nuffnage iklan

syu

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Friday, June 24

kene r*g*l?? 0.o

assalamualaikum....

hurm??
kenape aku nye tajuk cam ni pulak kan...
peringatan ye..
entry aku pade hari ni bukan entry lucah...
hihih...
korang pernah men lat ta li lat x?
mesti pernah kan?
aku suke men lat ta li lat ni....
de dulu, jaman2 aku kanakz2...
aku rajen men lat ta li lat bile nak rebut something...
dan, seperti biasa di zaman kecik2 aku mmg nakal..
jadik kalau nk kene kan orang,
aku akan berpakat2 dan pilih untuk berbeze ngan orng yg nak di kenekan...
walau pong kadang kale aku ygg kene.. >.<
hihihi~
tu la psl...
jahat lgi aku... hehehhehe!
okeh, berbalik kepade tajuk entry aku...
ape yg kene rogol??
rogol sorg2 or beramai2?
aku rase beramai2 kot.....

dan jangan risau, aku tak kan tunjuk kat korang 
gambar ni....

+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
V

walau pong aku rase ni sangat x bermoral...
=..="
tapi yg pelik, manusia sekarang lebih jijik dar mereke2 ni...
hohohoho.....

okeh, bende yg kene rogol ni sebenarnye,
lagu...
huh??lagu?
korang pernah dengar ke lagu kene rogol??
mest x kan??/
sebab kak aku yang bagi term ni kat aku....
die tak suke lagu2 yg di rogol kate nye...
erk???
kene rogol macam mne??
ape yg di maksud kan d sini sebenarn nye, 
hanya lah perumpamaan....
iaitu, lagu tu di edit2...
kate nye, lagu yang di edit ni x ori...
tu da memang lah... heheh!
>.,<
tapi, kadang2 aku suke gak lagu2 yg macam ni...
hmmm....
pernah layan kristal?
walaupong ramai yang cakap kristal ni
macam x de idea nak buat lagu....
aku tetap rase dyorang kreatip!
kenape?
sebab, die x cilok bolat2 lagu tu...
instead,
mereke telah memberi nafas baru pada lagu2 lama...
macam lagu baju hijau, ayah kawin lagi dan lain2...
aku mmg suke...
nenek aku pon suke...
tak bosan music nye...
kate nenek aku lah~ heheh!
so, conclussion nye?
aku saje nak kate,
walau pon lagu kristal yg dlm 
album rock yeh yeh 60an yg banyak lagu kene rogol tu....
aku tetap suke! ye! walau pon lagu tu lagu lame yg di beri nafas baru...
hohohohoho....
;)

x de pape lagi...
babye!

pape hal... layanz la ni....
pebret aku....


assalamalaikum.....
^^
maju lah kristal untuk pendengar musik klasik!
hohhoho! (apekah??)
+______________________+


Wednesday, June 22

#2 perjalanan hidup....

wordless Wednesday # 3~ luahan perasaan~

assalamualaikum!!!!!!!!
its wednessday again!
so, here it goes~ =)






komen2 lah ye... 
yg nak taw ape wordless wednessday,
just click2 [here]

dont forget to leave ur comments.. 

Saturday, June 18

tbe2 wa rase nak berjiwang kala....



SERI LANKAT


Seri Langkat Kuala Tungkal, amboi
Padi pulut enak rasanya, sayang

Kalaulah kail, kalaulah kail panjang sejengkal
Janganlah laut hendak diduga

Amboi, Seri Langkat
Amboi, Seri Langkat

Dayunglah sampan menuju pulau, amboi
Bila sampainya daku tak tahu, sayang

Ombak dan badai, ombak dan badai takkan kuhirau
Asalkan sampai tempat kutuju

Amboi, Seri Langkat
Amboi, Seri Langkat

Buahlah betik dalam perahu, amboi


Enak dimakan di hari petang, sayang

Hidup di dunia, hidup di dunia kalau berilmu
Jadi sanjungan setiap orang

Amboi, Seri Langkat
Amboi, Seri Langkat

Seri Langkat lagunya ini, amboi
Bunga melati di dalam hidup, sayang

Bagaikan sifat, bagaikan sifat si batang padi
Makin berisi tambah merunduk

Amboi, Seri Langkat

Amboi, Seri Langkat
Amboi, Seri Langkat
Amboi, Seri Langkat
Amboi, Seri Langkat
Seri Langkat
Seri Langkat 



pe hal tbe2 seri langkat?
haaaaa.....
ni aku jumpe semalam....
bosan2, layan jiwang....
sekali jumpe lagu ni...
aku suke gile lagu ni mse
zaman2 tok naning dulu...
=..="





Friday, June 17

kitty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! #2

assalamualaikum......

meeeeeoooooowwwww!!!!!!!!!!1
hihhihihi.......
tbe2 plak ade kitty #2 kan....
sabor je la..... aku bukan nak buat banyak pon....
hari ni aku buat kitty #2 ni sbbb kakak aku,
baru je tag gambar baru kucing2 aku kat facebook....
ape motif nye? mungkin kerana angah aku syg kat aku...
ye la...aku kan anak perantauan....
orang dok cuti sem, 
aku tak balik, lepak parit raja lagi....
kene buat short sem!
ouh! berkate tentang short sem,
korang check2 it out this vid yo!
hihihih~
my group did this....
or, dgn lebih tepat nya,
group mate lelaki aku yg buat,,,,,
aku tukang report je...egeggege...
papepon...walau kne tgur here n thre by 
LECTURERS ( aku caps kan nk tunjuk bahaya)
hahahhahahah!
okeh2 enought talking! watch this!

erk.....apehal pulak say no to smoking ni? menyimpang dari tajuk2 aku dah ni!
adoi!!!! =..="
sabor je la...
okeh, kite balik ke pangkal jalan....
korang check2 it out la gmbar latest 
kekucing aku ni yewp.... ;)
(mereke selalu buat aku x sabar nak balik beraya)
p/s : pose x lagi, da piker raye! adoi! =..=" pnampaq kan sikit!

okeh..... hari ni aku letak muke si KUNAB ni first....
baek punya landing....
da bsar kan dari gmbar yg previous post aku tu...
aku letak gmbar  ni khas untuk si yousof tu...
sbbb die kate kunab COMEL!!!!
mmg ar... kunab kan... hihihi >.<
comel, comel gak, time berak sepah2, cm nk hempuk gak...
sabor je lah nyah~ =..="
okayh2... next, koweng puleks nye turn yeah....
hihihihih~

ce tengok die sekarang....
amnoih~~ >.<
punye lah tdo tak ingat dunia die ni!
tapi x pe.... hhihihi...
sebab tdo tak ingat diri la senang aku nak tangkap die...
hahahhahah
 and lastly wajah2 melepak mereke... ^_^

serius... tengok ni terus rase nak balik rumah.,..
hhuuuuuwaaaaaaa!!!!!
sedih2! ="(
sempat ntah aku nak balik  ni....
hurm.....


kitty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

assalamualaikum........
jawab cepat! hihihihih....
erk....
okes... memandngkan aku tertanya2....
mane pulak hilang nye kitty2 yang comel slalu berak dan
berselerak di rumah aku.....
aku pon carik la lagu mean kitty ni....
hmmm...

rindu kat kucen2 pebret aku ni...

kenal kan.......  

name yg ni pocci.....
at first...garang gile die ni... >.<
hehehehhehe........

next 
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l

l
v

yang ni name nye moweng....
ouh, skarang ni die da bsar...
dan sangat sombong ngan aku! huh!

pastu, knal kn ngn yang ni...
prangai sakit kn hati je sekor ni....
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
l
v
name die kunab....
haiz....
walaupon geram ngn die...
tapi aku sayang gak...
hehehheh~
lastly, korang dengar la pak cik menyanyi2
psl die nye kitty...
=)

the mean kitty....
enjoy!



Monday, June 13

its life that im living in....

assalamualaikum
jawab.....biar ikhas na~
hihihih~
as the clock ticking, suddenly i have feeling...
feeling that urge me to write something in my blog...
though i don't know what to write....
and as the time pass by....
i still cant figure out what to say right now...
and finally i decide that i wanna upload pictures that
i've been editing for the past few months...
enjoy~ =)

one of the latest
pic i've edited....
this pic was captured 
by my friend....
tq ity!


im sorry that most of the edited picture is mine!
hehehheh~

                 

gambar ni di ambil di
pantai sungai lurus....
scenery die sangat cantik!



aku pon x taw nape...
aku memang suke amek gambar ni....
hehehhehehe~~





gambar ni antara gambar yang paling aku sayang...
kenapa, paham2 lah....
di saat aku jauh dari mak ayah,
ni lah pengubat rindu....
mase aku edit gambar ni....
air mata meleleh2 ouh... T_T

aku paling suke gambar ni...
photographer gmbar ni adelah aku....
and aku gak yang edit....
model nye adelah second cousin aku....
nme die, aisyah,... comel kan!


model gambar ni member aku....
saje je amek gambar zoom dekat2...
pastu cam besa... aku edit lah... hehehhe~
ahhhh... gambar ni aku sayang gak....
tapi setiap kali aku tengok gambar ni mesti sedih....
ade sentimental value
bak kate omputih ar.... hehhehe~

gambar ni plak... hahah~
aku amek mase tgu lecturer nak dtg bg test
account.... jiwa pon tengah kacau2 mase tu...

gambar ni aku rase aku post
paling pelik.... x pnah aku terpikir
nak post2 exotic ni... adoih~


last but not least,
ni la gambar pebret aku....
gambar ni aku tak edit lansung....
tapi aku rase gambar ni menarik sangat....
aku dapat rase tenang tengok keindahan 
ciptaan tuhan ni......




hidup...
kau bagaikan laut...
terlalu dalam hingga ku tak pasti....
sejauh mana mampu engkau seret ku....
aku, hanya berserah....
moga-moga, tuhan melindungi aku....
agar tidak tersesat di buai mimpi saat ombak nafsu melanda....
aku.....
bagaikan nelayan....
yang kuharap kan hanya satu....
hasil yang mampu mengisi perut kosong 
yang menunggu di rumah.....
berbagai badai bakal menempuh sampan buruk ni....
moga aku mampu berlayar selamat dengan berbekal 
iman sebagai penampal bot bocor dan akal sebagai pendayung hidup serta usaha sebagai kain layar...
moga kita tidak hanyut di bawa arus dalam yg deras....







sekian,
assalamualaikum dari ABIAHUYS








Friday, June 10

ahmad - arrora salwa?

assalamualaikum~ ;)
hmm....
taw lagu ni tak? heheheh~
lagu ni pasal sorang pompuan yg suke kat 
lelaki yang baik bernama AHMAD...
hehehhe~aku x pnh taw pon lagu ni sbelom ni...
ye ar...sjak2 dok kat rumah sewa ni..
aku mcm katak bawah tempurung sikit...orang cite baru aku taw....
huh? x caye?
btol lah... lagu ah..ah...ahmad ni, aku taw dari kak aku...
hihihih~ sbb die wat status psl lagu tu... ngee >.<

klik2 lah ye untuk tumbesaran hebat! >.<

hihihi~kan... kan aku da ckp....
aku jumpe lagu ni kat fb kakak aku....
mule2 aku bajet kakak aku jatuh cinta ngn orang nme ahmad...
bile da bace comment2 yg ade,
baru aku taw lagu ape...hehhehe~
okeh la...aku mlas nak cte bnyk psl lagu ni....
aku buat ni pon sebab aku suke bab
ah...ah...ahmad...
hahahhah~ adoi~ geli pon ade gak ni...
sabor je la... >.< okeh....
ape2 pon, korang layan ni okays.... :)


Thursday, June 9

kau memang hebat

separuh mati aku risau kan kau...
ye, aku taw, ape kes lah aku nak kesah pasal ko kan...
tapi, ko bestfriend aku!
paham tak? fine, lps ni, jangan kate aku sombong...
sebab lepas ni, aku akan buat tak tahu kat ko,
anggap ko tak wujud, dan ko bukan lagi best friend aku!

juvanna

first of all,
assalamualaikum....
okeh...aku taw...aku taw....
aku ketinggalan gile kan....
orang lain da heboh tengok ccerite JUVANA kat TV3 tu...
dan aku?
aku hanya tengok bile die da msuk episode 7...
hihihi~
tapi2....
aku marathon balik kot....
dari episode 1 until episode 7...
mmg x tdur ar aku...hehhehe...
okeh..kenal x kat bawah tu, mereke lah pesalah2 juvanil...
hehehhe...

ni kire antara pebret2 aku ar...heheh~
1st, 
okeh,nme budak ni botak...
die ni jadi pembuli, 
mengakibat kn cedere pada orang....
sebab jadi pembuli, bapak die selalu buli die...
kire mangse dera ar ni...

next ade lah, pebret aku yg plg pebret lah...
*
*
*
v


sape die?? ehhehe~
apek lah....
aku mmg suke gile kat die ni....
wlaupon die cm pengecut gile dgn si botak tu...
hehhhee~
  
pastu, of coz watak utama....
mamat bawang merah ni....


okayh,,,aku bukan nak cte banyak pasal ni pon....
stakat nk bagi taw, aku lyn cte ni skarang ni...heheheh~

and, ape yg aku beriya nk post...
besa la kan,..
aku kan suke buat blog psl lagu...
jadi ni lah ost juvana,
yang di nyanyi kan oleh drama band...
tajuk die, babak pertama...

enjoy the song okies... ;)





Tuesday, June 7

how to love?

assalamualaikum semua~ ^_^
okayh... people! listen to this~ this song is by LIL WAYNE entitled how to love....


in life, people fall in love and settle down...
some people choose just to fall in love without commitments...
some people choose to gives commitments to it, but never try to fall in love....
youngster these days always to choose to fall in love, have sex and break up...
well, these is totally a moral and ethic problems among us...this not only 
happens in Malaysia, but its a global problems...
whatever it is, im not gonna talk about that globally serious probs...
what i wanna say is, because of this matter, 
and of coz, due to some traumatic memories...
like breaking up, being dump, being back stab and etc...
makes me not to fall in love...
i use to fall in love...
i use to a normal teenagers that her heart goes dup dab dup dap.... 
when i c someone that's really cute...
but time pass by and people may change....
now, i just dont know how to put my heart into one piece back,
when someone just took it and broke it into millions of pieces...
it hurt, and makes me crumble for lil while, it make me cry for sometimes....
but most of all, it make me feel loves is so insecure...
okayh, cut it out! i had enough with it.... and i believe,
one day, 
my true love (mak, ayah, sista n bro) will pray for me so my heart will open up,
and i'll be able to figure out how to love...

so peeps, enjoy the lyrics okies... ;) enjoy....


How To Love Lyrics

[Lil' Wayne]

You had a lot of crooks tryna steal your heart
Never really had luck, couldn’t never figure out
How to love
How to love

You had a lot of moments that didn’t last forever
Now you in the corner tryna put it together
How to love
How to love

For a second you were here
Why you over there?
Its hard not to stare, the way you moving your body
Like you never had a love
Never had a love

When you was just a young’un you’re looks but so precious
But now your grown up
So fly its like a blessing but you can’t have a man look at you for 5 seconds
Without you being insecure
You never credit yourself so when you got older
It’s seems like you came back 10 times over
Now you’re sitting here in this damn corner
Looking through all your thoughts and looking over your shoulder

See you had a lot of crooks tryna steal your heart
Never really had luck, couldn’t never figure out
How to love
How to love

See you had a lot of moments that didn’t last forever
Now you in the corner tryna put it together
How to love
How to love

For a second you were here
Why you over there?
Its hard not to stare the way you moving your body
Like you never had a love
Had a love

You had a lot of dreams that transform to visions
The fact that you saw the world affected all your decisions
But it wasn’t your fault
Wasn’t in your intentions

You the one here talking to me
You don’t wanna listen
But I admire your poppin bottles and dippin’
Just as much as you admire bartending and stripping
Baby, so don’t be mad
Nobody else trippin
You see a lot of crooks and the crooks still crook

See You had a lot of crooks tryna steal your heart
Never really had luck, couldn’t never figure out
How to love
How to love




See you had a lot of moments that didn’t last forever
Now you in the corner tryna put it together
How to love
How to love

Oooh,
See I just want you to know
That you deserve the best
You’re beautiful
You’re beautiful
Yeah

And I want you to know, you’re far from the usual
Far from the usual

You see you had a lot of crooks tryna steal your heart
Never really had luck, couldn’t never figure out
How to love
How to love

See you had a lot of moments that didn’t last forever
Now you in the corner tryna put it together
How to love
How to love

See you had a lot of crooks tryna steal your heart
Never really had luck, couldn’t never figure out
How to love
How to love

See you had a lot of moments that didn’t last forever
Now you in the corner tryna put it together
How to love
How to love







you make me to stop fall in love...
you lock my heart,
you left me away....
you want me to move on,
you found someone else,
but you still hold my heart's  key....
how do i learn to love now?
nobody know....









thats all for tonight lovey dovey session.....
good nye, and
assalam~~
=) 

Monday, June 6

Man Down

assalamualaikum readers~ =)
pagi2 ni ape je kijaan aku nak buat kan...
bukan ape... mood tdo blum sampai.... tu yang da pukul 1 pagi x tidur2....
okeh... 3 hari bulan tu ari birthday adek aku...
syamrie name nye...
kenape hari ni baru nak cte? sape kate aku nak cite psl adk aku punye besday...
aku bagi taw je... hehehehe....
sekarang ni, tengah aku heboh2 tulis blog ni, aku tengah lagu 
Rihana - Men down...
boleh la tahan....
kalau kat malaysia, vedio clip gambit kontroversi, 
video ni pon kontroversi gak... x taw la nape...
tapi ade aku kesah?
hurm....
lagu ni psal....
a girl....cantik.... dari kawasan org2 black...
okeh...pompuan ni kire cntik ar...
starting cte ni tunjuk yg si rihanna ni pegi shoot satu lelaki....
tapi x tau knape....
so, as the song goes on, dye mencerite ape yg jadi...
pompuan tu telah di rogol sehari sebelum die menembak tu...
asl nye gadis ceria yg periang...
malam sbelum tembak mnembak tu, die pg club...
nari2.... then dtg satu mamat( mamat yg kne tembak tu)
nari2 ngan die....then after nari2, mamat tu nak move ke next stage...(sex)
but, girl ni x mo.... then die tolak guy tu dan blah....
but then laki tu pergi ke pompuan tu yg da kuar dari club tu...
then, laki tu tlah bwk pompuan tu ke dlm satu bilik, n he rape her...
she was hurt....
dlm keadaan yg kurang stabil, girl tu tlah pulang ke rumah dan ambil sepucuk pistol...
melalui lirik nye pulak...
girl tu meluah kan ape yg die rase...
die merasa bersalah bile die bunuh lelaki tu...
die tahu die seorang penjenayah, 
die menyesal yg die telah tembak lelaki tu kat dpn orang ramai....
hurm... cm tu lah lbih kurang...
dari 5 star, aku bagi lagu ni 4 star...
aku suke lagu die.... nice...!
ade jln cerite...
papehal pon,korang layan lah lagu ni okays... ;)

RIHANNA - MEN DOWN


n this is the lyrics... :)


I didn't mean to end his life                                                           
I know it wasn't right 
I can't even sleep at night 
Can't get it off my mind 
I need to get out of sight 
Before I end up behind bars 

What started out as a simple altercation 
Turned into a real sticky situation 
Me just thinking on the time that I'm facing 
Makes me wanna cry 

'Cause I didn't mean to hurt him 
Could've been somebody's son 
And I took his heart when 
I pulled out that gun 

Rum bum bum bum 
Rum bum bum bum 
Rum bum bum bum 
Man down 
Rum bum bum bum 
Rum bum bum bum 
Rum bum bum bum 
Man down 

Oh, mama, mama, mama 
I just shot a man down 
In central station 
In front of a big old crowd 
Oh why, oh why 
Oh, mama, mama, mama 
I just shot a man down 
In central station 

It's a 22, I call her Peggy Sue 
When she fits right down in my shoes 
What do you expect me to do 
If you're playing me for a fool 
I will lose my cool 
And reach for my fire arm 

I didn't mean to lay him down 
But it's too late to turn back now 
Don't know what I was thinking 
Now he's no longer living 
So I'm 'bout to leave town 

'Cause I didn't mean to hurt him 
Could've been somebody's son 
And I took his heart when 
I pulled out that gun 

Rum bum bum bum 
Rum bum bum bum 


Rum bum bum bum 
Man down 
Rum bum bum bum 
Rum bum bum bum 
Rum bum bum bum 
Man down 

Oh, mama, mama, mama 
I just shot a man down 
In central station 
In front of a big old crowd 
Oh why, oh why 
Oh, mama, mama, mama 
I just shot a man down 
In central station 

Look, I never thought I'd do it 
Never thought I'd do it 
Never thought I'd do it, oh gosh 
What ever happened to me 
Ever happened to me, ever happened to me 
Why did I pull the trigger 
Pull the trigger, pull the trigger, boom 
And end a nigga, end a niggas life so soon 
When me pull the trigger, pull the trigger, pull it 'pon you 
Somebody tell me what I'm gonna, what I'm gonna do 

Rum bum bum bum 
Rum bum bum bum 
Rum bum bum bum 
Me say wah man down (A weh me say) 
Rum bum bum bum 
Rum bum bum bum 
Rum bum bum bum 
When me went downtown 

'Cause now I am a criminal, criminal, criminal 
Oh lord have mercy now I am a criminal 
Man down 
Tell the judge please give me minimal 
Run out of town, 
None of them can see me now, see me now 

Oh, mama, mama, mama 
I just shot a man down 
In central station 
In front of a big old crowd 
Oh why, oh why 
Oh, mama, mama, mama 
I just shot a man down 
In central station

thats all, thank you!

sumber gambar : incik google
suber lirik :
sumber ilham : you tube...eh salah! bejage malam..hihih~ ;)

conclussion nye,
jangan lah kite buat sesuatu tanpa berfikir panjang....
ikut hati mati, ikut rasa binasa....
tapi kalau jantan dah haprak cnggitu.... potong kasik habis...
huahuahua... 
(AMARAN!!!! JANGAN LAKUKAN INI DI RUMAH ANDA...)

ehhehheh~,
assalam~


iklan nuffnage

becinta