nuffnage iklan

syu

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Friday, June 3

bila hidup ni kadang kala je indah...

assalamualaikum.....
okeh...
tadi aku baru habis tengok cerite senja kala n lo dolce amira...
and to tell the truth...
cerite senjekala tu biasa2 je....
peminat liyana jasmay n sape ntah hero die yang jadi merah
dalam cerita bawang putih bawang merah versi lelaki tu,
jangan marah ek...bukan nak kate ape... cume aku kate cerite nye kire ok la...
x la aku tengok takut sampai nak menangis macam cerita khurafat tu...
hihihihi...
tapi aku tetap suke cerita tu... kenapa?
sebab aku suke la...bukan sebab aku suke hero die ke..
hero sampingan (zed zaidi) ke, bukan sebab heroin  sampingan (faezah elai) or
even bukan sebab liyana jasmay...
aku suka ccerita tu sebab in the end, hero heroin slamat...
x de lagi da puaka2 baka2 tu semua...
hihihhi...
tu yang aku suke...
and cerita la dolce amira tu pulak,
aku pergi tengok sampai episode 5 ke 4 ntah...
sebab nye, sampai episode tu ending die happy2...
ye, aku hanya lah perempuan biasa...
aku suka yang indah2.... aku suka yang kemas...
tapi kadang kala aku suka yang messy...
aku suka yang simple... tapi aku kadang kala adore yang sulit....
aku memang cepat marah dan sombong + garang dengan orang yang aku tak kenali...
terutama mereka adalah manusia yang mengenyam...
contoh nye aku sebelum kenal ngan bf kawan aku, sebelum kitorng actually kenal die,
aku garang gile kot....
tapi bile da kenal, kawan aku pon da couple ngan die,
well, aku treat die macam kawan2 yang lain....
hahahhaha! tuntas nye, kalau nak kenal kena kawan,
nak kawan kene lah tahan blagak aku untuk sementara waktu....
aku bukan sengaja nak berlagak or sombong or ape je lah korang nak kate...
aku just nak make sure aku selamat and orang x rase aku lemah.....
thats all.. tak salah kan...
seperti remaja lain, ye aku akan hampiri bahagian yang aku akui pada ramai
lelaki yang diorang x de chance...
chance untuk ape?? untuk aku ada hati, jatuh hati, putus hati atau hati2 ape pun ngan mereke?
ye aku da tutup hati ku untuk bercinte...
kenapa? sebab aku masih muda, dan aku asyik terluka...
okeh lah...x mo cite panjang pasal hati terluka ni...
yang aku nak cerita adalah,
aku pelik, kenapa adalah sorang ni, nak ajak aku kluar...
tapi bajet aku kluar fulus sendri...
sorry la bai.. awal bulan ouh.. short sem pulak...
mane la wa ade duit....makan pon nasi ngn ikan bilis tetiap hari...
lagi ble nak kata kalau aku jadik kluar ngan die berjodoh??sah la tak....
ape2 pon x mo lah nak ulas lebih... still jodoh di tangan tuhan...
aku x mo ar komen lebeh skali laki aku sok cam dia.... sabor je la...
well, aku ade ter bace, terbace ye...
lupe plak sape nye blog....katanya x payah nak buat2 list bf to be...
well, mmg la kalau suka kita tak kisah list2 tu lagi...
but tak kan nak men tangkap muat je kot....
agak2 lah der..
hahahha...
dan di bawah ni adalah list yang aku buat pasal ape aku nak
pada lelaki yang bajet2 nak ajak aku date konon...
kalau bran mmg aku salute! hahah!

1st : lelaki tu kenelah humble tapi berisi....
jangan cakap je bagai tong kosong..pangpungpangpung... tapi haprak..kan3??
2nd : aku nak lelaki tu jumpe mak bapak aku tanya ble ke bawak aku keluar...(ni da kompem 50% dari yang tak bape kerat tu give up) hahahaha...
3rd: lelaki tu yang kene belanja... (aku mata duitan... so what? aku suka duit...ape ade hal??? lagi pon, ye duit bukan semuanya, tapi semua perlukan duit...kan? p/s: dpt lelaki yg cekap baik lagi sweet dok nk blanje, sape x mau bhai!)harharhar...
4th: lelaki tu kene at least nek kereta...kenapa? x de le nak mengambil2 kesempatan kat aku klu nek motor.... kalau nek bas pulak, hurm... sabar je la... x de effort lansung la.... haiz.... cube la sewa kerete ke ape?? hahahha~ (materia;listik lagik nih..)
5th: tak payah la dulu... 4 pon belum tentu... da la orang yang nak pon bape kerat je... aku buat list terus tinggal 1... nasib lah tuhan da jadikan aku seorang jodoh..so, aku x de la rsau sangat.... hahhaha~

thats all la cerita kedai kopi cintan cinton cik abiahuys hari ni...
da~

No comments:

iklan nuffnage

becinta