nuffnage iklan

syu

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Monday, February 7

coklat hidup dan cinta (part 4)

hyep2!! hari nie mood saye sangat berjiwang...
kenape?? hihih... si die yg di hujung dunia nun....
akhirnye, mengaku sayang kat saye...
yey3!!!!
saye suke, saye suke...
so pe lagik en... time to cont. ma ceritera chenta lah...
for those yg blum bce part 1,2 dan 3
klik2 je la kat num 1, 2 or 3 tue ek.... hihi
enjoy~~
*********************************

"faiz... mungkin lina buat faiz terluke macam tue...
tapi, amy rayu kat faiz...
jangan lah buat perempuan lain macam ni...
pernah ke amy buat faiz marah?
tak kan...
tolong la.. jangan macam ni awak...
saye rayu..."
amy terus merintih sedih...
"awak, memang lah awak tak pernah nak sakit kan saye...
tapi kite baru kenal...
awak, dule die pon macam nie...
die pun pernah janji tak kan buat saye sakit...
tapi sekarang??"
faiz hanya berhenti di situ....

"baik... kalau awak nak terus dengan perangai awak...
saye balik dulu.... "
amy mengeraskan hati meninggalkan faiz...
namun,
sedang amy cuba untuk membangunkan diri,
faiz merentap tangan amy...
amy tersembam ke atas tanah...
amy cuba untuk bangun..
namun, belum sempat amy berdiri, faiz mencangkingnye...
amy cube untuk bergelut...
faiz membawa amy ke sebuah rumah rehat di taman itu..
"AWAK! LEPASKAN SAYE!"
amy menengking faiz...
faiz hanya membuat tidak tahu...
amy terus merayu faiz agar melepaskan dia...

*********************************

"GEDEBUK!!"faiz mencampak kan amy di atas tilam
usang itu...
"AWAK!!! APE AWK NIE??!! GILE KE??!!!"
amy terus berteriak...
"WOI BETINE! KO NAK JERIT2 APE HAL??!!
TAK DE SAPE NAK DENGAR LAH BODOH!
KO JERIT KUAT2 MATI KAU AKU KERJEKAN KARANG!"
faiz mengugut amy...
amy tidak menghiraukan ugutan faiz...
amy cuba untuk melarikan diri...
namu faiz berjaye menangkap amy dari belakang..
tangan amy di sentap dan...
"PANG!!!"
faiz melempang amy...
amy bagaikan tidak bermaya...
badan nye terkulai...
pandangan amy mulai kabur...
mata nye pun tertutup di saat setitik dua darah
menitik dari tepi bibirnye...

*************************************

"amy... maaf.. aku terpakse...aku x de jalan lain.."
hati faiz berbisik...
"aku tak taw macam mane aku nak pastikan kau
tak tinggalkan aku...
maaf.. aku terpakse berpura-pura aku da sentuh kau.."
hati faiz terus mengasak hiba...



"erh..."
tiba-tiba amy bersuara...
amy ingin membuka mata terasa perit...
amy bagaikan ingin menjerit selantas membuka matanya...
namun, die hanya mampu menitis kan air mata...
nasi sudah menjadi bubur..

"KAU APE HAL?? AKU TAK AMEK PON DARE KO...
KO NI AKU BUAT STOK GELI-GELI JE SEMALAM!"
faiz menengking amy yang menangis teresak-esak...
"PANG!!"
amy menempleng faiz...
"JANTAN BODOH!!! PATOTLAH POMPUAN TUE TINGGALKAN KAU!
KO INGAT AKU NI APE? POMPUAN SUNDAL KE???!!!"
amy menengking faiz ....
tidak dapat lagi die menahan marah nye....
 faiz yang panas hati mendengar kate-kate amy
merentap tangan amy dan mendekatkan mulut nye di telinga amy...
"kau tau tak.. kalau aku nak, aku boleh da buat lagi teruk malam tadi...
ni pun cukup baik sebab aku ade terfikir nak bertanggungjawab kat kau tau tak??!!
jadi kau jangan cakap banyak... diam aje.. paham.."

amy terus menangis.. namun nada nye lebih tenang...
" mane saye nak tau awak tak ambil date saye?? "
amy mendesak faiz...
"eh betine, pandai2 la kau check sendiri.."
faiz menjawab kurang ajar..
"dah la.. pegi r kau siap.. aku hantar kau balik!"
tambah faiz lagi...

amy yang tak mampu berkate ape-ape hanya menurut...

************************************

amy membuka pintu nilik nye...
tira dan adi hanya tersenyum...
amy menerpa ke arah tira dan memeluknye...
"eh, kenape kau ni??"
tanya tira yang terkejut...

dalam sedu sedan amy menceritakan ape yang telah terjadi...
"weh.. ko jangan rase cam tue..
setahu aku la kan, kalau betul la die da amek mahkota kau,
mesti ade darah.. ada tak??"
tanya tira...
amy hanya menggeleng...
"die tak buat ape-ape la tue!"
adi menyatakan pendapat...
tira terus mengesat air mata amy...

************************************

seminggu berlalu, amy masih murung...
yang mampu melalaikan fikiran nye dari detik gelap itu hanya lah
bila dia belajar...
segala tumpuan di berikan kepada buku2 ilmiah...
namun, setiap malam,
amy masih lagi termimpi2 detik itu....
hidupnye bagaikan terhenti...
amy mulai hilang kepercayaan pada lelaki...


"amy... sudah2 la kau terperuk dalam bilik nie..."
adi berbisik sambil memeluk amy erat...
"troot...troot...."
talifon amy berbunyi...
amy mengambil handphone nye dan menekan exit....
tidak dibace sedikit pun msg yang di hantar itu...
"sape?"
adi bertanya pada amy dengan nada halus...
amy tidak berkate ape-ape...
amy mengapai hanphone dan memberinye kepada adi...
adi membuka peti msg nye...
"palat???"
hati adi tertanya-tanya....
lantas adi membaca msg yang di hantar si 'palat' itu..
"amy.. tolong la... jangan buat saye macam ni..."
kate si 'palat' itu...
adi tidak dapat menangkap...
"amy, sape palat ni?"
adi bertanya...
"faiz.."
amy menjawab bisik...
nafas nye dihela panjang....
 petang itu amy terus melayan perasaan nye...
adi hanya mampu memandang dari sisi...

******************************

ape yang akan jadik pade amy nanti?
die move on ke ngan diri die??
hmm...
tunggu ye.....
^_^










2 comments:

penuLis x berTauLiah said...

sy x tau nape sy nangis bila bace part ni syu.. huk huk.. da lama sy x ngis, wakk.... uwaaaaaaaa

named syuhaiba @ ayie said...

awak.. maaf... tidak sengaje pulek saye nak terbuat awak menangis.. tapi faiz dlm cerpen yang jadik drama blog ni mmg kuang ajaq!!! adoi.. ape nie?? penulis sendiri yg tak puas hati.. hohoohho....

iklan nuffnage

becinta