nuffnage iklan

syu

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Thursday, January 13

life is sweet and sour!

aku manusia, kau manusia...
aku ade rambut, kau pun ade rambut...
namun kalau aku ade cinta buat die yang aku panggil A, blum tentu ko pun same kan...
stiap manusia melalui ranjau hidup yang berbeza-beza..
ade orang hidup couple2nye indah bagai fairy tales..
ade orang, kebahagiaan bercinta hanya dapat di rasai lepas kawen...
namun kite sume akan rase pahit, masam, kelat, manis dan lain2..
biasa la tue...
well, as abiahuys alwayz say, 
life is too boring without trouble..
lenka plakz kate,
trouble is a friend..
hmm...
kan3??
masalah bukan lah beban yang patut kite keluhkan....
masalah tue sebenarnye adalah ujian dari yang maha esa...
well, kawan2, kalau tuhan bagi kite ujian, makne nye kite ble tanganinye..
kan3??
and, itu menunjukkan tuhan tue sayang kat kite lagi....
next...
perasan tak,
manusia ni,
selalu..
bila happy kite mesti tak ingat tuhan...
bila happy je, ingat nak enjoy...
sedangkan, happy tue dtg dari tuhan...
hmm....
aku ingt lagi...
jaman2 aku nakal la kan...
mse dpt duit kat matrik...
tak ingat dunia...
bukan reti nak bersyukur...
belanja ikut hati...
in the end, sendri yang susah...
tapi sekarang ni, aku lebih hargai duit...
sebab duit yang aku dapat pinjaman...
klu aku tak wat tol2 study, mati ow!!
spe nak bayar blk pinjaman tue nanti...>.<
OMG!!! mati lah aku yang pemalas nie....
hehehe....
tapikan, napelak aku becakap cam da insaf sangat ni...
hihih
sebenarnye, aku bru je lalui perkara yang paling aku benci....
well,,,
about something yang mak bapak aku tak kan suke nak dengar...
pasal cintan cintun...
aku di pertemukan dengan seseorang yang bername muhammad...
well, kenape letak name yg sangat general??
suke ati la kan...
hihih...
nak di jadikan ceritera...
aku ni feelin gile r kat die....
than berlaku lah kisah aku berharap2 bile die melayan2...
demikian lah gamak nye...
hatta, tibe2 satu hari die cakap kat aku,,
sue, saye da cube bukak hati saye kat awak...
tapi saye tak boleh awak...
lagi pun abang saye suke kat awak...
ok~~~ +.+"
macam mane nie???
adoi!
aku pon meredha kan je la...
mule2 tue mmg ar aku nangis2...
but then, after sometimes...
aku belajar something....
tak semua yang kite inginkan akan menjadi milik kite...
and finally aku pulak yang beria nak dia balik ngan ex dye, sbb dye syg ex dye lagi....
hmm...
conclusion nye, aku sayang die, and sebab aku sayang die aku lepas kan die...
korang amacam?
sanggup tak korang lepaskan dia yang korang sayang untuk bahagia dengan orang yang dia sayang??
komen-komang sikit kat aku... >.<

No comments:

iklan nuffnage

becinta