nuffnage iklan

syu

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Friday, February 11

coklat hidup dan cinta (part 5)

dude and babe!!!
as'salam~~
ouh... kawan aku da bising nak suoh aku cont. siri nie...
aigoo~~ +..+~~
ok la... 
bile mood da sampai, tibe lah mase nye aku nak mnulis2...
bagi yang terlepas episode 4 juzt klik here!

**********************************

hari berganti hari,  bulan berganti bulan...
amy masih lagi sepeti itu...
siangnye segala tumpuan di beri pada kelas..
malamnye, mimpi2 amy di hantui wajah dan msg2 faiz..

"amy sayang!!! nak makan tak??"
tanya tira manje...
amy tidak menjawab ape... 
amy hanya menggeleng kepala nya...
adi dan tira yang sudah masak dengan perangai amy hanya berlalu..

"troot...troot...troot...."
amy mencapai handphone nye...
"weh betina! ko ni, da bape kali aku msg...
tak reti-reti nak balas ke??
aku bagi kau satu peluang...
kalau kau tak jawab call aku..
aku bagi kecoh kat sume orang kau da kene ngan aku!
ko paham tak?!!"
msg faiz berbau ugutan...
amy yang sudah 'fed-up' dengan faiz menjawab msg nye...
"heh jantan bodoh... kau nak cakap ape,
cakap la... ko piker orang nak percaye???
ko tak ambik ape-ape pun dari aku...
kalau kau kacau aku lagi sekali...
aku tak teragak-agak buat kau menyesal tak sudah! 
paham tak! jangan kau nak poyo2 nak ugut aku!"
amy membalas msg kasar...

"dasar jantan bangang!"
amy bermonolog...

amy bingkas bangun dan mencapai cardigan nye....
tanpa berlengah amy mengambil kasut sportnye 
"lagi baik aku pergi jogging...
tira ngan adi tue pon, petang2 nak makan.."
amy mendengus lagi...

petang itu agak tenang...
amy berjogging seorang diri...
tangan kanan nye memegang sebotol air..
minda nye melayang...
die sendiri tidak pasti ke mane kaki nye berarak...



tibe2 tanpa amy sedari tangan nye di sentap kuat..
hampir2 amy terjatuh...
amy memaling ke arah belakang...
alangkah terkejut nya amy...
faiz berada benar-benar di belakang nye..

"LEPASKAN AKU LAH!!!"
amy berteriak...
"kau nak brteriak?? "
tanya faiz dalam nada perlahan...
amy menarik-narik tangan nya....
namun, dia seakan akan hilang kuasa...
faiz mendukung amy dan membawa nya masuk ke dalam 
krete nye...

"KAU PIKIR KAU BOLEH TINGGAL KAN AKU MACAM TU JE??!!!"
jerkah faiz...
baju amy di rabak2 rakus.....
air mata amy mengalir dan....

"AAAAAAA!!!!!!!!!!!"
amy berteriak...


"amy...amy..amy...."
suare itu sayup2 kedengaran....
amy membuka mata nya...
tira dan adi ber ade dihadapan amy....
amy memeluk erat tira dan adi...
air mata nya mengalir tanpa berhenti...
entah mengapa, mereka semua menangis teresak2....




*********************************

sebulan berlalu...
amy tidak lagi di hantui mimpi2 ngeri...
faiz pula sudah mendiam kan diri...
barang kali dia sudah penat memujuk amy...
amy mulai ceria...
namun perspektif amy terhadap lelaki masih same...
dia masih menganggap lelaki adalah teruk...
amy tidak percaye kan cinta...
namun, ketentuan ALLAH...
siapa yang dapat menduga....

"PIN....PIN...PIN..."
hon di bunyikan....
"eh! tepi la sikit... korang ingat ni jalan korang ke??"
tanya seorang lelaki berbaju pink...
amy, tira dan adi termangu-mangu...
mereke memang sudah ade di bahu jalan...
"hahahahha..... cuak dowh muke~~"
kata seorang lagi lelaki berbaju merah di dalam kerete itu...
wajah tira, adi dan amy mulai merah padam...
"awak2... yang baju same colour ngan saye tue..."
lelaki yang berbaju pink itu memandang ke arah tira...
tira hanya memandang...
"kawan awak yang pakai baju biru tu name nye ape??"
tanya lelaki itu lagi...
"amy?"
tira masih lagi dalam keadaan blurr...
"alorh ko!!! aku ingat ko nak ngusah yang baju pink...
tak pe ar... bia aku je yang tackle baju pink nie...yang ijau tue, 
yot, kau amek.. sesuai la tue.,..
muke pon macam kau...
budak kcik..."
lelaki yang berbaju merah itu bersuara...
amy, tira dan ayu masih lagi terpaku....
tiba2 hati amy tersentak...
dia tiba-tiba teringat pada faiz...
amy lantas merentap tangan tira dan adi yang masih termangu...
"awak yang baju biru! name saye zarul.... saye nak no.
talipon awak!!!saye budak u ni gak!!"
jerit lelaki yang berbaju pink itu...
amy yang mulai segan hanya berjalan terus...

********************

ape dah jadik???
mane faiz menghilang??
sape zarul??
 nantikan sambungan nye... ^0^



No comments:

iklan nuffnage

becinta