nuffnage iklan

syu

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Monday, May 30

khas untuk cek shasha...

video

it was a fairytales

assalamualaikum aku ucpkan kepada korang reader semua....
=)
aku pernah bermimpi...
dia jadi milik ku....
aku pernah berangan yang kau menggenggam erat jari jemari ku....
segala kegusaran tentang tentangan kite lupakan....
kita menikmati segala keindahan yang kita ada dengan khusyuknye...
ye....
saat itu seakan realiti....
namun.. di saat aku melihat kau dan dia....
aku terjelepuk setelah merewang keangkasa....
sakit yang teramat aku rasai....
aku bagaikan hampir di cabut nyawa....
ye...aku bermimpi....
namun mimpi ku hanya lah angan2 si jenin...
angan2 yang tidak kesampaian....
di saat aku sakit..
kucuba bangun sendiri....
ye...amat sukar....
namun berkat keringat doa dua wajah berkedut itu...
ye, mereke lah yang menjadi tonggak aku bangun kembali...
mereka lah yang menanti kepulangan ku di kampung...
mereka lah dunia ku kini....
namun aku manusia...
aku sering di hasut syaitan...
mudah sungguh aku melupai doa2 ayah ibu...
aku terus jatuh cinta...
aku terus bermimpi....
dan saat aku melayang tinggi ke awangan....
sekali lagi kau.... kau yang bernama cinta...
meragut tali2 yang mengapung aku keawangan...
dan tanpa belas, aku terjelepuk lagi.....
dan sekali lagi....
atas susah payah keringat diri dan doa orang tua ...
aku bangkit kembali....
dan di saa ini, tiba2 kenangan lalu kembali....
ya...
aku masih mengingati kenangan kita...
amat perit saat kau mengatakan selamat tinggal buat ku....
kau tarik aku ke atas, dan kau hempasku jatuh ke bumi....
dan sekali lagi kau cuba untuk melakukan kepada aku?
tidak mungkin terjadi....
saat ini....
cinta bagi ku hanya lah wajah tua yang mendoakan aku itu...
dua org tua yang tinggal di rumah tua binaan titik peluh mereka...
hati ini mulai tertutup...
adakah lagi orang yang mampu membuka hati ini??
akan aku nantikan.....

Sunday, May 29

huh~

assalamualaikum~~~
hihihiihih~~~~~~~
lame gile aku x update aku nye blog nih....
mr nuffy pon x berganjak...
okies...
sekarang ni aku tersangat leh bosan....
oleh hal yg demikian aku pong meng upload ler blog ni....
mr.blogggy, sorry ye saye tinggal kan anda pada suatu ketika yg agak lame...
btw, ni nak cite perihal dok rumah baru....
since aku blaja2 dok umah sendiri,, aku da mule risau...
jimat air, jimat eletrik...
tu la,,,, time dok ngn mak ayh ko x piker kan syuhaiba! kn da kene...hohoho~
tp x pe...
next aku skarang ni rajen gile msk2... asl lapar je aku msak...
asal masak je aku lapar...harharhar....
short sem kali ni sangat le renggang waktu nye....
kelas aku hari selasa n rabu je...
selasa memang pack la pagi sampai maghrib....
yang rabu nye 2 jam je...
aku cite kat kak aku...
die ble kate, bek ko x payah amek short sem.....
kalau ikutkan... tol la tu....
haiz.....hahhaha!
tp ok gak.... dpt habis awal kn....
bak kate pepatung....
sikit2 lame2 membkit...hihihi~
lastly.....
kat sini dkt ngan welward....
ape tu? sejenis kih? mesti ar x kn....
kedai lah...
aku dok beli brang dapr kat situ huh....
tapi yg x senonoh nye...stiap kali g situ... menu wajib....
one scoop papermint ice cream....
adois~~~~~~~~
makin mok la aku cm ni.... sabor je la....
n sampai sini je la aku rase aku nye entry kali ni....

Wednesday, May 11

saat terakhir

assalamualaikum......
ceh3...macam tajuk lagu pulak saat terakhir kan...
bukan ape...
sebenarnye kan...
aku ni baru habis final paper untuk sem 2 aku ni...
memang kaw2 lah soklan die...
x de yang nak senang pon...
harap2 ape yang aku study berbaloi la kan... ^^
okeh3....
cukup-cukup la pasal exam ni kan....
pape pon aku sebenarnye nak mengucap kan selamat tinggal uat sementara...
hihihih...
aku nk blk melaka...
jadi babai la sume ^^
mak da sampai..kene la pergi...
tata!

di saat aku menikmati kilauan bintang

di saat ini...
hampir segenap pelusuk perwira telah melelap kan mata...
ya, mungkin ada saja yang masih belum melelapkan mata..
tapi, aku tetap merasai kesunyian ini...
malam yang sedikit hangat aku diam kan sahaja....
di saat aku melihat laptop yang berada di riba...
jari jemari ku mula mengetuk-ngetuk papan kekunci yang lembut...
bait-bait kata yang terlahir dari hati melaui ku coles kan...
bukan di atas lembaran kertas...
tetapi hanya di warkah yang kalian baca ini....
hari ini, tepat 4.30 pagi, 11 may 2011..
hari terakhir buat ujian getir hidup ku...
aku sudah berusaha...moge-moge tuhan membantu aku do dewan peperangan itu nanti....
dalam kerisauan ku menjelma...
wajah mu, yang pernah ku sakiti,yang pernah menyakiti...
tiba-tiba menghadirkan diri...
jujurnya, aku kecewa dengan sikap angkuh mu...
dan aku juga turut kecewa dengan pendirian mu...
namun, apa saja yang mampu aku lakuakan...
ini adalah suratan takdir...kau bukan untukku...
aku redha...
namun, di kala aku meredhai ini, aku akui...
kau yang telah berpunya bukan milikku...
aku jujur, amat bahagia saat kau masih melayan ku...
walau terasa hambar kata sapaan mu...
aku bersyukur...
apa lagi yang mampu aku harapkan...
kau milik si dia..
tidak mungkin kau dalap melayan kerenah ku seakan aku kekasih mu...
aku redha...aku rela...
namun dalam kejujuran ini, hati ku masih menangis...
kau bukan milikku....

salam sayang,
dari hati buat cinta,
=abiahuys life and loves=

Monday, May 9

having fun = i'll get over you

kalau sebelum ni, aku selalu jugak lah 
pergi stalk page manusia tu, 
sekarang aku daa kurang...
bukan kata aku tak ingat die lansung...
but, aku terlalu bz study, blog, fb plek2 dan exam...
dan aku rase ni adalah cara yang sangat bernas...
kenapa?
aku akhirnya akan get over you mister!
hihihihihi!
especially bile die suruh aku pergi mampus,
walaupun aku tau tu antara gurauan kawan2...
tapi, hell yeah i will giv a damn bout it!
kan3??
just imagine,
someone yang korang suke diam2 tibe2
cakap pergi mampus...
even if u really feel like i am your guy friend...
please3....
do mind that im a girl....
i aint a boy okeh....
cant u c that im wearing selendang ryte here??
or ko ingat aku ni dua alam??
ngek!
aigoo~~
sabar je la ni... >.<
but, when i lay back and think...
bagus gak ko ckp cam tu....
tak de le aku dok minat ko...
well, orang selalu kata tak kenal maka tak cinta...
tapi aku rasa sekarang ni...
da kenal lagik tak cinta der!
hhohoho.....
exam3....
da nak habis...
maksudnye...
may be balik, maybe not...
if u could find me at fb, then i'm not home...
but if u're unable to find me on fb...
saye da balik rumah kecintaan!!!! ^^
balik or not ek??
haiz....redha je la.....
that all i guess... ^^
buhbye!

Saturday, May 7

contest: gambar desktop lappy ^^


ni ade lah si blogger yang buat tentang contest 
desktop background  lappy nih....
klu korang rerajen, moh le klik2 je gambo tu ye~ hihihi

okeh....cukup2...
sekarang, aku dengan tak malu nye nak tunjuk kat korang sume,
aku punye desktop background yang ok2...^^
tapi dalam hati....(paling comel yawz!!)

well, cekidout yawz....



okeh..ni la die aku nye desktop background....
icon2 di tepi2 tu, aku mmg saje limit kan..masuk folder sane, 
masuk folder sini...
sebabnye aku tak tahan dengan kesemakkan nye...
lagi pon, browser , music playlist dan folder button aku da pin kan kat start bar tue...
kenape lah aku suke ngan gambar ni?
sebab gambar ni gambar first yang aku edit betol2 dengan 
hati jiwa dan raga...
siapakah gadis dlm gambar tue?
ofcoz leh aku...
hehehhe....
okayh...
cukup2 la aku membebel di situ....
ade dorg aku nak tag...
first...

thats all i guess ^^
buhbye!


Friday, May 6

antara kita??

assalamualaikum aku ucapkan kepada korang sume.....
sebenarnye aku ni ade account test esok...
tapi di sebabkan aku study smpai pukul 2 tadi...
mata aku terus merajuk dengan katil...
kata nya da tak mahu tido...
tapi x pe...karang2 aku pujuk lah dia...
aku ni tengah layan lagu ajek hassah,
aku taw pasal manusia ni mase bace
 blog irine nadia marcello marshmallo yg lembut2 tu...
lagu2 yang die cover memang sedia ada lagend ar klu nak di ikutkan...
tapi kebanyakan cover song die ni kire akustika...
dan suara die, have to admit...
listening to his voice did make my heart pound...
cehh!!!!
and ofcoz ler bile da dgr lagu2 dulu kala ni...
yang jiwang2...jiwa mule lah kacau....
sedih dan teringat kenangan lalu...
di samping kenangan yang baru aku tau kebenaran sebenar...
mulut nak menjaga hati memang banyak...
tapi bila saat kebenaran tercetus...
teruslah segala kelukaan menjadi parah...
ahh!!ape je yang aku membebel ni??
aku sebenarnye nak bercakap...
mengadu tentang perasaan aku...
tapi memandangkan...
kan sekarang ni bulan exam...
aku pon pretend la yang konon nye aku ni jiwa sekental
alloy yang sering di buat kapal terbang...
???
tplek2 je aku ni tibe2...
hurm..
tu je lah luahan hati aku....

pape pon, korang dengar la die ni nyanyi....
dengar je....
komen pon boleh....
ikut korang lah....





Tuesday, May 3

IF ITS LOVE ^^

love??
yes...
cinta... uhurm!
cinta ni...
how does it work ek?
hurm...
love...it only will works when both parties 
actually react towards it...
it is really hard if only one part that actually give 
a damn about that love...
ala... bak kata pepatah melayu...
betepuk sebelah tangan tak berbunyi...
well ya! betul la tu kan....
kalau one party je heboh nak kisah pasal the relation sakit la...
ape yang sebenarnye nak di kisahkan ni???
uish...
sebenarnye, aku jumpe lagu dari band TRAIN
lagu nye ialah 
if it's love...

ikuti le dia punye lirik dulu^^


IF IT'S LOVE by TRAIN

While everybody else is getting out of bed
I’m usually getting in it
I’m not in it to win it
And there’s a thousand ways you can skin it
My feet have been on the floor
Flat like an idle singer
Remember winger
I digress
I confess you are the best thing in my life
But I’m afraid when I hear stories
About a husband and wife
There’s no happy endings
No Henry Lee
But you are the greatest thing about me

[Chorus]
If it’s love
And we decide that it’s forever
No one else could do it better
If it’s love
And we’re two birds of a feather
Then the rest is just whenever
And if I’m addicted to loving you
And you’re addicted to my love too
We can be them two birds of a feather
That flock together
Love, love
Got to have something to keep us together
Love, Love
That’s enough for me

Took a loan on a house I own
Can’t be a queen bee without a bee throne
I wanna buy ya everything
Except cologne
’cause it’s poison
We can travel to Spain where the rain falls

Mainly on the plain side and sing
’cause it is we can laugh we can sing
Have ten kids and give them everything
Hold our cell phones up in the air
And just be glad we made it here alive
On a spinning ball in the middle of space
I love you from your toes to your face

[Chorus]
You can move in
I won’t ask where you’ve been
’cause everybody has a past
When we’re older
We’ll do it all over again
When everybody else is getting out of bed
I’m usually getting in it
I’m not in it to win it
I’m in it for you

If it’s love
And we’re two birds of a feather
Then the rest is just whenever
Then the rest is just whenever

If it’s love
And we decide that it’s forever
No one else could do it better
And if I’m addicted to loving you
And you’re addicted to my love too
We can be them two birds of a feather
That flock together
Love, love
Got to have something to keep us together
Love, love
Got to have something to keep us together
Love, love
That’s enough for me

****************

okay...
ape yang aku suka sangat ngan lirik nya???
"And if I’m addicted to loving you

And you’re addicted to my love too

We can be them two birds of a feather
That flock together
Love, love
Got to have something to keep us together

Love, Love"
nampak tak?
kat sini jelas sangat...
bukan hanya boy tu je addicted untuk cintai girl ni...
tapi girl tu pon addicted kat love boy tu..
so, kire nye both side saling suka...
saling addicted towards each other...
ni yang di nama kan tak bertepuk sebelah tangan...
dan akhirnya...
ape yang aku boleh relate kan dengan life aku??
haa...
sebab kan bende ni aku realize something...
ape3???
kerana lagu ni aku sedar...
prinsip aku tak lah betul sangat..
sebelum ni aku selalu pikir yang penting aku suka kat dia...
bila benda tu jadi susah,
aku mula lah belajar untuk terima orang yang aku suka...
kira, macam aku tak suka tu bia la, janji dia suka aku...
tapi tak kekal juga...
jadi, ape yang perlu sebenar nya???
rupanya, both side kena saling suka, cinta dan sebgainya...
kira, jangan kita je lebih suka dia, or dia je lebih suka kita...^^
kena saling memberi dan menerima...
memang susah nak dapat cam tu....
sebab tu jodoh kita yang satu tu je^^
(for girls la, boys might have 4... hohohoho)
jadi, conclusion nye, 
jangan terlalu terburu mencari cinta...
andai cinta duniawi yang kau damba kan,
temukanlah dulu cinta ilahi...
kerana cinta pada ALLAH s.w.t adalah cinta yang agung...
cinta yang tak mungkin bertepuk sebelah tangan...
dan setelah tu, pecayalah...
the right time will appears,
the right men will come over,
dan ketika itu,
kau akan sedar,
kala hati kau berdetik, dia turut merasainya jua... ^^
lastly,
enjoy the acoustic version of
IF IT'S LOVE 








Sunday, May 1

coklat hidup dan cinta (part 7)

assalamualaikum.......
hihi^^
first, mestilah nak cakap thanks.... 
sangat3....
sebab, korang baca blog aku...
memang ni la tujuan nya aku tulis blog kan?
bagi korang bace.... ngeee....
okehlah...
xmo babel panjang2...korang enjoy episode 7
drama blog aku...ngeee....
yang nak baca episode2 lepas...
just click2 down there^^


********************

kringggg!!!!!!!
bunyi jam loceng menjerit memecahkan suasana sepi
bilik adi, amy dan tira...
dalam pisat2 amy bangun dan mematikan loceng
yang aktif menjerit...
amy lantas terus bingkas,
bangun melangkah lemah ke tandas...
pili air dibuka,
kesejukan air menyegarkan mata amy yang tadi terasa berat....
"aahhhh~~"
amy mengeluh puas dengan kesegaran yang di rasa...
usai mandi, amy mengejutkan adi dan tira...

pagi itu, mereka tiada kelas...
"korang, aku pergi jog sensorg okeh!"
amy memberi tahu adi dan tira yang masih
separuh sedar...
amy yang sudah siap, bergegas mengambil
kasut jogging nya dan berlalu...

******************

suasana di taman pagi itu tenang...
amy menikmati keindahan alam di pagi hari itu...
tiba-tiba amy mendengar seperti ada
detakkan tapak kaki di belakang nya...
hati amy mulai berdebar..
apakah mimpi nya tentang faiz datang membalas dendam
menjadi kenyataan??
amy mulai melajukan gerakan kaki...
dia yang se awalnya berlari anak kini
berlari seumpama peserta lari pecut 100m...
tibe2, tanpa di sangka, amy terpijak seketul batu...
"bummm!!!!"
terguling amy terjatuh...
hanya tuhan yang tahu kesakitan nya...
kaki amy terseliuh...
malah bukan itu saja, dahi amy pula tersembam ke tanah...
amy yang terjatuh hanya mampu mengalir kan air mata...
tak dapat dia tahan lagi...
mana tidak nya, da lah hati duk dupdapdupdap ketakutan,
kaki terseliuh, kepala luka jatuh tersembam...
air mata terus bercucuran...
amy pasrah dengan apa yang bakalan terjadi...

"awak...awak ok?"
suara itu seakan tidak begitu di cam oleh amy...
amy mendingak...
rupa-rupanya zarul yang berada di depan amy...
amy terus mengalir kan air mata dan tersedu sedan...
namun, dalam hatinya, amy berasa lega...
"awak ok tak ni? sakit kat mana?"
zarul terus bertanya kepada amy...
amy hanya menganggukkan kepala...
tak mampu dia bersuara...

tanpa di sangka, zarul merangkul amy dan meletakkan
dia di bangku berdekatan...
"kenapa awak tiba-tiba lari laju tadi?"
tanya zarul...
amy hanya menggeleng kan kepala...
"tu la, lain kali, nak pecut pon, pandang2 la kat bwh sikit.."
zarul terus berbicara sambil memandang tepat ke mata amy...
amy tak berkata apa-apa selain tersedu sedan menahan sakit....
"tengok tu, kaki awak da bengkak da tu.,... terseliuh teruk ni...
saya hantar awak balik ok?"
zarul terus mengomel pada amy smbil di kesat darah2 luka di dahi amy...
"nanti saya bawak awak pergi klinik.. nnt, suruh dr cuci
luka awak ni... klau tidak parut nnt.."
zarul terus membebel...
amy hanya mengangguk, namun sedu sedan nya sudah berakhir...
"okeh, jom kite balik..naik kerete saye ye..."
zarul terus bercakap...
amy mengangguk dan cuba untuk bangun...
namun, belum sempat amy melangkah, zarul merangkul nya...
"jangan nak ngade2 awak nak jalan...tambah bengkak pulak nnt...
bia saye je yang dukung awak hari ni..."
zarul terus berkata-kata....
amy hanya terdiam...

*********************

"okeh, nanti ambil ubat kat depan...
kaki ni, selalu pakai bandage la ye...
seminggu dua elok lah... jangan makan makanan
macam telur, udang dan makanan lain yang gatal2...
nanti luka tu berparut...
nanti saya akan bagi ubat sapu, adek saou ubat tu 3 kali sehari..
lepas tu makan antibiotik sekali...takut ada jangkitan kuman.."
doktor menerang kan panjang lebar...
amy sekali lagi hanya mengangguk...

amy lantas bangun dan berjalan perlahan sambil di papah zarul..
setelah keluar daribilik doktor, amy terus di dudukkan ke kerusi menunggu..
zarul terus ke kaunter dan mengambil ubat untuk amy...
usai sudah urusan di klinik,
zarul dtg ke amy dan memapah amy ke kereta...

**********************

"zarul..."
amy memanggil zarul lembut...
"hmm?"
zarul memandang tepat ke mata amy....
hati amy yang sedari tadi tenang tiba-tiba berkocak kencang..
"er..terima kasih...sebab tolong saya..."
amy menjawab dengan gugup..
zarul hanya tersenyum dan mencubit pipi amy....
kereta nya di pandu meluncur di jalan raya yang mulai sesak....
"kite pergi sarapan eh?"
tiba2 terpacul soalan dari mulut zarul...
"sarapan? kat mana?"
amy bersoal kembali...
"nak ke tak nak?"
zarul menjawab dengan soalan kembali...
amy hanya mengangguk...
zarul terus tersenyum....

*********************

kereta zarul mula memasuki taman perumahan...
hati amy mulai gugup...
adakah apa yang pernah di lakukan faiz, akan di ulangi zarul...
amy hanya mampu memohon pada tuhan agar kenangan lama tidak berulang....
zarul memasuki selekoh sebelah kiri dan membelok masuk ke
perkarangan sebuah rumah yang agak besar...
ya.... rumah itu kelihatan seperti mahligai....
tiba-tiba keluar seorang wanita tua....
zarul tersenyum gembira melihat wanita itu....
amy hanya terpinga-pinga....

turun dari kereta, zarul mendapatkan wanita tua itu...
dipeluk dan cium nya wanita itu...
amy hanya berdiri menyandar pada pintu....
"nek, hari ni rul bwk kawan... ni amy..."
zarul memperkenalkan amy pada wanita tua itu...
amy cuba untuk berjalan....
namun, dalam amy cuba untuk mendapatkan wanita tersebut
amy jatuh terjelepuk....
kaki amy masih belum membenarkan dia berjalan sendiri...
zarul yang tadi hanya melekat pada neneknya,
terus berlari mendapat kan amy...

pagi itu, amy bersarapan di rumah neneknya zarul....
usai bersarapan, amy berborak-borak dengan nenek zarul...
"troot..troot..troot..."
talifon amy tiba2 berbunyi...
"amy! ko jogging ke buat kasut jogging??mane ko??"
tira meng'sms' amy....
amy hanya tersenyum...
"nek, amy balik dulu ye... kwan amy
da rsau kan amy ni..."
amy memohon balik dari nenek zarul...
nenek zarul hanya mengangguk...

*********************

"nenek saya macam suka je kat awak..."
zarul tiba2 memecah kesunyian suasa dlm kereta...
amy hanya tersenyum...
sampai di depan hostel, amy terus mengucapkan terima kasih
dan keluar...
namun, belum sempat amy melangkah kan kaki ke luar...
zarul mendapat kan tangan amy....
amy kembali terduduk...
"awak...saye minta maaf...memang cara saya ni
tak gentle lansung.... saya tahu...
tapi...
boleh tak kalau saya nak num tel awak?"
amy terpinga2...
"kringgg3"
talifon amy berbunyi lagi...
amy melepas kan tangan nya dari zarul...
"hello, tira, aku kat depan hostel da ni... tlg aku ble tak??"
"tolong ape pomnpuan?"
"turun bwah ni jemput aku...please....."
talian di putuskan....
amy duduk diam di dlm kereta zarul...
todak di jwabnyapermintaan zarul...
tiba2...
"tok..tok..tok..."
tingkap kereta zarul di ketuk...
"lah, ko ngan die...."
amy tersenyum lantas keluar...
tangan nya melambai ke arah zarul...
zarul hanya mengangguk...
"jom, bwak aku balik bilik..."
amy mengajak tira...
"weh! kaki ko knape??"
tira terkejut melihat...
namun tetap jua dia membantu kwan nye itu....

**************************

sambungan...akan datang....
adakah amy terima zarul?
adakah niat zarul betul?
mane hilang nya faiz???
tunggu~

love is in the air people!

ah yeah...
i found a song in a blog that i follow...
you can just click..click on the link above....(blog)
okeh...
aku bukan nak cerita pasal blog tu punya cerita...
tapi aku nak cerita pasal lagu yang aku jumpe di situ...
train - marry me^^
wow...
sape tak nak kawin kan....
aku pon nak jugak... 
tapi saye mude lagi..
same dengan....
lambat lagi kot.... ngeeee ^^
okayh2...
aku akan bagi korang baca satu kisah ni...
dan ini merupakan kisah aku yang tersendiri...
pada yang empunya diri,
which is the guy...
i am sorry if lah kan kau terasa...
but to be honest...
i already try to move one right here...
so no worries...
kau tak kan di ganggu aku...
and ya! i will move on and forget about the feelings u know?

okay... kisah nye bermula...
one day, aku and kawan2 aku makan2 di satu kedai yang
agak selalu budak2 hostel aku lepak...^^
kitorang mase tu gathering kawan2 baru...
geng pompuan jumpe geng lelaki...
ececcece...
macam becinte pulak kan...
ngeee...
then aku pon lepak2 lah dengan mereka sambil makan2...
memang seronok...
salah seorang dari kawan aku
ada kawan kat hostel kami...
budak tu senior tapi dok hostel lagi...
so, aku pon buat tak taw lah...
mase first time budak tu datang,
aku macam tak pandang pon kat die...
motif aku nak pandang2 kan?
but as time past by,
aku pon selalu la jumpe die...
sebabnya?
setiap kali aku pergi lepak ngan kawan aku sorang ni, mesti dia yang ada...
hurm...
bia la aku panggil kawan aku tu A
dan si dia B
kawan aku yang girl pulak C
dalam lepak2 ramai2,
satu hari si A ni usik2 aku dengan si B,
aku masa tu tak feeling pon kat die...
jadi dengan muke tempe nye aku pandang tak berperasaan...
aku bajet die sebenarnya main2...
so aku buat tak tau...
sampai lah suatu saat,
bila hati aku mula berdetik untuk suka kat dia...
memang spark tu hebat gila,
aku suka curi2 pandang dia....
tapi aku tak lah bagi tau kat dia yang 
aku suka dia...
tapi satu hari,
si A ni mengusik aku dengan orang lain..
tapi aku buat tak tau...
and suddenly,
aku ter cakap,
A, aku suka kat B lah!
tergamam lah sementara....
heee....
tapi masa tu kitorang gelak2 pelek je...
ngeee....
bila waktu berlalu...
budak tu buat tak layan kat aku...
aku mula rasa yang dia tu (si B)
seorang manusia yang pilih rupa...
dia tu tak senonoh...
main2...
dan macam2 lagi lah aku gosip2 kutuk kat dia... ^^
ngeee...
tak senonoh kan...
but then,
satu hari, 
aku, A, dan C lepak bersama2...
A pon mula lah buka cerita....
dia, (A)
bercerita dari A sampai Z pasal si B
mungkin sebab tak tahan melihat perangai aku 
yang muncung memanjang kot...
hahahaha^^ redha je la...
setelah aku amati ceritera nye,
B tu tak lah seteruk yang aku sangka...
dia pernah menyukai aku...
(tu yang A katakan)
yang di usik2 masa tu bukan mainan...
tapi bila aku buat muka tempe...
dia, (si B) paham yang aku tak terima...
hmm...
jadi dia kawan2 je la ngan aku...
smpai saat aku pula suka kat dia,
hati dia dah tertutup untuk aku...
mula2 aku macam nak terus..
stay suka dia...
ceh...
macam setia kan...
tiba-tiba,
masa tu petang,
dia buat in relationship dengan ****
memang aku terkejut lah...
aku diam lagi....
aku buat tak tahu je...
aku terus berharap...
sampai lah satu saat aku ternampak komen2 
antara dia dan kawan dia...
mak dia da tahu pasal girl tu...
dan akhir nya...
saat tu, aku terus decide tuk move on...

okay... kenapa aku cerita pasal cerita cinta 
tak kesampaian ni??
kenapa?kenapa??
ape yang aku nak sampaikan ialah...
ce korang tengok vid ni...


dengar tak... 
masa temu ramah tu 
macam2 cerita cinta ada...
tapi in the end...
ada satu yang diaorang cakap...
'i mean thay say everything is about timing"
got that??
antara aku dan si jejaka B tak de timing...
nak ayat lagi best,
timing ni adalah jodoh yang di tetap kan...
jodoh.. ye aku x de jodoh dengan dia..
kami menyukai antara satu sama lain...
tapi di waktu yang berbeza...
saat salah satu hati tertutup...
baru lah satu tu terbuka...
hingga satu saat ke dua nya terluka...
dan akhirnya...
hanya satu jalan yang indah...
ku terus kan perjalanan...
ku abdikan memori...
antara kau aku dan waktu....
moga kau temui serpihan kau yang hilang...
moga aku menjadi serpihan yang hilang dari dia yang tepat untukku...

last but not least...
enjoy the lyrics of marry me from train~ ^^

Forever can never be long enough for me
Feel like I've had long enough with you
Forget the world now we won't let them see
But there's one thing left to do

Now that the weight has lifted
Love has surely shifted my way
Marry Me
Today and every day
Marry Me
If I ever get the nerve to say
Hello in this cafe
Say you will
Mm-hmm
Say you will
Mm-hmm

Together can never be close enough for me
Feel like I am close enough to you
You wear white and I'll wear out the words I love you
And you're beautiful
Now that the wait is over
And love and has finally shown her my way
Marry me
Today and every day
Marry me
If I ever get the nerve to say hello in this cafe
Say you will
Mm-hmm
Say you will
Mm-hmm

Promise me
You'll always be
Happy by my side
I promise to
Sing to you
When all the music dies

And marry me
Today and everyday
Marry me
If I ever get the nerve to say hello in this cafe
Say you will
Mm-hmm
Say you will
Marry me
Mm-hmm


love is like coffee...
its nice and warm...
its calming...
its addictive...
too much may harm you...
but you just dont care...
too sweet will harm you..
too bitter will keep suffer you..
the balance of sweet and bitter..
is just so addictive...
just like love....
it have that sweet and bitter times...
it warm and calm...
but too many of it u'll get drunk and blind....
                                               =syuhaiba ghazali=

iklan nuffnage

becinta