nuffnage iklan

syu

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Friday, January 28

we're the perfect two...

this song is dedicated to someone that not so hot, not so cute
not so bright, not so fare, not so nice, not so rich, 
not so perfect and not so love by me... 
but yet, he still the one that could make me shut up for hour..
the one that make my heart pounds..
the one that makes me listening to sweet songs..
the one that could swing my mood without doing nothing...
the one that finally make me cries when his heart crying
the one that always makes me wondering what to ware...
the one that makes me putting on lots of effort to be what i am..
the one that laugh at me when i did something stupid
the one that scold me when i go shopping like crazy...
the one that makes me realize love is about heart not looks..
the one that makes me angry when he doesn't replies my texts..
well, thats good enough to describe how am i feeling towards him...

~:PERFECT TWO:~

You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain and I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date
You can be the hero and I can be your side kick
You can be the tear that I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or you can be the sun when it shines in the mornin'


Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need

Cause your the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my highAnd you're the one I wanna marry
Cause you are the one for me (for me) 
And I'm the one for you (for you)
You take the both of us (of us) 
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two

You can be the prince and I can be your princess
You can be the sweet tooth I can be the dentist
You can be the shoes and I can be the laces
You can be the heart that I spill on the pages

You can be the vodka and I can be the chaser
You can be the pencil and I can be the paper
You can be as cold as the winter weather
But I don't care as long as we're together
Don't know if I could ever be
Without you cause boy you complete me
And in time I know that we'll both see
That we're all we need

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause your the one for me (for me) 
And I'm the one for you (for you) 
You take the both of us (of us) 
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two
You know that I'll never doubt ya
And you know that I think about ya
And you know I can't live without ya
I love the way that you smile
And maybe in just a while
I can see me walk down the aisle

Cause you're the apple to my pie
You're the straw to my berry
You're the smoke to my high
And you're the one I wanna marry

Cause your the one for me (for me) 
And I'm the one for you (for you) 
You take the both of us (of us) 
And we're the perfect two

We're the perfect two
We're the perfect two
Baby me and you
We're the perfect two 

i will always be there for you
i will always wants you to be by my side
you are the one that complete me
i am too loud, you too shy
i am too silly, you too serious
i love to eat a lot, you're busy keep your diet
i am a shopaholic, you're a saver

boy, i like you
i am a hater, you are a lover
you complete my imperfect heart with your own...
we'll never be perfect without each other
thanks for being my perfect two...



enjoy~~ ^_^

Thursday, January 27

aku insafi tangisan dia....

"maaf kan owg mak... owg tak sangka jadi cam ni.."
"sob..sob...sob..."
si ibu hanya hiba memandang anak nye...
aku di situ...
bukan kerane aku antara yang seperti gadis yang menangis itu..
aku hanya lah ingin menjadi sahabat yang perihatin...
aku hanya menemani dia yang bergelar sahabat...
pagi itu, jam menunjukkan pukul 11 pagi...
3 orang anak gadis, masih remaja sunti,
mereka baru sahaja tiba di pejabat kadi...
remaja2 perempuan itu ditangkap di sebiah hotel di sekitar johor..
di samping 3 gadis ini,
beberape orang remaja lelaki turut di tangkap...
mereka semua telah di ambil dari lokap setelah ditangkap khalwat
atau name yang lagik best, tangkap tak kering
*_*
iye...
ketika itu lah aku mendengar tangisan dan sedu sedan si gadis dan ibu...
hati ku turut sayu...
tangisan itu juga telah menyedar kan aku...
senario yang aku lihat itu seakan terlalu lekat di mata dan minda....
ya ALLAH swt
jauhkan lah aku dari maksiat ya ALLAH
sesungguhnye punah hati ibu bapa ku seandai nye ini yang terjadi pada ku

ye...
mereka melakukan kan maksiat...
dan sesungguh nye ALLAH itu maha mengasihi
mereke tertangkap agar tidak mengulang ape yang telah di buat..
ades....
aku tengok, naik blu rome kowt!
ktike kawan aku pergi berjumpe dengan seorang pegawai di jabatan agama itu,
aku hanya tunggu di luar...
ku pandang ke kiri,
si abang hanya menunduk...
dia memandang aku, seolah2 ingin tahu knape aku di situ..
aku hanya tersenyum tawar...
mungkin dia bajet aku kene tangkap gak kowt!
aku hanya buat tak taw...
tiba-tiba dalam aku gelisah di perhati,
terdengan deringgan talifon..
"urm, lambat sampai kot... tengah tgu dia kluar ni...
tak settle lagi..."
kate si abang yang kelihatan harus kesuatu tempat yg penting...
tbe2 wajah kecewa itu mengeluh...
aku hanya mengerling...
tiba2 seoarang lelaki mendekato si abang...
"bro, lepas ni aku nak jumpe adek ko sekejap.."
kata lelaki itu dengan nada yang jelas 'heartbroken'
"sory la,, tapi aku btol2 x leh nak leka2 ni.."
kate si abang..
"tapi plz la... sekejap je... aku nak jumpe adek ko..."
kate lelaki itu..
si abang hanya mengangguk..
dia tahu...
pasti lelaki itu merasa sedih yang amat sangat
kerna dia jua merasai nye...
tiba-tiba aku terlihat pula seorang kakak...
ber't-shirt merah', berdiri di tepi kaunter ber cakap dengan adik nya...
"HUH!!! BAGOS LA KAN... LEN KALI BUAT LAGI MACAM NI!"
kate kakak itu...
si adik hanya berbisik maaf...
"KO MMG!!! NI, NASEB BAEK POMPUAN YANG KO KATE
BODOH NI DATANG! POMPUAN BODOH NI JUGAK YANG
TENGOK KO KAT SINI TAW!"
kate kakak itu lagi...
aku tahu..
hatinya sakit...
aku tahu...
dia menyorokkan sedih nye...
hati nye hancur...
dia tiba2 meninggalkan kaunter itu..
jelas dia menyorokkan air mata nya...

dan bergitu la aku seterusnye terjadi...
hampir sahaja aku menjerit di situ
hati ku turut sayu....

tiba-tiba...
"jom"
ye, sahabat aku emngajak tersenyum..
"da settle keje ko?"
tanya ku sempoi...
sahabat ku hanya mengangguk...
ye, die hanya mengangguk...
kami tidak mampu mengeluarkan secebis senyuman ceria pun...
kami turut merasa keperitan yg tidak berkait pada kami....
kami hanya berjalan dan berlalu..
di dalam hati ku...
aku hanya berdoa, sesungguhnye suatu hari nanti
agar ALLAH jauhkan aku dari maksiat ini...
dan moge2 mereke menginsafi kekhilafan ini...


Thursday, January 20

saye nak jadi gadis melayu terakhir! ^_^

mase kat matrik dlu kawan2 aku selalu ate aku maskulin!
urgh!!!
rela je la...
diorang kate, aku ni berbadan sasa..
lepas tue perangai pon tough jugak...
aku ingat te jaman kanak2 je la...
sekali,
bile aku masuk U, 
ayu pulak cakap cam tue...
ayu kate kalau aku lelaki dia terpikat kat aku...
@.@
adoi!!!
ni lah ayu...
comel kan..
=D


lantas setelah itu..
aku pon teringat balik r kat panggilan member matrik aku...
depa panggil aku fahrin ahmad...
nomy dan shasha!
saye ingat lagi taw! >.<
tapi kan...
aku bukan la seperti dulu lagik...
aku da berusahe untuk jadik ladies ok!
huh!

inilah antara gambar aku dalam usaha
jadi sweet..
kekekkeke...




















dalam lab pon jadik...
>.<
khas untuk someone..
saye sayang kamoo
tapi saye tak leh terime kamu..
>.<

























konon macam gambar baru nak naik..
padahal...
credit to siti..

gambar ni sebenarnye tengah tahan lapar
bas tak datang2...
perut da bunyi2..
@.@






















happy2!!!
dapat kopok lekor dri kak fared kamel..
hihihihi...
thankz akak!
<3

pantang jumpe tiang pulek kan,,
asal tiang amek gambar
asal amek gambar tiang..
hehehheh























pagi2 tunggu bas pon jadik gak..
asal ayu...
************************************************************************

sekian lah kan...
aku ni tak la maskulin cam kat matrik...
aku pon pkai baju pink sekarang..
aku suke gele ngan wane pink..
tapi tak bererti aku da berubah,..
aku masih same..
masih baek..
masih garang...
masih suke warne hitam..
masih dengar lagu2 metal..
masih gile macam dulu..
masih bergelak besar..
cume kini...
aku lebih matang,
lebih dewasa..
dan paling penting!
makin sayang akan diri SENDIRI!

*************************************************************


enjoy! ^_^





coklat hidup dan cinta (part 3)

ini lah waktunye aku nak berjiwang gaban!!!!!
btw, klu tak bace lagi part 1 dan part 2
klik kat sini yew.. >.<
*********************************************************

tut...tut.....
talifon amy berbunyi...
berlari amy mendapatkan talifon bimbit nye...
tira dan adi hanya memandang pelik...
"eh tira... amy tue msg ngn siapa? stahu aku, lps rizal break ngn die, die x msg sape2"
bisik adi pada tira...
"entah la.. aku pon x sure... ade org baru kowt...truje je jwb..hahaha"
tira turut menjawab dng nada halus...

"huit! amy, aku nak tanya ni... "
tira memulakan ops korek rahsia...
"tanya ape?"
jawab amy dengan nada ceria..
"ko msg2 tue,ngn sape? rizal ke?"
tanya tira lagi...
adi di sebelah hanya mengangguk tanda stuju dngn soalan tira
"aku msg dengan faiz.. budak yang tolong aku mse kne kjar anjing tue..."
jawab amy di ikuti dengan senyuman meleret...

********************************************************

troot...troot...
"hye awak.... jom jalan2 ngn saye nak?"
amy hanya tersenyum membaca sms yang di hantar faiz...
namun, tidak pula amy balas...
sudah dua minggu die tidak membals msg faiz..
bukan die tidak mahu, tapi tiada kredit...

tbe2 lagu aril, menatap matamu berbunyi...
faiz menalifon amy...
berdebar-debar hati amy ingin menjawab panggilan faiz itu...

"urm... hello.."amy,
"hello, awak tengah buat ape tue?'
"saye tengah duduk2 je ni awak..."
"kenape awak tak balas msg saye ek?"
"saye bukan tak mau balas, tak de kredit awak..."
"ouh.. nape awak tak cakap?"
"hihhhihi... nape awak call saye ni?"
"saye, faiz zulkarnain, nak ajak amy nia, pergi berjalan-jalan.. ble tak?"
"boleh2.. tapi sume awak support.. hihhih"
"okeh, saye datang jemput awak malam ni.."
"okeh... saye tunggu depan hostel ye... "

amy trus meninggal kan talifon nye dan bersiap-siap...
"eh, kenape pulak aku nak bersiap-siap sakan ni??"
amy tertanya-tanya pada diri sendiri...
ah, biar la...
hihihihih....

******************************************************

"syg,..... tolong la... b rayu... jgn tinggal kan b..."
faiz merayu....
"tolong la... ko boleh tak paham ape aku cakap?
aku da tak mau ko.. paham la siket weh!"
lina membentak faiz....
"awak, please... saye rayu kat awak...
awak jangan lah tinggal kan saye..."
faiz terus merayu lina...
"heh! ko ni bengap ke ape? tak paham2 ke?
memang dasar palat la ko ni! taw tak??"
lina terus menengking faiz...
"tapi ape salah saye awak nak tinggal kan saye?"
faiz trus mengasak lina dengan persoalan...
faiz tidak mahu kehilagan lina...
"heh.. ko ni... mak bapak aku tak suke ko! paham tak??"
lina terus memarahi faiz...
"da la! aku tak mo dengar pape lagi dari ko! bla r!"
tambah lina...
lantas, lina terus meletak kan ganggang talifon....


"sampai hati dye... ape salah aku? aku korban kan segala nye untuk dye"
faiz termenung sendirian...
"ah....
baik aku pergi carik betine buat geli-geli...
pompuan ni memang tak gune...
aku da tak buat pape kat dye, dye buat taik plak...
baik aku tak payah jage klu cam ni.."
faiz mengeluh....

**********************************************

troot...troot....
"hye awak... da siap blum? saye da otw g hostel awk ni.."
faiz meng'sms' amy...
"da awak...saye tgu kat dpn ni taw.."
amy membalas pantas...
hatinye berdebar-debar...

pin...pin....
faiz dtg bersame motor suzuki hayabusa nye...
setelah memberhentikan motornye didepan amy,
faiz menghulurkan topi keledarnye kepada  amy..
amy hanya tersenyum tanda terime kasih...

mereka pantas menyusuri jalan raya setelah amy sedia..
pada awalnya faiz membawa amy pusing-pusing sekitar johor bharu
setelah puas berjalan-jalan, faiz memberhentikan motornye di sbuah kdai makan..

"jom makan....."
ajak faiz ceria...
amy hanya tersenyum dan mengangguk tanda ok!
setelah makan faiz mengajak amy berjalan-jalan lagi...
amy hanya menurut..
setelah penat ronda-ronda faiz memberhentikan motornya..
di sebuah taman, amy seakan terpukau...
taman itu cantik..
"kite kat mane ni awak?"
tanya amy ingin tahu...
"ni taman private... family saye punye..
kite jalan2 nak?"
faiz menerangkan kepada amy sambil menghulurkan tangan pada amy..
amy menyambut tangan faiz ceria..
mereka berlari-lari...
tiba2 amy terasa seperti dalam film hindustan...

"awak, penatlah... jom duduk kat sini nak? bawah pokok ni sjuk.."
ajak faiz...
amy masih hanya mengangguk
"kte duduk kat buaian ni sme2 ek?"
pelawa faiz...
"ok... tapi awak jgan tangan cam ketam.."
usik amy..
"ala... saye x wat tak senonoh nye kat awak.."
jawab faiz yakin...



angin petang itu sepoi2...
tbe2 amy merasakan keadaan petang itu sangat romantik..
amy merasakan sesuatu yang hangat di sebelahnya..
amy menoleh dan dia seakan tidak dapat bergerak...
faiz mengucup amy...
amy cuba untuk bangun...
namun dia tidak dapat melakukan nye...
faiz menggenggam tangan amy...
setelah beberape minit amy bergelut dia terjatuh dari buaian tersebut...

"AWAK!!!"
amy menengking
"APA???!!!"
faiz menemplak amy kembali....
amy hanya menangis...
hampir sahaja faiz menempleng amy...
"ko ingat ape?? aku belum buat pape ko da nak nangis macam ni??!!!"
faiz terus memarahi amy...
"saye nak balik.. tolonglah awak...saye rayu..."
amy terus merayu...
"argh!!!! aku tension r ngan pompuan nih!!!"
amy terus menangis mendengar tempiak faiz...

faiz menyeret tangan amy...
amy hanya menurut...
tak mampu lagi dia melawan...
namun sempat juga amy bertanya pada faiz...

"awak.... ape salah saye??"
"APE SALAH KAU?? KAU TAU TAK.. AKU BENCI POMPUAN!"
"tapi kenape??"
"SEBAB, POMPUAN NI TAK RETI NAK HARGAI LELAKI...
AKU BEKORBAN SEMUA UNTUK DIA...
AKU KORBAN SEMUA, DUIT, MASE HATI,
SEMUA!! AKU BENCI KAU!!!!
AKU BENCI KAU LINA!!!!!"

amy terus bangun dan menerpa kepada faiz...
amy memeluk faiz erat lalu berbisik pada faiz...
"faiz.... saye amy... saye bukan lina..."
tangan faiz yang sebentar tadi menggenggam erat lengan amy  terlepas...
seluruh badannya menggigil...
terjelepuk faiz jatuh...
amy hanya tersesak menangis...
faiz menarik lembut amy dan mendakap nye...

"maaf kan faiz amy... faiz tertekan....
dia da tinggalkan faiz...
dia da ade orang lain...
faiz tau....
faiz dendam dengan perempuan....
maaf kan saye awak...."
faiz terus menangis...
amy hanya mendiamkan diri...

***********************************************************

ape jadik next??? tunggu.... ^_^



Wednesday, January 19

bertahan lah c.i.n.t.a.

C.I.N.T.A -D'BAGINDAS
(biarpun ape org kate...
asyik ku mengingatimu,
asyik ku merinduimu,
asyik ku mencintaimu,
biarpu mereke membenci melihat ini,
biarpun kau sendiri lemas membaca ini,
biarpun aku sendiri lelah menulis ini,
aku akan tetap dengan cinta itu...
ya, aku kekal mencintaimu, 
tanpa rasa jemu,
tanpa benci,
tanpa sesal...
kerna telah bertahan satu cinta ini...
aku cinta kamu =iaca=)




Berapa kali
ku harus katakan cinta
berapa lama
ku harus menunggumu

Diujung gelisah ini aku
tak sedetikpun tak ingat kamu
namun dirimu masih begitu
acuhkanku tak mau tahu

(*)
Luka, luka, luka
yang kurasakan
bertubi, tubi, tubi
engkau berikan
cinta ku bertepuk sebelah tangan
tapi aku balas senyum keindahan

Reff :
Bertahan satu cinta,
bertahan satu C.I.N.T.A
bertahan satu cinta,
bertahan satu C.I.N.T.A

Pernahkah engkau
sejenak mengingat aku,
pernahkah ingat
walau seperti angin berlalu

Disetiap malam kini aku
tak sedetikpun tak ingat kamu
namun dirimu masih begitu
acuhkanku, tak mau tahu

back to : (*), Reff

(*) , Reff (2x)



khas buat mereke yang tetap sayang pada mereka yang bertahan mencintai cinta yang tidak dimiliki nya.....

Monday, January 17

cinta tak kenal donat atau keria....

cam syiot je en tajuk entry aku ari nie...
as usual, aku mmg suke wat cte2 yang cam ni...
nak kasi panas hati orang2 yang membace...
ekekekke...
tapi, ape2 pon, maaf la kalau ape yang aku tulis ni
menyakitkan hati orang2 yang tak berkaitan yew... ^_^
okies....

crite nye bermule, 
ade le pulek sorang manusia ni ter jatuh chenta ngan mamat keria
hurm...
nak di jadikan cherita,
mamat ni boleh pulek tinggal kan awek nie...
mmg la ade la sikit awek ni wat salah...
tapi kan, ape kan daye, 
laki ni bersikap poyoz dan tak ble trime ksalahan nye...
padahal! macam die tak pnah wat salah lak kan....

and the story goes on...
satu hari, terkantoi, ghupe nye si keria da ade awek baru rupenye...
eleh!
patot la poyoz nye tak keruan kan...
gahahhahaha...
jahat tak aku mengate mamat keria ni... kekekekeke....
btw,
dye pker si awek tak laku ke?
ade je yang masuk line...
hahhahah...
namun, entah mengape, si dia yang donat yang menjadi pilihan...
hihhihi....
donat pon donat lah...
janji baek kan? hohohohohoho...

pe un, check this out~~~

cinta tak kenal rupa, tapi kan...
kalau da dapat yang rupa best....
sambau der....
ekekekkeke...
btw, ni sharul n ity
hope korg happy alwayz....


btw, korang mesti cam tpelik-pelek kan aku cakap pasal donut dan keria... 
well, check this out... 


hahhahaha...
donut pon, donut la...
kalau bli kat big apple, mahal taw...
da la lawah, cantek!!
i like!!!!
hihihii...
=D
so, ape pilihan,
donut yang mahal lagi sedap dan baik
or the typical keria men? hmm...
lu piker la sendri bak kate nabil....
=D

Saturday, January 15

just edited my blog... ^_^

baru je selesai men'edit' blog terchenta!!!!
hihi.. excited tlebih ni...
orak dri tak cramp sampai cramp sampai baik balik...
still editing things...
sronok ow ble da bjaye lansai kan niat di hati....
so guys,
jgn la lupe comment2 kat blog saye ye.. hihihihi

khas buat si dia....
saye sangat rindu kat die..
walaupon die bukan bf saye >.<
x pe! saye x kesah...
sebab, cinta x semestinya memiliki...
^_^

Friday, January 14

blogging in lab??

dlm toilet...

heheheh...
mmg da x de kje en??
ahhahahha
aku membuat blog di dlm lab...
srunok ow...
line smemang nye laju coz pki cabel...
hehheheh
sronok sangat plak...
this time pn ye lab, we're in groups...
and i love it!!!!
sangat2!!!
oyeah...
talking about class...
kami sangat sedikit dlm class ni...
student nye,
yang gurl, sume malay
yang boys plak, sume chinese..
macam da set je...
there is 14 of us and 
only 5 of them are boys...
sikit kan..
but! i like it!!
klu banyak lelaki dlm klas cm rimas plus sgan2... adoi! 
=..="
ye la, dengan nak cover ayu kite nye,
nak sgan2 lagik...
hmm..
kan seksa name nye tue..
hihi...
btw, this time, the class a lil dif.
slalu nye aku berkepit dengan siti, 
tapi kli ni aku sorg2..
well, its ok la kowt..
can make new friends what??
hahahha
ape pon, saye tetap syg siti...hehehehhe
ouh.. thats all i guess...
nak men ltak2 gmbar plakz... ^_^

dlm toilet pon nak gedik2 kan...




percubaan mendapatkan pose gudik..
ekekkekekek



nekad x mo ayu2
hihihhih



mengade2 kan... hihihihih




saye sayang mreke berdue... <3

sume bajet2 comel je kan... hahhaah




cak3!!!.. da x de kje...
habis mlaburkan ape yang di perkasam kan...
hihhih.. berposing la....



kat tiang pon jadik.... org blakang pndang plik ow!








muaks!!!


hajat hati kan nak buat muke sesat ktakutan..
tapi en, jadi muke gatal larh....
hehehehhe


hahahhah....
muke si ayu yang blurr...
ekekkekekek


saye cinte awok!!!!
walau x de gambar die kat sini...
he's still the sweetest
dark choclate
that i really loves...
=D





















saye ingat.. ^_^

I Remember

Artist: Mocca
I remember...The way you glanced at me, yes I remember
I remember...When we caught a shooting star, yes I remember
I remember.. All the things that we shared, and the promise we made, just you and I
I remember.. All the laughter we shared, all the wishes we made, upon the roof at dawn

Do you remember...?
When we were dancing in the rain in that december
And I remember..When my father thought you were a burglar
I remember.. All the things that we shared, and the promise we made, just you and I
I remember.. All the laughter we shared, all the wishes we made, upon the roof at dawn

I remember.. The way you read your books, 
yes I remember
The way you tied your shoes, 
yes I remember
The cake you loved the most, 
yes I remember
The way you drank you coffee, 
I remember
The way you glanced at me, yes I remember
When we caught a shooting star, 
yes I remember
When we were dancing in the rain in that december
And the way you smile at me, 
yes I remember

******************************************

bagi awak kite mungkin kawan..
tapi saye tetap sayang awok!!!.
^_^


okies2.... nape plak aku kuar kan lagu ni kan? hihihi...
sebabnye aku terdengar di satu blog comel ni ...
demikian la kan... sangat comel lalu aku pon mengpost kan nye di sini...
lagi pun lagu ni sgt2 aku,
coz i remember every lil moment of me and him.. ^_^
saye sayang awok!!!!



kenangan bersame incik wonder pets..
walau pun da tak de feeling2...
kami ble kwan dan kenangan terindah...
sentiasa di hati
^_^  


enjoy the song  ^_^
hopefully we able to remember every single things
that we had even those with us for those memories
are no longer with us..
=xoxo=
hugs and kisses..

iklan nuffnage

becinta