nuffnage iklan

syu

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, April 19

sudah bererti berhenti...

ye! assalamualaikum ye~
hurm...
tbe2 je ade sign pelek2 ni??
sebenarnye, ni lah sign yang hati aku tengah develop...
jgn piker software je bleh di develop kan...
ngee....
okeh, knape dan mengape aku dok develop sign ni dlm hati??
bia aku jelah yang tahu...
ni bukan hal public nk di cerite ramai...
tapi ape yang aku nak tulis kalau bukan bercerita plak kan?
tak kan stakat post entry yang ade sign yang aku angkot dari google image search??
haa....
itu dia,,,,,
ni lah perangai aku skarang,
ape yang aku nak buat tak di mulakan dgn bnde yang berkaitan...
niat sebenar aku nak wat entry ni sbenar nye pasal 
erm...
sebuah kisah cintan (lavs story)...
kepada yang agak2 muak ngan hlovate story yang akan aku karang ni,
tok sah le bace yek...
tapi kalau nak bace, bagi2 lah komen yang mengembang ye~ =)



ini adalah kisah bukan laila dan majnun,
bukan romeo dan juliet,
bukan rahul dan anjali...
tapi ini adalah kisah antara
gemok dan bebek...
gemok seorang perempuan,
bersaiz L, berketinggian M..
bebek pula seorang lelaki,
bersaiz M, berketinggin XL
gemok tidak percaya akan cinta...
pada gemok, cinta hanyalah untuk orang2 yang bersaiz 
Tyra Banks...
andai ade orang yang berminat dengan dia,
pasti saja gemok merasa kan orang itu hanya ingin memprmainkan hati nya....
ada saja kawan2 yang berkata,
struktur gemok adalah ok,
tapi gemok tetap berdegil.....

sementara itu,
bebek,
seorang yang berbadan M
tapi still, SASA sering bersikap cool...
(mmg type saye!)


namun, bagi bebek,
cinta itu mudah datang, mudah juga perginya...
tapi yang peliknya, dia tak pula di gelar buaye...
(pandai sorok keburukan tue~ >.<)

dengan takdir tuhan, kedua mereka ini di pertemukan dalam satu kejadian...
kejadian ape tak payah ulas la kan...
biar dyorg je yang taw...
setelah itu,
entah kenapa hati bebek sering berdegup kencang melihat gemok...
gemok?
hanya ambil tak tahu...
dia x menganggap si bebek kesah akan diri nya...
hidup mereke berjalan seperti biasa...
hinggalah suatu hari...
bebek merasa penat mengejar hati gemok yang keras...
atas nasihat dr.cinta di internet,
bebek hanya berkawan dengan gemok...
bebek mula menunjukkan kalau2 dia tidak berperasaan terhadap gemok...
dan pada ketika itu, gemok mula merasa selesa dengan bebek...
keselesaan bertukar menjadi mengusik serta bergurau senda tahap maksima...
(jgn pker bkn2... gurau yg di mksd kan adalah seperti berikut.. :-

gemok : woi budak poyo... koya la mung ni! XP
bebek : kau ar gemok! sendiri lemak da pkat cam kaya, nak bising pulak!

** dan pergurauan mereka berterusan....)

demikian lah sikap mereka...
namun dalam kutuk gurau si bebek,
tiba-tiba hati gadis gemok yang dulu kebal di tembus...
hati gemok tiba2 bajet segan2 macam nak masuk
rancangan gadis melayu tiap kali nampak bebek...
tibe-tibe,
bebek yang kelihatan,
poyo, perasan, selekeh, hitam, busuk,
pada gemok sbelum ini 
seakan bertukar menjadi prince charming...
mmg lah tiada apa yang berubah pada bebek...
tapikan, org bercinte..
sah lah dia tangkap jiwang...
kentut bau bangkai pon bau cam deodorant AXE
ceit!
demikian lah rupe gaye nye....
jadi,
dengan persaan yang berbunga,
gemok meng'text' si bebek....
bebek hanya menganggap itu perkara biasa...

petang itu, 
gemok menjemput bebek dengan sebuah sports car....
(ceh! itu cte tipu da!)
masuk saje kereta bebek pon berkate...

bebek : weh! ko pehal ni? len macam aku tengok...
lemak ko kurang segram ke weh?

gemok : mane de~~ ngek la ko ni...
=jawab si gemok malu2=

bebek hanya berdiam diri...
sampai di sebuah restoran, mereke turun...
lantas itu bebek bersuare...

bebek : weh! gile pe ko nak makan kat sini?
mahal dowh~
kalau ble bayar ngan lemak2 ko aku bran ar makan.... XP
ahhahahahhah!

gemok : ape r ko ni, aku blaje... aku bayar r nanti...
ko ingat aku x mampu ke?

bebek : woi, geli r... awat nye ko ni ayu sangat???
pergh... x leh trime aku...

gemok hanya tersenyum...
tika itu, hanya tuhan yang tahu hati nye berdegup laju...
 sampai dalam restorant,
mereke duduk di meja yang telah di tempah si gemok...

bebek : mok! banyak duit ko bayar sume ni...
gemok : hehhehe.. adelah sikit...

hati bebek mula mengagak....
" ni mesti kes dia da tersuke kat aku ni....
ala.... orang da tak mo baru nak tergedik...
siap  ko, aku bagi ko terase..
rase la cm ne aku rse sbelom ni..  "
begitu la piker ego hati bebek...

bebek : weh mok, ko tengok tue,
minah tue, cun seh~~ kurus...
menarik....

gemok : er.. ko ske pompuan cam tue ke?

bebek : ye ar,... bkn cm ko... gemok...
hahahhahahah!

tergamam sebentar gemok...
bagai menusuk kalbu kate nye...

ptg itu, gemok membatal kan niat nye untuk menyatakan rasa hati nya
pada bebek....
kata-kata puisi yang di karang sejak semalam di simpan saja dalam hati...

sejak dari hari itu, hubungan bebek dan gemok tibe-tibe jadi renggang...
sebulan berlalu...
tiba-tiba gemok bagaikan terkena kejutan elektrik bila terlihat 
bebek sedang jalan berpegangan tangan dengan seseorang...
gemok dengan slumber datang mendekati bebek...

gemok : oi! sombong ko an skarang!
bebek : besa r... sorry ar tak pat lepak ngan ko agi...
maklum ade awek...
hahahhah!

bebek ketawa besar..
hati gemok amat terluka...
akhirnya, gemok pergi membawa diri....

sebulan berlalu lagi...
(macam da x de tempoh mase len kan...)
bebek telah berpisah dengan awek nye...
mmg x lama pon hubungan mereke...
takdir tuhan, mereke telah di pertemukan lagi...
pada petemuan itu,
hati masing2 sudah tidak terpaut akan satu sama lain...
mereke berbual panjang petang itu...
tak ketinggalan juga dengan adegan kutuk mengutuk mereka...
dan sekali lagi hubungan mereka menjadi erat...
dan buat kali kedua,
hati bebek berdetak kerana lucunye gemok....
namun, buat kali kedua nya hati bebek di tolak gemok...
dan ketika itu, sekali lagi bebek bertekad untuk menjadi
hanya kwan buat gemok....
setelah beberapa ketika berlalu, hati gemok terpikat pada bebek...
sejarah seakan berulang...
tapi, berbanding dengan dulu,
bebek menolak gemok kerana hati nya telah tawar....
gemok menerima dengan redha...
lalu di cerita kan semua kisah perasaan dia pada awal perkenalan mereka...
tanpa di sedari,
kedua mereka menceritakan perasaan yang tak pernah mereka ceritakan
selama ini...
namun,
waktu telah mengubah segalanya...
perasaan itu tak mungkin terjadi kembali...
kalau pun ade, pasti tak akan selari ada nya....

akhirnya, mereka bertekad,
tak kan pernah berharap pada satu sama lain..
kerana mereka yakin,
tidak mungkin mereka berjodoh dengan keadaan yang bergitu....

conclusion of the story : sah lah dyorg ni x de jodoh...
tapi, still,
ajal maut jodoh pertemuan semua di tangan tuhan..  =) 

 lastlyu, enjoy~ ^^



No comments:

iklan nuffnage

becinta