nuffnage iklan

syu

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, February 8

bila hati dan akal tidak sehaluan

macam ni lah......
hari ni mood aku sangat pada bende jiwang2...
tapi akal aku kate, lagi baek aku cte pasal amek gambar...
hati aku memang la becinte ngan akal aku...
tapi di sebabkan akal dan hati ni di lain2 tempat,
ape yang di ingini selalu bercanggah...
macam mane lah aku nak buat kan...
kalau aku nak ikutkan akal nie, 
hati ade je yang rase tak puas hati....
bile aku nak ikut kan hati...
mati pulak akal aku....
akhir nye entah ape yang aku merapu....
dalam hati dan akal aku men balas2 pantun,
jari jemari terus menaip...
segala apa yang terlintas jari jemari taip jek...
kadang-kadang aku rase jari jemari ni macam wartawan gosip...
akal bagaikan si boyfriend dan hati si gurlfriend...
knape hati = girlfriend?
sebab aku perempuan dan aku selalu emotional...
emotional = hati...
tue dia..... >..<
dalam aku menaip-naip posting ni
kepala makin serabut...
hati asyik nak gundah gulana jewp...
akal pulak asyik nak pakse hati pkir positif...
haiz...
cam mane hati nak pkir positif...
hati x de otak lah!
hati boleh merase dan berdebar2 jewp...
ades....
kepala, telinga, muke badan...
semua di garu...
tangan tak pasti kenape la dia bertindak macam tue...
padahal stiap bahagian tue tak gatal pon...
tiba-tiba hati dan akal termenung sejenak..
kalau kite sayang antara satu same lain
kenalah tolak ansur...
kan3??
macam lagu kekanda adinda tue...

so, moral nye,
cube dgr n hayti lagu ni...
enjoy~~
^_^

...kekanda adinda...

Oh Kekanda, jangan iri hati, Dinda naik pangkat lagi
Oh Adinda, Kanda mana dengki, malah Kanda support bini

Jadi Dinda mahu mengambil masa
Tapi Kanda mahu segera
Dinda ingin berjaya dalam kerjaya
Tapi Kanda mahu cahaya mata

Dinda belum bersedia
Kanda dah beria ria
Jadi yang mana satu?
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Oh Adinda, tolong jangan lekas curiga, lekas cemburu buta
Oh Kekanda, Dinda perlu berhati-hati, tak rela dikongsi

Kanda kerja overtime, terlebih masa
Itu yang Dinda harus berwaspada
Ini semua demi masa depan keluarga
Dengan Dinda atau sebaliknya?

Kanda kerja malam
Dinda kerja siang
Jadi bila nak bertemu?
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Oh adiwira, dewataku, mari ikut cara Dinda
Oh Tun Teja, intan permata, mari ikut cara Kanda
Bagaimana? Bagaimana kita nak selesaikannya?
Apa keputusannya?

Oh Kekanda mari nyawa, kita cuba komunikasi
Oh Adinda mari sayang, kita cuba toleransi

Walau kita janji sehidup semati, kita berlainan
Kanda polar kutub utara
Dinda kutub selatan
Komunikasi, sikap toleransi, itu yang kita perlu
Tak perlu bertengkar
Tak perlu bermasam muka

Walau kita sering dengan cara masing-masing
Kanda yang Perdana
Dinda yang Utama
Kanda segalanya
Dindalah nyawa
Kita tetap bahagia bila bersama sama
Bahagia bersama
Bersama selamanya
Bahagia selama-lamanya



saye sayang abg Mr.Dear
love you a lot...
let the future decide what will happen..
all we have to do is understand each other
and try to tolerate each others feelings..
love you a lot babe!!




2 comments:

Fifi Hanie said...

ohh knp aku ade mood utk jiwang all the time?
agagag

named syuhaiba @ ayie said...

agaggaga... ape ble buat.. ko di cipta sbage org yg romantik.. aku jiwa kental.. ekekkee... =D

iklan nuffnage

becinta