nuffnage iklan

syu

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, January 12

coklat hidup dan cinta (part 2)

jom kite sambung jiwang2... ngee~~~ ^_^

************************************************************

faiz berlari mendapat kan kertas yang tertulis sesuatu itu...
"kalau awak nak dapat number phone saye kene lah usahe sikit.. =P
p/s: saye gune maxis taw awak... ;D"
hanya itu yang tertulis pada kertas itu...
"ceh!!! aku pikir ko handal la paiz....
ingat dapat la number awek tue...hahhahahahha"
seorang dari kawan faiz mentertawa kan nye...
" weh! korang ni.. bute pe?? tak nampak dia cakap, 
usahe kalau nak.. tapi die bagi hint taw... pakai maxis,...
makne nye die nak aku carik la tue number die..."
jawab faiz yakin...
"ye la faiz... tapi mane plak ko nak carik number die??
nak kate ko kenal budak U die tak gak..."
mereke trus tertanya-tanya tentang amy...
" tak pe la... aku taw la nak wat cam na...
lagi pon kite da taw kan name die amy... cukup la...
korang tak yah la nak kacau daun....
bagi aku je sorang2 handle... oke tak??"
celoteh faiz pada kawan nya...
kawan2 faiz tidak mengatakan apa selain mengangguk kan kepalanya...

**************************************************

"Urgh!!!!! sakit nye kepala aku! haiz... muke klu cantik tak pe gak.."
faiz menggaru2 kepalanye yang tidak gatal...
"hoi! ko ni ape hal? kitorg da kate awek tue tak mo lyn ko,
tu pasal la die pergi wat care cam tue..."
kawan faiz membalas dengusan nye sebentar tadi...
"korg tengok la... aku mesti dapat awek tue punye!"
tegas faiz...
dia terasa tercabar yang amat sangat..

"argh!!!!!!! tolong!!!!! anjing kejar!!!!"
tibe2 faiz terdengar jeritan seorang perempuan...
dia terlihat gadis itu berlari sekuat hati....
faiz mengambil batu yang agak besar dan membaling angjing tersebut...
"GEDEBUK!!!"
batu yang di baling, tepat mengenai sasaran...
amy hanya mampu terduduk lega di bahu jalan setelah berlari sekuat hati...
amy hanya mampu teresak2 menangis tanpa air mata...
wajah nye pucat...

faiz berjalan perlahan ke arah amy...
"awak amy kan?" tanya faiz...
amy hanya mampu menganggukkan kepala...
"hmm... tak pe da sekarang..  anjing tue da tak ade...relax k..."
faiz hanya tersenyum dengan harapan amy dapat tenang semula...
faiz membantu amy bangun dan memapah nye ke kedai runcit berdekatan...
"awak duduk kat tembok ni kejap.."
faiz berkata lembut pada amy
setelah beberapa minit faiz keluar dari kedai tersebut dengan sebotol air di tangan..
"okeh... minum ni ea... pucat muke awak tue..."
amy hanya mengambil mengikut kata faiz...
setelah minum amy tersenyum pada faiz...
"terima kasih awak... "
hanya itu yang terucap dari amy...
setelah termenung beberapa ketika amy terus berlalu meninggalkan faiz...
hanya senyuman dan ucapan terima kasih lembut sahaja yang di hadiahkan kepada faiz...
namun entah mengapa faiz merasa cukup bahagia dengan itu...

***************************************************************

"amy, aku dengar ko kne kjar anjing??"
tanya tira sambil di sambut hilai tawa amy dan rakan sebilik nye yang lain..
"hahahahha... taw x pe... pitam sekejap aku...
ko taw, kan aku ade cite kat ko pasal lelaki yang gatal,
selalu kacau2 aku tue kan,
dia yang selamat kan aku... hahahhaa"
amy menjawab pertanyaan kawan nye itu...
"pergh!!! ko punye la benci kat die, akhirnya~~ die gak yang tolong ko"
kate tira...
"habis? ko buat ape? ko tak bagi num telipon ko kat die ke?"
tanya adi pula....

tiba-tiba amy termenung sejenak...
aangkah indah nya kalau rizal yang menyelamatkan dia....
"koit! mengelamun lak ko aku tanya..."
sergah adi tiba2..
"hehehhe... ko tanya ape ek tadi?"
amy menjawab sambil tersengih...
"berangan ingat kat rizal la tue... wea, die da tinggal kan ko, ko lupe kan je la die tue..."
tira pula menyampuk...
 amy tidak berkata apa-apa...
dia hanya tersenyum....

*******************************************************

amy berjalan seorang diri malam itu..
'roommate' nye sume ade date...
dia seorang sahaja yang masih solo...
bukan tak mahu, tapi dia masih teringat kan rizal mantan kekasihnye...
dalam dia berjalan seorang diri, amy terlihat kelibat yang dia agak kenal..
amy tangkas memasuki kedai runcit berdekatan...
di mencapai sebungkus coklat kinder bueno..
tangkas dia membayar
amy mengeluarkan markernye dan menulis sesuatu di plastik coklat itu

amy berlari keluar dan mendapat kan faiz yang sedang melepak
"urm... hye awak..."
amy menegur faiz sambil tersenyum kepadanya..
"erm.. ye? hye.. knape nie? kene kejar anjing lagi ke?"
tanya faiz sedikit memerli..
"tak la.. saye nak cakap terima kasih... ni untuk awak..."
amy menhulurkan coklat tadi dan meninggalkan faiz...

"terime kasih ^_^
012-****744
ni number saye.... (amy nia)"
terkejut bukan kepalang faiz membaca tulisan di atas bungkusan itu...
"huh! dapat gak... tak payah aku nak susah2"
faiz mendabik dada pada kawan2 nya..
"abis? gayot r ko ngn minah tue malam ni?"
tanya salah seorg kawan faiz..
"x de makne nye... aku nak kasi die tertunggu2 dlu..."
jawab faiz...

******************************************************

amy termenung sendirian....
entah meengapa dia ternanti2 panggilan dari faiz...
mungkin kerana dia harap dihubungi selepas memberi no. phone nye..
sudah hampir seminggu dia memberi no talifon nye kepada faiz...
namun faiz tidak memberi ape2 respon..
"huh! lelaki.... same je sume..."
keluh amy...

**************************************************

malam itu amy seperti biasa makan diwarung kegemarannye...
usai makan, amy meninggalkan perkarangan warung setelah membayar bil..
semasa perjalanan pulang, amy terlihat kelibat faiz...
setelah sekian lama, baru dia ternampak faiz...
amy hanya buat tidak nampak...
hatinya bengang memikirkan faiz memain2 kan dia...
amy hanya berlalu tanpa sedikit jelingan...
tiba2, talifon amy berbunyi...
"sape plak ni?"
amy tertanya pada diri sendiri bila ade no tak dikenali menalifonnye...
"hye awak... tegak je jalan..."
"sape ni???"
amy menginginkan kepastian...
"awak cuba toleh belakang awak"
amy yang dalam keadaan yg agak cemas menoleh kebelakang..
alangkah terkejutnya faiz berada dekat di belakang nye...
"argh!!"
amy ter jerit sedikit...
"hehehe.. jangan la jerit... nanti org ingt sy buat ape kat awak..."
faiz hanya tersengih...
"rindu saye tak?"
tanya faiz lagi...
"pe hal plak nak rindu awak??"
jawab amy tegang...
"hehehehhe.... mane la taw kan..."
kate2 faiz membuat amy sedikit tergelak...
"sebenarnye.... adelah sikit..."
muke amy menjadi merah padam....
"tak pe la awak... saye balik dulu..."
amy meninggal kan faiz...

malam itu mereke mula menghantar sms kepada antara 1 same lain...
senyuman mule menguntum pada wajah amy...
hati nye seperti tertarik pada faiz....

***********************************************

=ape jadi lepas ni.... tunggukan part 3...=
=sebenarnye nak kasi abes post ni gak.. tapi otak lembap plak nak abis kan.. hihi=
ampun ye! >.<

No comments:

iklan nuffnage

becinta