nuffnage iklan

syu

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, May 3

IF ITS LOVE ^^

love??
yes...
cinta... uhurm!
cinta ni...
how does it work ek?
hurm...
love...it only will works when both parties 
actually react towards it...
it is really hard if only one part that actually give 
a damn about that love...
ala... bak kata pepatah melayu...
betepuk sebelah tangan tak berbunyi...
well ya! betul la tu kan....
kalau one party je heboh nak kisah pasal the relation sakit la...
ape yang sebenarnye nak di kisahkan ni???
uish...
sebenarnye, aku jumpe lagu dari band TRAIN
lagu nye ialah 
if it's love...

ikuti le dia punye lirik dulu^^


IF IT'S LOVE by TRAIN

While everybody else is getting out of bed
I’m usually getting in it
I’m not in it to win it
And there’s a thousand ways you can skin it
My feet have been on the floor
Flat like an idle singer
Remember winger
I digress
I confess you are the best thing in my life
But I’m afraid when I hear stories
About a husband and wife
There’s no happy endings
No Henry Lee
But you are the greatest thing about me

[Chorus]
If it’s love
And we decide that it’s forever
No one else could do it better
If it’s love
And we’re two birds of a feather
Then the rest is just whenever
And if I’m addicted to loving you
And you’re addicted to my love too
We can be them two birds of a feather
That flock together
Love, love
Got to have something to keep us together
Love, Love
That’s enough for me

Took a loan on a house I own
Can’t be a queen bee without a bee throne
I wanna buy ya everything
Except cologne
’cause it’s poison
We can travel to Spain where the rain falls

Mainly on the plain side and sing
’cause it is we can laugh we can sing
Have ten kids and give them everything
Hold our cell phones up in the air
And just be glad we made it here alive
On a spinning ball in the middle of space
I love you from your toes to your face

[Chorus]
You can move in
I won’t ask where you’ve been
’cause everybody has a past
When we’re older
We’ll do it all over again
When everybody else is getting out of bed
I’m usually getting in it
I’m not in it to win it
I’m in it for you

If it’s love
And we’re two birds of a feather
Then the rest is just whenever
Then the rest is just whenever

If it’s love
And we decide that it’s forever
No one else could do it better
And if I’m addicted to loving you
And you’re addicted to my love too
We can be them two birds of a feather
That flock together
Love, love
Got to have something to keep us together
Love, love
Got to have something to keep us together
Love, love
That’s enough for me

****************

okay...
ape yang aku suka sangat ngan lirik nya???
"And if I’m addicted to loving you

And you’re addicted to my love too

We can be them two birds of a feather
That flock together
Love, love
Got to have something to keep us together

Love, Love"
nampak tak?
kat sini jelas sangat...
bukan hanya boy tu je addicted untuk cintai girl ni...
tapi girl tu pon addicted kat love boy tu..
so, kire nye both side saling suka...
saling addicted towards each other...
ni yang di nama kan tak bertepuk sebelah tangan...
dan akhirnya...
ape yang aku boleh relate kan dengan life aku??
haa...
sebab kan bende ni aku realize something...
ape3???
kerana lagu ni aku sedar...
prinsip aku tak lah betul sangat..
sebelum ni aku selalu pikir yang penting aku suka kat dia...
bila benda tu jadi susah,
aku mula lah belajar untuk terima orang yang aku suka...
kira, macam aku tak suka tu bia la, janji dia suka aku...
tapi tak kekal juga...
jadi, ape yang perlu sebenar nya???
rupanya, both side kena saling suka, cinta dan sebgainya...
kira, jangan kita je lebih suka dia, or dia je lebih suka kita...^^
kena saling memberi dan menerima...
memang susah nak dapat cam tu....
sebab tu jodoh kita yang satu tu je^^
(for girls la, boys might have 4... hohohoho)
jadi, conclusion nye, 
jangan terlalu terburu mencari cinta...
andai cinta duniawi yang kau damba kan,
temukanlah dulu cinta ilahi...
kerana cinta pada ALLAH s.w.t adalah cinta yang agung...
cinta yang tak mungkin bertepuk sebelah tangan...
dan setelah tu, pecayalah...
the right time will appears,
the right men will come over,
dan ketika itu,
kau akan sedar,
kala hati kau berdetik, dia turut merasainya jua... ^^
lastly,
enjoy the acoustic version of
IF IT'S LOVE 








6 comments:

erysweetie said...

cinta dengan manusia..comes with 2 : bahagia dan kesedihan... =)

jgn sampai cinta pada manusia lebih dr cinta pd maha pencipta

ayiehulk said...

hehehhe....thats ryte! cinta pada ilahi yg kene kite cari dulu...baru lah jumpe the ryte one...but klu da jmpe plak jgn smpai lupe pada tuhan...kan3... =3

hiro said...

haa..tak taw nak komen pe..

ayiehulk said...

hiro : hehhe..... komen je. saye stuju cik! hahhah

asfz lily said...

cinta memang indah =)
tapi kesakitan daripada cinta itu tersangat sakit..

erk...apa y saya merepek ni...
thanks awak komen entry kite.. =)

ayiehulk said...

hahhahah~ thanks jugak coz comment entry saye^^

iklan nuffnage

becinta