekah?
typo error ke?
x lah...
ala...
aku direct translate je tu...
dari  i hate what i love....
hmmm...
nk di jadi kn cite,
kitorang nak simbah manusia2 sekalian bia muke die jadik huduh...
da huduh, bia kami je yg suke kat depa!
bijak x??
heee...
tapi simbah pakai asid jeruk je ouh....
syg jugak tuh!
akhirne,
msg kami terhenti sbb da dekat maghrib... mcm nk smbung balik gosip,
tapi... erm... topic len ble x??

berada di lab??

assalamualaikum....
heeee...
elok lah tu... org len dok sibuk2 buat lab..
aku update blog...
grrr~!!!
nak on fb n twitter x ble plak..
nak on youtube acc ble plak...
gudik betul lab ni punye parenting control...
grrr~~!!
aduihai..
nampak x, aku selalu gune kan "grrrr~!!" sekarang ni...
hoho!
hamzah ian si belog terbang tinggi2 punye pasal...
die nye post msti ade banyak perkataan cm ni~
grrr~! aku pon nk terikut...
erk... tapi x pe.. aku rase perkataan tu comel!
heee...
tengah2 lab ni, aku cam bushan gileee~~~
sebab dak2 lab aku sume jantina x same ngn aku...
grrr~!!
lecturer aku pon cam teruja je taw aku ni sorg je pompuan
kat lab ni~
grrr~!
kalau aku laki sorg n lain pmpuan pasti bahagia!
tapi aku pompuan, n sume laki!
adoi~~~!
insecure gile rase!
da ar bnyk gile yg sombong cm langau je klas ni!
erkk~~!
helmi baik ouh! john baek ouh! acap pon kire baek ouh!
semua pon baek ouh!
tapi ape yg sombong nye????
haaa!
depa sume baek, tapi ngn aku dyorg x ckp pon!
grrr~!
walau jantina aku berbeze! aku satu kelas lah!
erk...
naseb bek depa x baca aku nya belog...
klau x, sat lagik, lagik trok ar aku kene!
ngeh!
ape pon...
aku cam nyampah gile oh!
semalam aku ber'skype'ing ngah syasyacayunk~~]
grrrrr~~!!
aaaapeeee leeee nasib lami nieeee~~~~
grrrr~!
oke dia lucky gile!
aku je tak!
grrrr~!
gosip2 punye gosip mata aku pon cam ngeng je, dan aku pon decide tuk tdo...
ye!
lps aku tdo satu jam,
aku dapat mcg org balas...
grrr~!
siyes memekak ringtone aku pilih tuk aku nye msg...
siyes nyesal!
haiz!
ade strawberry msg...
actually balas...
grrr~!
selepas satu jam lebeh2 baru balas~~!!
grrrr~!!
x kesah la...
tapi yg nk d ceritekan....
lepas je die msg, die suoh tdo balik sebab aku da tdo td.... =..="
tapi tu tadi la!
aku da x leh tdo...
nak masak, again!!! x de gas kat rumah...
(nak aje aku buat dapur kayu semalam kerane kelaparan)
ayu plak da makan meggi...
aku bajet, da terjaga ni, angkut ayu g KMS, lepak sana makan2...
tapi tu lah, ayu da makan..... grrr~!!!
kebuloran la aku!
sampai pagi ni,
aku x makan lagik!
grrr~~!!!
aku cam x leh blah abes!
tdo x cukup. makan x cukup!
grrrr~~! kurus cam paris hilton aku pas ni!
okeh ;ah... sebelom korang terus bace aku melalut2 entah kemana
sampai korang rase nak bunuh aku,
baik aku stop dulu~!
ape pon!
aku suke gileeeeeee ngan lagu nih~ =..="
korang dengar ar sampai LEBAM
*ayu suke ayat sampai LEBAM ni...
hohoh! ^_^
thats all!
bye~!

Sunday, October 16

what a day~

assalamualaikum buat semua readers saye..
x kire la kamu KECIL atau besar ...
saye on je...
saye x memlih pembaca.. ekekkee~
sebenarnye,
hari ni macam x de pape pon jadi...
well yesterday was the best!
okeh...
sebab yesterday was so fun! hari ni macam besa2 je...
but still,
im glad that i've done my graphic lab, technical writing and
my principle of management~
pfff! what a relief.... :)
now,  have to start thinking bout my creative n innovation project...
despite its a partner job, i still have to do it on my own...
since my partner was so busy with some other things...
such as, boyfriend, or shall i say husband-to-be-for-sure!
dont get offended...
but thats the truth....
i did all my best to call u over to do it...
but u answer nothing~
fine...
it ur day.. its your time to actually get the time to cuddle n stuff with ur honey...
I DONT CARE!
but the moment u realize that u are alone,
dont come over for help coz..
i will not help u!
this is not revenge, this is a lesson...
yeah, lots and lots and lot of boys will give a dang bout ya,
but i'll not!
tq... btw, aku bukan lelaki... okeh~
cukup lah pasal CNI yg membengang kan...
thats all i guess...
kind of feverish....
and kind of missing some thing....
rase macam incomplete somehow...
maybe...
i just miss my mak n ayah...
sangat jehles ngan angah and along yang dapat g jalan ngan mak!
siyes saye jehles! >.<
okeh...
thats all for my un-extreme sunday day~ grrr~!
i miss yesterday a lot! yeah i miss it!
cant  wait for Wednesday....
:) what an unusual statement...
aku selalu x suke rabu,
tapi bukan sekarang~ !

Grrrr~! twitter over capacity....

x buleh masuk.... grrr~! sabar je la...>.<
patut lah cm lemb le lagik td... asyik2 kene refresh.....
grrr~~!

senyum

kadang kala, ape orang nampak, bukanlah ape yang terjadi...
kadang kala, ape yang orang kata, ada maksud lain di hati...
kadang kala, ape orang buat, kita x details pon perhati...
kadang kala, ape kita buat, ade je yang x puas hati...
kadang kala, lain kite buat, lain yang orang mengerti...
kadang kala, ape yang kite suka, tak ade pun erti,
kadang kala, ape yg nampak macam suka, tengah sakit hati...
kadang kala, kala jengking pon makan hati (apekah ??? +_+)
kadang kala, walau apa2 pun jua, senyuman je da cukup tuk reda kan amarah hati....

jadi senyum je walau ape jadi....
saye makan nasi goreng paprik...
sedap...
terima kasih :)
tadi sejuk pakai sweater....
thanx lagik....
tadi bosan, dpat skype...
thanx lagik....
tadi chalsea menang dapat tengok...
thanx lagik....
jadik...
thanx unuk semua nye ye...
hari ni saye happy... thnx la lagik....
and thank you Allah sebab for giving me this :)
jadi hari ni, saye banyak senyum....
masa tension buat POM pun masih senyum....
heee......
lip ice sheer color saye perisa strawberry... baru saye perasan... :D

Saturday, October 15

susah kadang kala

assalamalaikum....
hmm...
dalam hidup ni banyak keputusan yang kene di buat..
contohnye, hari ni,
aku kene buat keputusan,
karang nak kuar je makan sensorang,
or x payah makan lansung....
tapi aku x makan malam semalam...
sarapan pun x lagik!
aduh!
ape pon x boleh...
da la hari ni,
semua orang keluar...
ayu test, ity boyfy, kak mira library, kak eyra, kak mira kecit n kak baity : finishing school...
bushan2~!
aiz... nak masak...
hurm, gas x beli lagik.... entak kapan le aku nak tukar kan gas tu...
adoi~
da dua hari dapor x berasap... +_+
hmm...
pastu da la macam laen je skang...
ye la...
aku pun mengong.....
nk tny kene piker..
but, i was too innocent at that time! (ceh! innocent la sgt... sepak laju2!)
hai batu pahat, parit raja, *eh bukan tebalik ke?
ah ape2 je la....
sangat busuk ku rasa hari ni...
hmmm...
incik strawberry susu... sory la sgt2 singgung, sepak, terajang hati ande ye...
x berniat....
>.<
hurm...
k lah readers.... gotta go! bye!
:)

baby i love you~



baby i love you... i love you... i love you... i havefound the only one, that meant for me.....
u're always on my mind....

wish that this song could be dedicate to someone... but i just cant, coz i have not found it yet... =)

Friday, October 14

bila dalam library

assalamualaikum....
heee....
hari ni, aku ade quiz...
dan kuiz tu agak lah menguji kewanitaan aku...
*kalau lelaki kejantanan kan?

jadi aku pon bernekad untuk study lbeh skit...
tapi, besa lah kat rumah...
nampak lap top online, bila larik dari laptop,
nmpak tilam tido....
kalau nampak dua2 lagi lah aku x ingt UTHM,
heee.... *x snunuh betul...kalau duk mlaka da kene bebel da tu....
akhirnye,
tibe2 aku nampak si ayu terkial2 angkat seluar jeans die...
"ko nak g library ke yang?"aku tanya macam tanya laki nak g kije... (apekah??!!)
ayu hanya mengangguk...(da macam script treatment aku pulok...)
jadi aku pun pergi la ke library petang tadi...
ye.... sangat elok untuk menyiap kn kerje di library...
nak on9 segan,nk tdo pon segan...
jadi aku pun menyiap kan quiz 1 POM aku...
yg sagt la best sebab quiz tu nxt week baru hantar!
ye! saye suke lecturer tu walaupun die selalu kutuk pompuan...
urgh!!!(teruk betul part tu)
jadi, setelah aku siap setengah dari quiz aku,
tetibe ayu datang...
"syu, jom amek gambar kat situ... kite dok kat situ ea..."
aku bajet die nak ambik gmbar pkai handphone...
sekali, sejenak je aku pn duduk kat kerusi tu,
die pon tarik lappy aku...
"jom amek gambar"
aku : "ouh.. nak ambik pakai laptop ke?"
agak blurr ketike itu....
dan
dan
dan....
ape lagi?
ini lah hasil nye...
menyimpang dari ape yang sepatutnye aku buat di library.... >.,<





bajet cumey!

excited gile! >.<

aku suke mulot aku time ni! hahahahha! angie yawz!!!

aku x taw ape motip le gambar ni,....
abg strawberry, kalau nampak jangan kutuk!!! >.<

betape berbeze nye kami...
die balada, aku metal
die gumiho, aku doreamon!
die civil, aku IT
die tepi jalan, aku dalam bilik air-cond kot~ >.<

alorh... nak manje2 pulok....
depan org ramai ni... >.,<

macam iklan pampers kanak2 je...
ibu bape bermesre sebab lampin anak murah... >.<

aku punye mate kecit sebelah...
ayu punye mulot pelik...
gambar ni banyak flaws...
tapi saye suke!!!!


sekian.....
aku sempat jugak siap kan quiz POM... hiihihi~
matlamat tercapai! >.,<
walaupon bergambar x agak....
got ta go...
be writing back sooner or later...

p/s: Claire De Lune - aku x sempat2 lagi bace... aiiizzzzz~~~~~ +_+

it already morning

assalamualaikum....
hmm...
it's morning,
it's 5.30 a.m...
it's weird...
it has been sometimes after last i stay up...
(*does sleep really early and wake up about 2++ considered stay up?)
and what i do from that 2 something till now is...
1st : 30 minutes of 'chit-chat'-ing...
2nd: an hour of CA revision... (hope it'll work for my quiz at 8 later... =)
(*syuhaiba memang suke study last minutes...)
3rd: mandi pagi2... (sangat sejuk dan best dan segar dan seram dan erm...ape2 je la)
4th: ber'tweeter'.. tak sangka zarinsofea x tido lagik.... hihihi~
5th: rase macam nak sambung revise tapi x jadik sebab dok blogwalking...
6th: jumpe blog yang sweet2 je rase... baek je author nye... org nye pon cm baek hati je....
slalu post sayang kat gf die... (selalu pompuan je buat cm ni.. jadi blogger itu = sweet)
*tibe2 keluar pulek algorithm di situ.... apekah??*
7th: saye nak macam tu jugak! tapi x buleh, jadi saye buat belog ni dan cakap lah, saya love diri sendiri!!
8th : terfikir, eh lame da x update... n tibe2 di pagi subuh ingat kat pet... arghh....
kenape lah hari tu cm bangang je cakap ngan die... cam aku je yang salah.. padahal die
yang bersalah taw!
9th: terfikir lagik... hurm... kawan aku kate, LELAKI ni mmg standard nye akan ade 1 STEADY GF,
>2 sparepart... betul ke?? @.@ *mentang2 lah pompuan lagik banyak dari laki.... =..="
10th ; ape lah banyak sangat aku terfikir waktu2 cam ni... revision CA ade lagik nak kene buat...
11th: aku post ni dan tengah hari nnt, or pagi nnt, or malam mahupun esok, lusa dan tulat korang akan baca...
dan2, akan unique display yang akan menambah ke'generous'an mr.nuffy....
=)
jadi selamat menekan2 iklan yang terpapar... x ade virus la....
klau ade pon virus2 cinta je~
hehehhe~
okeh... thats all i guess for this morning... <3

with love,
abiahuys...
(p/s: ade kakak suoh aku carik bf... muke aku ni ade macam harus ade bf ke? =..=" redho je~!)

Thursday, October 13

the unpublished...

first of all...
assalamualaikum....  =)

okeh...
korang2.... *bace dengan gaya yang gediks2 gitu...
have u ever have a thought about updating your tweeter n fb status
and end up you just update it in your mind...
well, i did....
=)
thus,
oleh kerana ketida-puas-hati-an...
aku pon mengpublish kn segala update yg aku rase nk up kn kat tweet or fb,
tethapi x jadik...

1st : "aish korang ni... makan angin betolll...." kate lecturer POM aku...

2nd : wah! berbunge tahi ayam gele! jirang nyanyi la tadi... tapi utk ayu, bkn aku.. =..="

3rd : sometimes i hate stalker, coz they made me feel insecure, but sometimes i love them, coz they make me feel existed...

4th : berbulu gile dengan kelas koku... =..=" mamat khalid jr. sgt annoying~ >.,<
(p/s: kalau ade budak koku aku, sila jgn bagi taw die ye! )

5th : wah! saye dpt bunga lah... *kat poker je padahal....
(reason x publish : org bg bunga tu yang akan berbunga telebeh~ =..=")

dan etc2....

sebenarnye banyak lagik.. tapi cukup lah ni...
yg len aku simpan bile aku x de idea lagik nak update blog..
btw, punye la lame aku tnggal blog x update..
sekali, mr.nuffy pon x update bayaran...
redho je la nyah~!

last but not least...
hihihih~
ade orang nak stalk tapi da x buleh sebab aku da taw semuanye....
hahahhahah! kalau terasa komen la ye cek susu strawberry... ;)
jgn mare...
n buh bye!
aku nk g study CA nih~
klau larat la..
if not, bangun awl pagi ar, pe lagik... >.<
tata~ assalamualaikum..... =)

Tuesday, October 11

pieces of heart!

i use to follow what my heart says..
i always believe with my heart beat...
i always adore how my heart could survive in all that terrible mess..
but it was back then...
when all of the pieces of mon coeur were one...
when it was just nicely fitted in my chest...
it was back then....

now...
how will that happen...
my heart are broken...
it was break into pieces...
now the heart beat are never the same..
now only some of the pieces were able to survive...
now only some were able to get back normal...
now i wonder which beat to believe..
now i wonder which piece to follow...
mon coeur....
mon cœur brisé.....
pieces of them....
were once one....
now torn apart.....
by the one that i believe....
to secure mon coeur....

Monday, October 3

It a new life im living

assalamualaikum...
hye buddies, readers, or whatever u call yourself....
all these years, i've gone through a lot...
and i've learnt a lot from it..
i've felt being loved, being dump,
being rejected, be rejecting,
being scolded, and scolded people...
what i'm trying to say is,
yeah, i'm kind of having a bad year...
but,
come on, life has not end yet...
i hope there's still a tomorrow for me,....
=)
well, this is life...
and i have to go through it...
this is the path that takes me to the future...
i might lost ma chérie...
ma mere et mon pere my deteste ma chérie,
but what can i do....
i have to let go and move on...
and guess what?
i'm succeeded!
great!lucky me~ <3
what a life!
and right now, i'm just to bz to think about amour...
and now is the time to think about books and stuff...
not boys... argh!!! what im talking about right here???!!!
enough! bye!




iklan nuffnage

becinta