nuffnage iklan

syu

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Monday, January 10

coklat hidup dan cinta (part 1)

ape lah kaitannye coklat, hidup dan cinta kan....
well, check out story yang aku nak stury mury kat korang ni.... ^_^

*******************************

pin!!!pin!!pin!!!
"hye awak... meh lah sini.... saye tumpangkan nak?? lawa ni kerete saye.... mini cooper wane pink lagik!"
faiz mengenyit mate....
tanpa bersuare sedikitpun amy trus menberi pandangan tajam kepadanye...
"huh! garang betul la awak ni! takut saye taw...." kata-kata faiz di ikuti dengan hilai tawa rakan-rakan nye....
amy menjadi semakin marah..... mukenye merah.. hampir saje die menjerit ke arah faiz.... namun di biarkan...
amy mempercepatkan langkah....
dalam hatinye mendengus" bodoh punye orang!"



*********************************

beberapa hari berlalu....
"wey!! awek garang tue hari ar....... jom kacau!"
faiz tersentak mendengar kata kawan nye...
"hye awak... kite mmg berjodohkan.... jumpe lagi hari ni...."
usik faiz....
suka benar dia melihat amy mengerutkan kening tanda marah....
dalam hati amy berbisik...
"poyo sangat la manusia ni... hish.... lagi bek buat tak taw...
makin marah makin poyo plak diorang nanti.. "
amy terus berlalu tanpa berbuat ape...
"ala awak... tue ari awak tak layan saye sebab bwk mini cooper kan?
hari nie saye bawak suzuki hayabusa taw!
awak nak ikut tak?"
usik faiz terus, dengan harapan dapat mendengar suara 
amy memarahi die...
teringin benar die mendengar suare yang tidak pernah didengar itu...
amy yang dalam hati menyumpah seranah faiz dan rakan-rakan nya hanya tersenyum...
dia berpura-pura tidak mendengar ape yang di perkata mereka..
berdebar-debar hati faiz melihat senyuman itu..
dia seakan terpaku....
amy hanya berlalu tanpa berkata-kata....

************************************************

"bang!!!""wea! ko ni knape ha?? aku depan mate pon ko wat tak taw je?!"
jerkah lina kepada faiz...
"syg ni nape? pe slh b? syg nak jumpe b, b dtg...npe nak marah-marah ni?"
balas faiz lembut..
"huh... dtg badan je x gune jugak... awak taw tak, lagi tadi awak dtg tak cakap pape un!
awak ingat kat pompuan mane huh? brangan je kan!"
lina terus meninggi suara...
"awak, sye mne ade awek lain... awak sorang je taw..."
faiz terus memujuk lina...
dia sendiri tidak pasti...
kenapa dia selalu mengelamun...
dia sering terbayang wajah gadis pemarah yang sering di usik nye itu...
"ye la tue!" lina terus ingin berkelahi...
" betul syg...b tak tpu... hmm.. npe syg nak jumpe b ni"
tanya faiz lembut pada kekasih nye...
diusap lembut rambut kekasihnye itu..
"hai... sejak bile pulak syg nk kene ade reason nak jumpe b ni?"
soal lina dengan nada yang lebih lembut..
"haa.. kan sedap suare cam ni... lembut hati b dgr.."
faiz trus tersenyum...
"ini... sebenarnye, syg dapat tawaran pergi poli...kat perak taw"
terus terang lina pada faiz..
"habis tue? tinggal la b kat sini sorang-sorang? sape nak jage b?"
gurau faiz...
"alah! banyak la b.. b, mintak la askar...tak kan b x mo sambung blaja?"
faiz termenung mendengar kata-kata lina...

***********************************************

amy menikmati angin petang itu dengan tenang...
dia terkenang pada rizal yang baru meninggal kan dia...
nekad hati nye tidak mahu percaya lelaki lagi...
entah kenapa hati nye tenang bila di tiup bayu petang itu....

sementara itu faiz dan kawan-kawan nye melalui taman tempat amy melayan jiwa kacaunye..
"weh! awek itu ari r..."kate kawan faiz...
faiz terus melangkah kearah amy...

"hye awak.... mak saye cakap kan, kalau jumpe awek kat taman ble ade jodoh taw.."
faiz trus mengenyit mate bila amy memaling ke arahnye...
"hahahhahahhahha..... gile ape?"
amy hanya tergelak....
tidak sangka diri nya akan mendengar benda yang paling tidak masuk akal...
"awak, saye nak duduk sini ble tak?"
tanya faiz...
"duduk ar... bukan saye nye hak pon!"
jawab amy slumber...
malas die nak bertekak dengan lelaki yang tidak dikenali nye itu...
"saye da terserempak ngn awak banyak kali.. ape name awak ek?"
tanya faiz...
timbul pula idea nakal amy untuk menipu faiz...
"name saye? name saye bedah..."
jawab amy smbil membuat muke ala-ala mak cik pasar...
"ala awak!!! tak mo ar tipu.... " rayu faiz pada any...
"mne de tipu... name saye bedah... tak caye tanya la kawan2 saye.."
jawab amy cuba meyakinkan faiz...
"wah... saye suke la name awak... klasik! menarik taw... "
jawab faiz cuba memikat hati amy..
"huh!! pembohong tahap kodok ko ni! "
jawab amy slumber...di ikuti tawa kecil nya..
"hahhahaha... macam awak tak menipu je... ala...bagi taw la betul2..
name awak ape sebenarnye??"
tanya faiz merayu amy....
"oke2... awak bagi taw saye name awak, saye bagi taw awak name saye..."
jawab amy ringkas...
"hmm.. macam tue....oke.... name saye,
ahmad faiz zulkarnain...
tapi org pngl saye paiz je.... oke, awak pulak la...
saye da bagi taw da ni... >.<"
faiz mengumpan amy memberi tahu name sebenarnye...
"okay la cam tue... hmm... awak, saye nak balik hostel la...
bye ye.... "
amy sengaja ingin mengenakan faiz...
"ala!!! mane aci cam tue.... awak saje je kan....
huu.... bagi taw la name awak..."
pinta faiz lagi....
"amy"
jawab amy ringkas dan berlalu pergi...
"ala!! awak... tak kan tak de number kowt??"
faiz bertanya sambil berlari anak mendapatkan amy...
amy berhenti untuk seketika dan menulis sesuatu di atas kertas...
faiz merasa bahagia...
sangkaan nya die mendapat number talifon wanita tue jugak akhirnye!
amy meletakkan kertas tersebut dan terus berlalu....

*******************************************************

adekah faiz mendapat phone number amy?
ape akan jadi antara lina dan faiz??
sape faizal?
ape kaitan dengan coklat dan cinta??
ape pulak kene mengene dengan hidup duniawi ni kan???
tunggu part 2 nye...
sok ke, luse ke, tulat ke, pasti menyusul... ^_^
enjoy!! dont forget to leave your comments ya~~


No comments:

iklan nuffnage

becinta