nuffnage iklan

syu

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Saturday, December 31

pictures













hai kawan kawan...
senanye...
sepanjang aku x online ni, (x de tenet)
aku g edit2 gambar....
atas ni smenye kawan2 aku...
XD
ade yg gmbrnye aku ambil d fb,
ade yg aku ambil sendri gune camera dyorg... :p
heheheh!
okeyh,
thats all....
buh-bye~!
wish me luck for final exams... XD

Monday, December 26

sedeh!

i miss you!
i miss you!
i love u!
i love u!
i want u!
i want u!
i wanna b wit u!
i wanna b wit u!
i'm sad!
i'm sad!
cant we even b best friend?
u star it first!
and im the one who get hurt first and forever!
i hate the fact that i'm loving you!
mencik! mencik! mencik! >.<

my heart is cold

i am having a glass full of milk...
warm milk.... 
hope that it will warm my heart....
i need the old me...
where the heart is less cold and warn to all friends...
i need d old me..

Sunday, December 25

feel so down

i dont know y, but lately i feel like a total loser...
i dont know y, but lately, every time i sees people
talking to their loves ones i feel so jealous...
i dont know y, but lately i feel so lonely that only Allah was there for me...
i dont know y, but lately, i feel like my life has ended...
i dont know y, but lately, people, friends everyone left me behind...
i dont know y, i think things start to fall apart...
i dont know y, i think i have lost my mind...
there are people who scolded me when i said i've give up in life...
but, do u even notice how lonely i am now?
how much u have ignore me now?
how much u wont say u miss me?
do u notice??
sometimes, u make me feel like i was the only one who wants it to happen...
sometimes u make me feel like, i was imagining u to ask for my number...
sometimes.. u makes me feel like u were just playing around with my heart...
this is a karma right?
i;ve done this to him, him and him...
and right now, it is my turn...
it is time for my wheels to go down...
and i envy him...
so much!
coz he's able to stand back when i pushed him away...
ofcoz he'll able...
he has those people supporting him...
but me?
i am alone...
and when i fall...
it feels like it has no end...
may be, my wheel has stop...
and it stop right at that point...
right at the bottom...
and i am all on my own...

Tuesday, December 20

rasa tak berbaloi

buat kerje gile-gile...
study tak ingat ape...
carry mark entah berape...
final nanti tak tahu macam mane...

*pernah aku terasa gelap dan tak bermaya....
pernah aku rasa putus asa...
dan ape yang aku tak pasti...
entah kenapa aku masih tak kuat hadapi semua ni...
mana pergi kata semangat? aku pon tak tahu...
yang pasti hanya ada mereka je yang boleh mengubati kecewa...
mak ayah along angah adek2 dan dia...
terima kasih sebab marah saya bila saya kata saya give up...
tapi tu belum  cukup...*

Monday, December 19

berhenti berharap

awak tak ada bila saya nak happy2...
memang...memang awak ada bila saya sedih...
kata je la saya tension... mesti awak yang ada..
cakap je sedih...awak terus call...
kata rasa tak sedap hati...
awak terus tanya itu ini...
hantar emoticon ":("
awak terus hantar call me back sebab x de kedit....
tapi...
bila saya ajak ber-happy...
nak bercerita gembira...
awak hilang...tak perdulikan saya....
dan saya akan bersedih....
masa tu awak akan datang dan kesat air mata saya...
ape semua ni????
perlu kah saye terus bersedih semata mahu awak dekat dengan saya...
mungkin saya tak perlu berharap pada awak,...
orang kata, kasih sejati di susah dan senang...
ye...
awak sentiasa ada bila saya susah...
tapi bila saya senang???
awak tak berkongsi dengan saya....ape guna...
saya dah lelah nak berharap awak...
ikut awak lah~
kbai!

Sunday, December 18

criminal~

heee....
assalamualaikum ^^


this is reality....
girls are toooo into bad boys nowadays....
sabor je lah....
p/s: but i think, it enough that the boy is naughty... x payah lah sampai criminal kan...
*pronounce criminal as kriiminaal~ ahai syuhaiba bengong!*

aku sayang dia

assalamualaikum....
pernah tak korang penat mengata kan tidak?
selalu tak korang rasa macam tu?
jujurnye....
untuk aku...
ya dan ya pada kedua nye...
saat sekarang ni aku da mulai penat...
lelah...
letih nak mengata kan...
tak, aku tak cinta dia, aku tak sayang dia, dan aku tak mahu dia...
yes, he hurt me...
yes, he played around with my heart...
yes, he made a fool of me...
yes....
i was a fool anyway....
hari ni...
aku nak luah kan segalanya...
aku tahu...
antara kami adalah boleh di katakan...
THE MOST IMPOSSIBLE THING TO BE HAPPEN
tapi, still aku nak luah kan...
penat aku katakan tak...
walau akal kata tak mahu...
hati tetap degil...
degil untuk cakap saya sayang awak...
saya suka awak....
haih.....
kenapa lah?????
hati kian berbelah bagi....
akal kata, jangan call....
tapi aku call jugak....
sebab hati kata call.... rindu gila bapak!
hmmmm.......
kejar cita - cita... baru cinta...
kau selalu cakap macam tu...
hoi! tak payah cakap macam tu lah....
kau buat aku stuck dengan hidup aku...
tolong lah paham!
aku penat jadi baik!!!!
aku penat sorok jahat...
aku penat sorok nakal aku....
aku nak jadi aku...
aku yang baik pada kawan....
tapi still, tak lah hadap lappy doplohpat jam tuk study....
aku tak larat jadi budak baik tu!
kau paham tak???
kenapa???
kau baruu 19.... aku yang doploh pon tak macam kau!
kenapa kau matang sangat????
aku da membebel bukan2...
jadi hentikan...
bi hanya hati aku je yang bercakap...
dan akal aku kata, jangan berani2 kau published...
but...
wadehell la kan...
hati nak...
ikut hati mati??
well, so far aku tak mati...
cume kene tibai dengan kata2 je lah...
wadehel...
aku tak heran dah..
sebab aku da penat gile bab keep it to myself....
tong sampah yang mebuak2...
busuk kan....
sila tutup hidung anda sekarang!
berhenti bernapas...
dan pensan!

tak paham?
klik je X di tepi kanan tu...
kbai!

Friday, December 16

hati

assalamualaikum...
cinta...
hati aku berdebar memikirkannya...
cinta...
hati aku menangis mengenangkan nya...
cinta...
aku terasa kesorangan kerananya...
cukuplah...
aku penat...
biar cinta itu hadir dengan sendirinya...
cinta yang di cari akan pergi...
cinta yang di nanti lambat tapi abadi...

*mood rasa nak duduk tepi pantai nikmati angin bayu....*
p/s: aku sangat jiwang hari ni.... tapi aku x ble nak jiwang ngan sape2...sebab mmg x de orang nak jiwang ngan aku....

aku

assalamualaikum....
haih...
sejak2 aku demam ni....
*dah baik da padehal...*
aku asyik lah makan x habis...
kalau beli tu mmg rugi yang amat lah...
perut atakan x selere je....
x selesa pon ye....
x taw lah ape nak jadi....
aku ni sbr og nye...
jadi.... sbr je lah....
k lah...
tu je nak ckp....
mcm update status kesihatan ;ah pulak aku ni...
ngeee...
kbai!

Thursday, December 8

selamat malam...

sometimes...
a goodnight wish from someone is
addictive enough like a drugs...
sometimes...
a goodnight wish makes you feel
guilty as if you already killed someone innocent...
but,
whatever it is...
a goodnight wish, is a goodnight wish...
and i treasure it a lot
coz it resemble your mind
must be thinking of me
at least before you fall asleep....

Wednesday, December 7

huiyooo~~~!

assalamualaikum....  ^___^
heee...
hari ni aku terasa nak buat daisy path tu...
tp tuk blog aku da bape bulan punye lah...
so, aku pon, ambik lah post aku yang paling zaman tok kaduk lah....
tarikhnye 3 feb 2009...
bapak zaman bile tu kan....
zaman-zaman sekulah rase nye...
mase form 5...
kalau nak bace 1st post gua...
sila klik gambar bawah ;DD


heee.... 
time 2009 ni, aku banyak post lagu indie nye lirik jee...
almaklum lah....
dulu aku gile indie melayu...
tapi, bila aku nek masuk matrik... 
banyak yang telah berubah...
blog jadi tempat luah perasaan...
da masuk u lagi lah...
banyak yang aku share dengan blog....
kadang tu, macam bangang je share dua tiga cerita sehari..
aha.
tu tengah banyak idea...
tapi, bila datang idea hilang...
memang bersawang macam rumah hantu darling aku ni...
XD
ihi...
banyak yang aku bercerita dalam ni...
mencarut melucah pon banyak...
agak2 nak bace, klik je ayat lucah kat atas tu.. ;D
homai... seriously, aku rase, cam gampang aku tulis blog dulu..
cerite matrik memang menarik.. ihi. ;D
dan...
baru aku perasan...
aku nye blog yang previous, aku jarang letak title...
mungkin sebab aku x pandai gunekan kotak title tu dolu2 kot..
XD

dan... 
bila aku baca2 belog aku...
banyak yang aku da buat di matrik ^^
oke.. i did let my parents know bout it! 
well, after i done it.. aha!

and comes after that,
cerite pasal jatuh cinta dan memaafkan..

ade lagi rupenye post time jiwang karat...
haih pet,

perasan tak, kalau korang bace post kali ni,
aku banyak gile letak link ^^
aha.
gedik! masih lagi gedik seperti dulu..
cumegediksekaranglebihmatang.

aku ni kuat berangan rupe2nye dulu...
hee....
kanak2 memang suke sorok2 cerite cinte +_+
ade pulak entry nak tarik trafic. aha!

satu2 nye post yg hamzah ian baca aku rase +_+
ahahahhahah!

dan aku nak link kan semua mmg x larat lah...
sekian je...
kalau rajin, klik2 lah kat link2 yg di beri ^^
sebenarnye, belom pon 3 tahun...
baru je 2 tahun seploh bulan aku nye blog.. XD
tapi, well, 
aku kan poyo...
:D
klah...
babai!
*x nak gune kbai sbb semorang gune kbai~*

since this is a hell long post,
please, forgive me if there's  like millions of 
typo and grammar and crappy stuff...
thank you! :) buh - bye~



Monday, December 5

selamat tinggal...

assalamualaikum... ^^
hee.... mane pulak aku nak pergi ni kan?
ape yang selamat tinggal nye?
well,
selamat tinggal pada malas study ^^
selamat tinggal pada kuat tido ^^
selamat tinggal pada leka - leka ^^
selamat tinggal pada unorganized life ^^
selamat tinggal pada SYUHAIBA GHAZALI YANG LEMAH
thats it!
bye!

kawan jahat

kan aku da kate...
aku bukan kawan yang baik...
aku asyik je tak sebulu dengan kawan2...
aku selalu susah nak paham hati kawan...
aku memang teruk...
sikap aku...
perangai aku...
asyik aku je yang aku fikir...
ape aku ni da bagus sangat???
bila da ada yang senang bekawan dengan aku...
aku buat hal...
ape yang aku nak, aku pon tak tahu...
aku mungkin lebih baik tak berkawan...
mungkin cukup sebagai kenalan...
selamat tinggal...
maaf kan aku sebelum aku menutup mata aku pagi nanti...
aku hanya cakap apa yang terlintas di kepala...
da memang aku tahu keadaannya...
lagi aku nak tanya kan...
maaf...
aku betul, betul maksud kan...
mungkin lepas ni aku tak kan tanya pasal tu lagi...
mungkin juga aku akan malu untuk berdepan dengan kau...
ye...
mesti aku ni nampak macam menyibuk sangat kan...
aku tak bermaksud...
maaf...
cukuplah...
aku berhenti di sini...
kau berhak untuk judge aku sekarang...
aku paham..
bye...

Sunday, December 4

pulang

aku penat...
aku minta maaf...
aku terasa..
cukup...
kau bukan seperti yang aku sangka...
mungkin juga aku yang terlalu beranggapan kau bergitu..
kau tak pernah tunjuk kau bergitu...
mungkin cuma aku mahu kawan yang perfect...
mungkin kerana aku yang bersikap "hanya aku yang betul"
mungkin aku amat bersalah...
aku pulang kan tali persahabatan...
aku bukan kawan yang baik...
maaf...

for my cursor



Saturday, December 3

call me

assalamualaikum...
:)
ihik!
[blushing2]
tampar2 muke sendri..
tambah blushing!
adui~~
i had a bad day...
hari ni...
bad day nye... hanya Allah yang tahu...
dengan PMS nye, dgn mengantuk yang x sudah nye...
haih...
tapi kan...
lepas je webcam dengan my friend yg abg sgt tu,
de org call....
ihik!
mule2 bajet die call nk buat ape lah...
rupe2 nye, just nak tanya,
"su, su sihat tak? da makan? tengah buat ape? nape x tidur lagi?"
so, i was like,
"sihat je... da makn da... x de buat ape pun *sorok part webcam ngan kwn*
blum nk tdo.... *
dan, die pon jawab...
"ouh... org saje call ni ;) oke lah.. org nak tido ni... :)"
ihik!
i know...
korang mesti macam,
"so what? he called to asked if im ok... duh... what so special?"
oke... die ade lah manusia yang paling kedekut dalam dunia...
siyes...
he'll misscall me if he has something to say...
dan tibe3...
his name popped out on my handphone screen..
ingatkan he wanted me to call him back..
sekali....
hihi^^
die call just to ask that!!
than after that, trus kate...
oke good night. nak tdo...
cm tu je...
aku cam...
blink2...
is this real???
aha.
happy lah!
me really have made my day feels like rainbow today! ahai~

Thursday, December 1

hari ku hari ni cerah

assalamualaikum ^^
heee...
hari aku lebih elok dari semalam... terima kasih ALLAH ^^
sesungguhnya Allah telah mendengar keluhan hati aku...
alhamdulillah...
dan mereke2 yang bertanggung jawab meng-happy-kan hari aku ^^
1st : incik haris md noor...
kenape? : sebab die membenarkan aku buat quiz 2 ^^ sepatutnye, sape x dtg x ble..
tp mse aku jumpe die, die tgh in good mood kot... so di benarkan ^^

2nd : incik koko ^^
kenape ? : sebab dia sangat sporting hari ni ^^ hehe...

3rd : orang2 yang dari tadi dedicate lagu kat aku... *sape die, biar aku jee yang tahu*
kenapee? : sebab,bile dyorng nyanyi, aku rase, oke.. aku ade lagi kawan rupenye..
hahahha!
lagi pon, suare mereke memang sedap..
walau pon ade sorang tu die ade pause2 lagu sebab balas msg fb  Xp
hahahha! ^^ tetap saye happy ^^ :D


conclussion nye...
walaupun hari2 aku bape hari ni macam teruk jee...
tapi hari yang indah tetap muncul nanti...
lagi pun, bile jarang2 kite happy,
bile bende simple berlaku pon boeh buat kite happy ^^


lastly, enjoy this song...



one of the song that the guy sing      =D

Tuesday, November 29

hidup aku memang macam ni

assalamualaikum....
korang jawab lah.. moge2 dengan jawab dari salam korang tu kan...
hidup aku boleh tukar sikit.. :)
hmm...
semalam memang hari yang boleh aku katakan sucks gile tuk aku...
hari ni..
well, not a single better i guess...
more pressure...
more stress...
more problems...
and most of all...
more bad luck!
yeah!
bad..bad...luck!
taw x...
hari ni..
dalam pukul 11 lebih bagi tadi aku nak balik...
since i have no license nor a transport,
i have to take the UTHM bus from kelisa --> UTHM...
aku rase, aku penah komplen psl bas ni kat twitter ke blog...
then kan, mase tu...
aku pegi toilet...
kluar toilet, aku nampak bas tu behenti...
jadi aku pon berlari selaju yang mampu...
aku sempat tuk sampai ke bas tu..
tp ngam2 mase aku sampai bas tu tutup pintu die...
aku kejar kot...
tebal kan muke....
aku ketuk bas tu...
tapi bas tu jalan laju je...
akhirnye aku giv up sbb bas tu mmg da laju + aku takut kaki kene gelek tayar bas...
heee...
malang betol nasib aku petang tu....
T-T
pastu malam tu aku ade test...
sebelum tuaku tanya sape ntah...
die kate test sampai chapter 5...
aku pon print nota sampai chap 5 je la...
taw2 rupenye chap 6...
kesian aku...
da aku x bace chap 6..
da kuar soklan designing ape kebende aku x pilih soklan tu....
hmmm....
pastu tu, mase otw nak duduk kat meja aku nk test tu,
slipar aku tetibe putus...
Y-Y
aku relex lagi..
jawab2 soklan aku kuar awal sikit dri yang lain...
aku keliling2 jugak lah carik beg aku...
mundar mandir dengan selipar putus aku carik beg...
rupenye beg aku kene himpap dengan beg orang len....
habis kemot2 aku nye ketas kat dalam tu...
sedih lagi... +____+
lepas tu aku bejalan dari F2 ke tempat tunggu bas yang jarak die lbeh kurang 200 m kot...
kot lah...
jadi, spanjang jalan tu aku jalan tersangkut2...
nak tgolek pon ade rase nye...
pastu ble plak bas tu men hon2...
lagi la aku nak terbungkam jee rase...
akhirnye selamat gak aku sampai ke destinasi...
pastu sit kat bus stop sume penuh...
aku kene diri...
kaki sakit...
nak nangis je rase mase tu.. *ye aku minah gembeh...*
pastu nek bas mcm besa...
aku turun jee...
jalan dari tempat bas tu stop, sampai lah ke rumah... kene ambik jalan jauh sikit sebab kalau jalan yang dekat gelap..
pape jadi x leh lari nnt..
tp, effectnye, kaki sakit sebab asyik nak tersadung...
sampai rumah, kunon nak tunjuk perasaan..
x sempat bukak pagar, da campak slipar masuk tong sampah...
pastu sendri menyesal sebab jalan tar tu menyakitkan kaki aku...
conclussionnye..
dalam satu hari ni nasib aku malang jeee...
huuffff~~~!
tp x pe lah...
mungkin aku akan dapat hari yang lebih baik esok... :)

Monday, November 28

abaikan lagi ^^

hanya yang merasai yang mengetahui

dari dulu sampai sekarang...
ramai je nak komen...
kalau orang tu cte psl ape pon kat fb or tweet die,
lntak die lah...
setiap doploh saat nak update status pon..
lantak pi dia lah..
yg ko ngok sgt g subscribe kat die ape hal?
ko tak bole nak buat sumorang macam ko..
ape.
ko piker ko da bagus sangat.
lagi satu...
yang ko beria nak kesah pasal ape aku letak kat fb..
ko tu da x de kawan lain ke?
mmg status aku sorng je kat ko nye news feed?
mmg org len da private x bg ko tngk wall post die?
kau dan kawan2 kau same je...
aku nak cakap lebeh pon mals sebab kau tu lagi tua bangka dari aku...
so aku diam kn je lah...
n btw,
ko tak taw ape yang aku rase.
ko tak taw ape yang aku hadapi..
ye aku macam cepat melenting...
tapi, cube ko piker..
kalau aku kene face problem menatang haram jadah ni untuk dari awal sem..
bole tak meroyan aku??
ko lelaki ape de hal..
dapur bau toilet pon ko tak kesah kan.

da lah! aku bad mood gile ko paham!

mr.right

hello....
assalamualaikum ^^
hehehe~ korang2 ape khabar?
hmm.. berkaitan ngn tajuk post...
*macam nak kawin je tajuk! -.-"*
oke. korang mesti ade ciri2 tertentu untuk mr.right korang kn?
tapi, ade ke lelaki yang bergitu perfect mengikut ciri2 korang tu?
and, klu ade guys yg cam gitu, adekah diorang mmg untuk korang?
hmm...
well...
aku kan...
ade ciri2 lelaki idaman untuk aku...
antare nye * miss demand perasan bagus nak mule dah!*
1st : aku nak lelaki yg bole bimbing aku.. opkoz ler! krang mk x stuju kang!
2nd : aku nak lelaki yang at least ade ilmu... insya'allah cerah mase depan..
*lelaki berilmu bukan bererti lelaki yg masuk u jee ea!*
3rd : *ni baru nk masuk ape yg buat aku tertarik!* pandai main futsal atau bola.
*ihik! tp aku slalu jumpe yg x men bola je! haip! tp tu x ber-erti sume aku jumpe x pndai men bola or futsal oke!*
4th : aku nak lelaki yg pandai men gitar... x payah la mcm man kidal... cukup lah cm lelaki2 yang buat cover kat u-tube tu... * but again! aku x penah dpt cm ni... slalu sume karok je kat tlinga aku -.-" haip2!! tu x ber-erti aku x kenal sape2 yg taw men gtar ye. depa je x beminat ngn aku! ihik!*
5th : aku suke, erm.... lelaki yang nmpak macam baik tapi nakal. x pon nampak nakal, tapi baik! yg penting aku nak ade dua sekali. aku x mo muke nakal, prangai nakal, or muke baik, perangai baik. sangat tak interesting klau macam tu! >.<
6th : hurm... piker...piker.... x de dah!
aku ni x memilih sgt!
pasal rupe lak....
mmg aku tak heran lansung lah~
kl x caye..
ce korang buat edisi siasat check2 muke ex aku...
semua x hensem!
siyes! x tipu...
*erk, ex-boipren. jgn mare ye*
tapi tu lah...
aku banyak jumpe lelaki yang macam kriteria di atas...
tapi sume da ade orang nye...
da ex2 aku...
hurm.... semua x de kriteria mcm tu...
jadi list tu mcm x gune jee...
haih~~ *aku mengeluh*
tbe2~
"x elok mengeluh"
*teringat ade orang tegur x elok mengeluh...
"slurpppp!!!!"
*aku sedut balik keluhan tu....
hehe...
well,
hidup ni, bukan tentang cari pasangan sempurna kan?
hidup ni tentang cari orang yang menyempurna kan kite ^^
oke...
thats all lah! idea aku da hilang,....
pape pon, dengar la lagu ni no~
tajuk die aku bru taw hari ni...
thanks pade orang yang tukang bagi taw tajuk XD
bile aku taw tajuk, baru aku perasan kewujudan die dlm mr.lappy ^^
terime kasih!
jadi. dengar lah ni ye ^^
=| Yang Sempurnakan ku |=




oke ^^ enjoy the song!

Sunday, November 27

i cant

hye...
u text me...
i saw it...
it was 1++ am ryte?
and what i do?
ignore..
and what i feel?
damn hurt!
i tried to forget about u...
but i can never do that...
how silly right...
may be, this is what i deserve...
i use to hurt others...
and now,
this is time for pay back i guess...
i cant take it anymore...
i throw away the picture you took with her...
ouh...
such a loser right?
but, what else i can do?
i just cant stand seeing it everyday...
may be,
someday...
time will heal my wounds....
and no...
i'm not blaming you for that...
i mean it...
it's none of your fault...
it's just we're not suppose to be on the same train even if i wish for...
get it?
we just don't meant for each other...
goodbye...
so long...
and i'll always miss you...

it's ok

assalamualaikum...
bapak banyak posting aku hari ni...
ihik!
da x de kije nameenye ni!
*padahal belambak2...
lepas dari dia...
aku give up..
aku x mo jatuh cinta...
aku perlu beberapa waktu untuk melupakan dia...
sampai lah die block aku..
siyes weh.
ni bukan cte tipu...
die da block aku...
tapi, mase aku tahu tu..
ade le tekecik ati sikit...
tapi, itu lah yang terbaik buat kami...
dan...
di saat aku dah tak mahu kenal..
ape tu cinta.
aku jumpe kau..
ye...
kau lah!
x payah lah kau nak tertanya2 sape.
memang sah...
kau....
tapi...
tak adil aku nak persalahkan kau...
mmg salah aku mudah suka pada kau...
mungkin kerana kau style...
mungkin sebab care kau macam die...
mungkin aku yang bangang buat pilihan tanpa pikir,...
ya...
mungkin....
dan sekarang,
ape guna aku nak mengadu....
tak...
tak berhasil pon...
aku letak gambar kau dan dia kat lappy aku..
aku tak main2...
aku main2 bila dengan kawan2 jee...
cukuplah...
segala kata da hilang bila aku nak cite pasal kau...
mungkin, biar hati jee yang kate bile die nak...
goodbye...
*ignore the typo, ignore the grammar...
as much mistakes might seems on this screen...
that will be equivalent to my heart..
too many things were wrong...
too little things are useful...
thats the me i am now.

Saturday, November 26

finding love

assalamualaikum...














btw,
becinte ke, hati terluke ke,
jatuh jati ke, jiwe kacau ke,
die pen-tipu ke,
jadi jande ke,
bini no. 2 ke,
ape pun lah....
jangan kita terlalu alpa sampai lupa pada
yang maha esa...
walau ape terjadi... ingatlah...
ALLAH s.w.t. itu senantiasa ada di sisi kita...
kita tinggal berdoa, ingat dan turuti perintahnya je...

akhir sekali...
aiceh! macam ucapan PM plak kan...
SELAMAT MENYAMBUT MAAL HIJRAH 1433H;
buat readers semua....

cinta itu bukan hanya perasaan bernafsu antara lelaki dan perempuan;
tetapi,
cinta ada lah, perasaan suci antara,
suami, isteri, emak, ayah, adik - beradik,
anak - beranak, ahli keluarga,
sesame islam, sesama manusia...
juga yang paling penting,
saya ulang,
PALING PENTING
cinta pada ALLAH s.w.t.

jadi kan lah cinta kita, cinta yang di redhai...
insya'allah... :)
kbai!
salam...

di penjara janji

assalamualaikum korunk!
*ade rase nk bagi penyepak tak? XD
okies...
tetengah hari ni kan....
wa terasa nak jiwang2...
tapi sory ler wa nk layan siti en...
ouuupppss!!
peminat siti jangan mare~
setiap manusia ade pilihan tersendiri...
ihik!
wa jiwang, wa layan olskul nye lagu...
ihik...
one of them..
di penjara janji...
awie weh!
wooohooo!
caye x? wa layan awie tu...
hehhehe...
wa suke lagu jiwang die...
though not all...
ihik!
pape hal pon...
lu orang dengar la lagu ni ek...
klu rase x mo...
lu komen,
"wa x mo dengar lagu lu dengar ni!"
then lu nampak itu pangkah kat hujung belah kanan lu..
klik je kat situ oke.
babai!

Friday, November 25

i miss you

assalamualaikum....




yes! i miss you... and know what?
everytime i text u and says i miss you, i mean it!
though i know u never meant it when u said u miss me...
i'll keep dreaming to be right besides ya!
i miss you like so damn much!
kbai!

aku suka bermimpi dengan mata tercelik

assalamualaikum...
pukul 2.32am
aku tulis blog ni..
aku letih...
tapi aku kene bangun jugak...
tidur dari pukul 12, dan bangun balik pukul dua...
hebat!
hidung makin tersumbat...
dah tu, berair2 meleleh2...*geli tak? xpe. jgn byangkan*
okeh.. cukup!
macam ni..
aku ni kan, sebenarnye kene siap kn memo yang tak siap2 lagi ni..
da lah aku ponteng 4 bijik kelas semalam. *khamis*
aku bukan ponteng sebab apa..
aku ponteng sebab :-
i. aku rase kurang sihat... nak demam, selesema..
ii. aku penat gile
iii. aku top up tdo yang aku tak dapat dari selasa sampai rabu hari tu...

conclussion nye,
aku still x sihat2 lagi..
tadi aku mabuk2 sampai nak mutah..
aku still sakit kepala..
aku still x makan ubat..
dan aku tidur awal,
lalu aku bangun pagi siap kn kije...
esok ade kelas...
aku haram kan diri sendiri ponteng..
makna nya,
aku nak tumbang esok pon, still kene dtg kelas..
then jumpe miss mei, pegi present memo..
homai! busy lagi!
oke, back to the title..
hurm..
sebelum ni, aku ade post psl,
aku dan dia hanya mimpi kan?
sila klik sini kalau nak bace...
aku punye lah kunon poyo...
tapi,
ni lah hakikatnye...
walau aku tahu bende tu impossible,
aku tetap nak...
kadang kala tu,
aku rasa macam tak mahu pergi ke realiti...
ye aku tahu,
busuk perangai tu kan..
tapi....
kau tahu apa?
kau pernah kisah pasal hati aku?
ah.
cukup!
aku demam da ni...
aku perlu rehat kan diri aku dan hati aku....
bye

Thursday, November 24

salah faham

assalamualaikum...
hai khawhan2~~ *kawan2 dengan sebutan sengau. sila bace senghau!*
okies....
ni bukan kes aku salah faham ngan orang...
tapi, ni kes orang salah faham ngan aku...
haih...
mula2 aku ingat besa je la....
tapi,
setelah, athira lyana tu, along, oppa, shida dan lain2...
aku rase macam @*&*#%#^$!$#&!!!!!!
kenape lah aku ni berkomunikasi sgt berlainan ngn mereke???
bukan aku salah kn mereke... tapi aku yang salah...
haih...
kalau sorang yg buat, ye, mereke yg salah faham...
tapi klau da banyak2 macam ni...
hurm.... *gosok2 dagu ala2 belai janggut gitu*
aku lah yang tulis pelik2 makne nye tu... =.="
haih...
nasib la...
may be ape yang aku tulis ni bahasa alien bagi mereke...
kerane tu mereke sering salah faham...
jadi...
kepada anda2 yang sering rase salah faham...
rase kene perli...
rasa saye marah....  *terutama bila saye kate fine.
anda ketahui lah...
saye x maksud kn pon...
itu semua hanya omongan kosong....*kenape kluar bahasa burung lak ni?*
oke.
akucakapburungdanakuhilangidea.
oke lah.. sampai situ je jadinye aku tulis...
haih~ +___+
kbai!

Tuesday, November 22

aku dan kau, hanya mimpi



kadang2 kita rasa macam orang tu untuk kita...
tapi bila kita bukak mata luas-luas...
baru kita sedar...
terlalu kejam untuk kita ambil milik kita
yang dah lama jadi milik orang lain tu....

p/s : kenape suruh balas kalau rase x mahu layan...
atau mungkin awak tak maksud kan saye pon....
okelah...
saye paham...
awak maksud kan orang lain lah tu...
saye kecik hati sangat....
maaf....
saye bape hari ni emotional...
even awk bkn bf saye...
still...
saye kecik hati... tq...

Monday, November 21

jika happy, ucapkan alhamdulillah

assalamualaikum...
oke...
sebenarnye xde idea ape pon nak tulis...
aku just nak kate...
aku tengok bola start till end,
malaysia vs indonesia
final....
and alhamdulillah...
segala puji bagi ALLAH s.w.t.
malaysia success!
heee...
thats all...
;)
papai!

Sunday, November 20

maaf kalau kau kecik hati

aku bukan saje nak sakit kan hati kau...
aku bukan nak kecik kan hati kau,
aku bukan benci kau...
tapi...
semua ni, kau yang pilih...
kau yang pilih untuk bersama lelaki2 tu...
kau yang pilih untuk tunjuk yang mereka lebih penting tuk kau..
kau yang pilih untuk buat aku rasa sorang diri...
kau yang pilih untuk tak rapat dengan aku...
jadi,
bila aku jumpa orang yang rapat ngan aku...
wlaupon die bukan kawan rapat aku,
wlaupun die tak akan ganti tempat kau...
ye,
aku memang asyik borak dengan dia..
aku da mula dekat dengan dia..
tapi tak ber erti aku x mo kawan dengan kau...
kau tetap kawan aku..
tapi...
aku masih merajuk...
sebab aku tahu,
pada kau,
lelaki2 tu lebih kau sayang dari aku...
aku buka girlfriend kau,
kite bukan lesbo..
tu kenyataan...
jadi aku akur...
mungkin,
satu hari...
mungkin...
bila aku da ada boyfriend,
aku mungkin tak kan kecik hati macam ni...

Wednesday, November 16

day 3 pakai tudung bawal

assalamualaikum ^^
hye kawan2....
hurm...hari ni kan, da 3 hari berturut-turut x pakai belit...
heee....
rindu zaman sekulah2!
hmm..
tp, tu nnt2 lah aku ltk gmbar...
sbenarnye nk cte satu bende ni...
tadi, lps tectnical writing, aku g la makan kat arked..
*sorang2, orang x mo kawan ngan aku... *
hihihi^^
okeh, lps mkn sorg2, aku pergi lah ke library...
menunggu time utk discussion utk kenegaraan....
then kan...
aku online fb...
oline punye online, aku dapat chat dari sorg hmba Allah ni...
die : hye, can i ask u something?
aku: yeah. what?
die: u r ugly..
aku : *dlm hati: what the fuck???!!!!* ouh.ok.i know i am.
die: ur face not ugly its ur attitude.
aku : *lagi la wadepak???!!!! bile mase die kenal aku!=.="* oyeah? oke.
die: sory, i just want ur attention
aku:*ape kejadah???!!!* ouh.ok

dan aku trus chat ngn die...haih....
rupenye die foreigner 3rd yr kat u aku...
*ade aku kesah??*
then,aku pon tngl kn die
offline... dan pegi bace buku...
"while you were dreaming"
*apehal aku bg tjuk buku tu kat sini??ouh lupe,
aku nak bg tau kat cik syuhada ghazali, sy bace buku yang
awak bagi tu.. terima kasih! lupp u along!!!!! lup u forever...! *

then, bace punye bace,
aku pon jadik bosan...
da bosan, aku ternampak hara...
aku pon angkat barang aku pegi kat die...
aku : hye hara.. can i sit there?
hara : sure..
aku : i just wanna sleep over here, dun mind ryte?
hara : aha.oke.

dan aku pon tdo dngn nyenyaknye kat library..
siyes, library UTHM sgt comfortable smpai sgt sesuai utk jadi tmpt tdo..
wlaupon aku menangkup kat meje tu kan... XD
tibe2...
aku rase mcm ade orang kat sebelah aku berdiri...

manusia tersebut : hoi!
aku : hoh!!! *suare yg agak terkejut sbb aku tgh mamau...
rupe2 nye, si jeya kumar dok perhati aku tdo...
spt pulak die dan kwn die ntah sape ntah menggelak kan aku...
adoi...
-___-"
aku penat oke.
hmm....
then, pegi ke discussion *setelah segar bangun dari tdo*
aku dok sploh minit, aku kate,
kak, saye ade kelas pkul 3 ni...
die pon...
hmmm....dgr n jap pastu ble pegi..
aku pon dgr lah die bebel2 then blah...
aku kluar2, spuloh min tgu bas...
-___-"
baru bas smpai...
nek bas turun kat arked...
bau2 makanan mmg enak...
tp aku x de mood nk mkn...
ihik...
heheh~
dan aku pon berjalan...
smpai je kat pusat kbudayaan aku pergi jum lecturer...
present script..
balik...
dan here i am..
dekat rumah...
adap laptop smpai lebam,...
btw, prot aku msuk angin~~ Y-Y

dan, layan lah gmbar ni ek...







oke. babai!

Tuesday, November 15

day 2 pakai tudung bawal

assalamualaikum....
hihi....
lagi tajuk poyo...
btw,
td aku tlg abg hafiz jge kn kiosk..
then. jage punye jage,
lps time abg hafiz, sparkle dtg jage...
aku punye tgu bas, dah lah lame...
panas terik pulak...
adeh kesian aku.. -.-"
then,
aku g toilet...
aku blk toilet, g kat kiosk balik..
tbe2 aku nmpk sparkle dtg dari paip kat atm...
die bawak sbijik manga muda...
aaauuuummmmm!!!!
meleleh weh air luyur aku nmpk...
then die ajak aku juin die...
skali die kuarkn satu bekas...
die kate tu smbal blacan serawak...
bau mmg mengancam lah....
pergh....
aku tulis, air liyur aku yang bnyk jd nye....
auuummmmm!!!
nk di jadi kn cerite aku juin skali....
mmg syiok!!!
so, di sini aku nak ckp,
thanks sangat2 ye incik siakek...
sedap manga ko.... ;)

ihik... oke. mcm besa....
klik2... gambar....


watak tambahan hari ini ^^

mimik muke yang aku gemar...
gambar bajet gengstar! ihik! -.-"

aku rase mcm nenek tua gambar ni!
ouh.... benci!

lagi ade org pandang pelik sebab aku amek gambar dlm bas uthm...
-.-"
salah ke aku excited bergambar dlm bas?

aku suke gambar ni...
tibe2 aku rase muke ni muke suci jee....
wuwuwuw.....
:DD

Monday, November 14

day 1 pakai tudung bawal

assalamualaikum.....

hehehhe.... ape hal lak tajuk poyo gile kan...
actually, memeber aku sound bile aku kate aku nak pakai
tudung bawal seminggu ni...
kire...
seminggu ni, aku sahut cabaran kawan2 pakai tudung bawal je seminggu ni...
and guess what,
im actually really2 excited about it...
mane x nye...
aku da lame membiarkan si bawal2 kesayangan di dlm almari...
balik2 belit2...
sekarang turn bawal aku pulak beraksi @_@

dalam bas

muka excited gile

serius mase ni ade orang dalam bas pandang aku pelik -.-"

menunggu bas UTHM yg sememangnya lembs....

nak jugak amek mulot muncung2...
da oke letew...
tudung bawal, mulut pon bawal +___+

da lame x buat gaya skema ni....
tudung bawal, spec mata, dan peace di tepi
tanpa kenyit mata mahupon mulut ikan kembung -.-"

aku masih lagi excited amek gambar denga tudung bawal...
gemuk beno muke rasenye bile pakai tudung ni @_@

ini dia kak yong....
eh salah...
kak yang (alang)
ahakz!!!! bajet dah gangster abes da ni -.-"
pipi aku siyes nmpak terlampau cubby mase ni...
homaigad!!!! =.="


oke. esok, adekah aku akan berbawal lagik?
kalau aku post gmbar dalam ni yo lah tu....
XD

notakukukaki : penat aku kejar bas pagi tadi...tapi terlepas pulak... dah tu, ade pulak mamat2 jongos carik pasal pekenekan aku... mengata kejar bas tak dapat... then aku nampak mr.jaguar! homaigad!!!! i mean really... ohmai! knape lah aku reject die! -.-" sangat kachak da smart die tadi... 0.o

kenangan yang ingin aku kongsi

assalamualaikum....
hee...
cakap pasal SPM....
aku teringat kat secondary school aku....
and guess what,
after searching high and low,
yeah,
i finally found my pictures in school! *curik from my physics teacher : mr.Tam*
heheheh!
enjoy the pictures friend!

in this picture, li ting, me, lady and chua zi yuan

during sports day... homaigad! i'm ugly!! but what the hell la kan...
like i care what haters thinks... :D

after marching..... what a lovely time! 

before marching... my face was sooooooo tense... i wonder why...
couldn't recall whats going on lah... =.="

and in the end, we started to march, and i smile widely....
i guess i was tense due to the weather + super duper tired! hahhhaahhaha!

my school!!!! somehow the form 4 building isn't here...
this is the perspective from form 4 building... -.-"
ouh how i miss this place!

physics class is the best!
mr.tam are the most cheerful teacher la!
cool je!
student friendly some more!

last but not least,
observe the boys hand...
they were naughty!
and i guess maybe they still is...
hahaha ^^


that's all for now!
buh-bye

notakukukaki : i miss my secondary school memories as much as i miss my primary school life too! huuuuuuu! >.<

matlamat minggu ni!


ini la matlamat aku minggu ni....
seminggu dengan tudung bawal... hikhikhik....
tudung belit2, kamu berehat lah seminggu ni ye :)
saye nak mengimbau kembali kenangan lalu ni :D

Sunday, November 13

kau hebat dari dulu!

assalamualaikum....
hye readers,bloggers, or whatever you call yourself!
hari ni aku nak story-mory pasal budak matric aku ni...
hihihi...^^
homaigad lah kan kalau sha bace ni~ +____+
ahha!
oke. aku bukan nak cite banyak lah.
just nak bagi korang denga lagu ni.
tajuk die CAHYA PAGI
yang nyanyi ni azeem,
die ni dak lecture aku mse kat matrik.
pebret cik zahara..
oke la.
siyes aku x taw nak cakap ape lagi...
korang dengar je la die nyanyi ek...
sedak taw die ni nyanyi~
=)



notakukukaki : tahun lepas aku ade mintak lagu ni....tapi die suoh aku amek kat mane ntah.then bile aku da jumpe kat youtube, aku mcm excited gile! hahaha! aku suke lagu ni.(noktah)

tak di hirau

saye tak dihirau kan hari ni.
taw x ape tu x di hirau kan?
maksud nye di 'ignore'
tu bahase justin bieber nye lah...
aku cakap melayu punye bahasa...
al maklum...
pompuan melayu yg terakhir...
*berani muntah hijau. aku pakse korang telan balik...
sekarang angguk kepala tanda setuju ngan aku*

oke. ape kes ni.
tadi aku punye lah ber excited happy.
sekali gedebuk sedeh org x hirau pulak.
memang menggeletis namenye..
bukan retis ye adek2...
menggeletis..
haa...
oke cukup.
nak sedih pegi sane sorang2.
jangan gedik nak ngadu kat sini!

*tp da ngadu da ni*

nota kuku kaki : motip nye nak bagi tahu, aku rase alone gile tibe2.sedih.kwn x de ngn aku. tu je. x slh kan. haih. cepat la habis bleja. keje. tlg mak ayh adek2. carik kawan baru. kwn lame da x suke saye. *tibe2*

Saturday, November 12

nekad

ye! nekad, bukan naked...
hahahah!
aku telah berborak ngan shasha tadi...
sha~~ ko sumber semangat! Y-Y
no more you in me!
aiceh!
semang-at ni!
x de lagi fb stalking....
x de lagi twitter visiting...
xde...
x kan ade da sume tu!
kalau ade pon aku buat bila teringat...
aku x kan ingat lagi dah!
nekad!
nekad!
xde nak jiwang2 pasal kau lagi!
nekad!
nekad!
nekad!
xde nak feeling2 pasal kau lgi!!
nekad!
nekad!
nekad!
xde konon2 nak carik pengganti...
doa kan dari jauh...
ah!
x...
xde nye!
aku doa agar aku bahagia di samping family sudah!
kau x pyh nak terharu sgt dah!
aku x macam  dulu da!
nekad!
nekad!
nekad!

cukup lah ni post ni tuk kau!
cukup!
paham?!
bye!

for my teardrops reason

Friday, November 11

real early morning joke!

assalamualaikum.....
hahahhaha!
aku nak gelak sampai pagi...
bole tak?
oke. macam ni...
tadi dalam pukul 2 lebih2 aku masuk tdo..
aku tinggal kn lappy aku on sbb tngh run anti-virus...
pastu aku gulek2..
gulek punye gulek aku terlelap sekijap...
pastu aku mimpi kene culik,
di heret sepanjang jalan... oke ini tak penting...
dan tibe2...
treng teng teng....
aku di kejut kan ngn ring tone phone maxis aku...
number *tidak di kenali*
aku hello sejuta kali *oke aku tipu lagi*
dan tiada jawapan..
jadi aku pon hang off dan call balik..
than aku tanya...
hello. ni sape.. *nada bengis sbb org tu kacau tidur aku*
*cakap macam orang x pandai cakap* sa..ya.. ab..dul karem..
ah suda!
mane pulak foreigner ni dapat num aku..
*abdul karem = classmate foreigner*
aku terus hang off...
huh...
then cube tdo balik...
dan x bole tido...
grrr....
rase macam nak pukul karem saat tu... arghhh!!!
then pegi la tengok lap top jap..
ade yang hilang kene curik...
*aku selalu piker negative lately - "sigh"*
then aku tengok anti-virus da settle...
eh, chrome aku x off lagik la...
*hati aku ber-monolog*
bukak2 ku refresh fb aku...
*kebelakangan ni (bosan gune lately) aku sayang fb aku...*
tengok2 ade message dari hamba Allah ni...
dia beria minta maaf sebab die komen kat aku punye komen kat wall post die..
*paham x? kalau x, korang bace 100X balik oke.*
pastu tanya aku ni kecit hati ke, terase ke?
die terase ngan aku nye wall post...
yang mane aku pon tak taw...
jadik aku pon dgn blurr2 nye msg balik kat die...
"huh??
terase ape?
ape?
yang mane?
kecit hati?
mane ade?
alahai..
sory.."
macam tu lah lebeh kurang...
siyes aku cuak buat anak orang kecit hati pagi2 bute ni...
+_____+
da lah kawan cousin tersyg aku...
*eh! jiji kire cousin ke? ala tibai la*
then rupenye die je yang terasa...
hahaha!
aku nak gelak..
tapi takut die kecit...
tapi...
ala...
aku gelak jugak...
+________+
awk, entry kali ni khas untuk awk....
saye x bermaksud taw!
hahahhahahah!
XD
haih....
jangan lah salah paham kat saye...
awk bkn boypy saye...
jadi awk melucah ape pon sy x tachink...
n please....
jangan taw ecit hati ngan saye...
aduh...
besalah jugak buat org terase... -.-"
oke.
thats all...
klakar kan?
kalau korang rase x kelaka pon aku nak pakse korang kate kelaka gak!
x kire!
hihihi~
oke. babai!
pestime aku buat belog pagi bute tanpa piker ayt best
XD

k la..
again..
salam...
kbai!

dududu... saye gedik jadi?

assalamualaikum.....
*jadikan kebiasaan untuk memulakan bicara dengan memberi salam*

hee...
aku dah buat blog baru..
kenape??
da femes sangat ke?
aku belum femes lagi...
kalau bole aku nak lagi femes dari abg gym buat belog tu...
ntah ape name die aku lupe =..="

well,
ni lah aku nye blog no.2...
kenape aku buat ni?
saje....
aku kan gedik... +__+

 
oke. ni belog num 2 aku nye header....
kalau nak g melawat,
klik2 je la kat gambar tu yewps! ;)

heheheh~
oke. nak bagi tahu tu jee...
aku hari ni kalau bole nak buat report CA..
tapi roti aku ni tak habis-habis *ape kene mengene??*
oke.cukup la tu!
bye! =)

Thursday, November 10

penat

assalamualaikum....

hihi...
hari ni kan, aku jadi kounselor...
pasal cinta pulak...
aku memang handal la kan...
handal sampai saat aku sendiri x mampu manage love aku...
hahahah!
sengal lah!
btw, aku baru je dengar lagu incik mimpi ni..
tajuk die, hadapi dengan senyuman....
memang sweet...
mmg kalau nak di ikutkan sekarang ni, aku buat cam ni....
aiceh!
macam yoyo ooo je kan...
tapi,
ni lah aku sekarang!
aku mmg macam ni sekarang....
lately,
hati aku selalu di hempuk, henyak, heret, luka dan sebagai nye...
tapi aku still senyum....
aku nampak luka aku yang paling dalam pon aku senyum...
ye, mmg la aku memaling kan wajah,
tapi aku masih tersenyum....
semata mata nak hati ni tenang.....
hahahah~
well, sebenarnye kan, aku nak tido da...
tapi aku golek2,
aku x leh lelap kn mata...
may be sebab aku layan nescafe banyak tadi....
haha~
dan , sekarang aku masih tersenyum....
walau pon aku melihat sesuatu yang agak menyedih kan...
hihihi....
senyum je la kan....
ape je yang mampu aku buat,..
dah tu tuhan tetap kn...
^_^
haih.....
sabar syuhaiba!
ini lah kehidupan!
kau akan ade untuk orang, tapi belum tentu orang2 tu ade untuk kau...
ye,
ni nasihat untuk aku....
aku mmg kuat...
kan Allah s.w.t akan beri ujian tu, hanya kalau kita mampu....
ye, saye mampu kalau macam tu.... (:
kan Allah akan beri kan sesuatu yg kite perlu....
ye, mungkin aku perlu kesedihan tu,
jadi,
ape yang perlu aku buat,
senyum....
dalam hati...
juga senyum walau seperit perit nye aku rase...
alhamdulillah...
all praises to Allah....
ye...
segali puji bagi yang maha esa tu...
aku kini di sini kerana-Nya,
kerane aku perlu ade di sini....
hmmm....
sampai sini saje lah....
kbai!

=saye selalu sayang seseorang itu bila saat dia mula pergi dari saya...
kalau x pon, masa tu mesti kantoi dia milik orang... how nice kan! hmmm....
ini pon boley..... =




enjoy the song.... dan amati lah lirik2 tu baik2 ye.....
=)

jangan menangis hanya kerana yang sedikit tu syuhaiba (:

Friday, November 4

home

assalamualaikum..
heee.....
hari ni last aku update blog sbelom aku pulang...
ye,
pulang ke rumah.... mana lagi kalau bukan rumah kan...
hari ni,
mungkin hari paling stress untuk aku....
tapi, di sebab kan perkara tertentu....
aku ni yg sgt sensitive sgt lah ok balik bila ade yg meneman...
mungkin aku stress sbb perut lapar....
terima kasih si peneman makan....
tapi, kelas habis entah pukul berapa....
jauh aku bjalan...
da lah, kelas malam habis, baru aku sampai rumah....
hai badan....
sebelum makan tadi, sebenarnye,
tak penat lansung....
may be, bila da mkn,
otak da x stress....
may be sbb tu badan aku tibe2 macam nak lemah longlai....
hai....
malam ni sejuk gile...
menggigil aku tadi....
ouh.....
lastly....
mengapee??? kenapeee???
y must have tooo much things to do in a week....
saye bukan robot wahai pensyarah2 kesayangan ku....
haih.... =..="
thats all,
wish all of ya,
selamat hari raya aidil adha...
may ALLAH bless us all....
bye!

Thursday, November 3

jatuh hati

haih....
kamu ni kan!
suke buat saye jatuh hati....
jatuh berguling-guling pulak tu..
dah tu,
kamu aca-aca je nak sambut....
kamu ni kan!
saye geram betul lah!

Wednesday, November 2

hikhik... baru aku tahu siapa dia

orang kata, tak kenal maka tak cinta,
heee.... tapi aku kata,
tak stalk habis-habis maka tak tahu dalam-dalam...
dalam mana? erk! tak payah tahu! XP
tapi,
lepas aku stalk sesuatu,
aku akan berpandangan lain pada seseorang...
memang kite tak patut judge orang yang kite tak kenal...
the past that we know is not the present and the future we'll experience...
jadik......
aku mungkin berpandangan lain pade kamu stelah tahu masa lalu kamu...
tapi......
aku tetap akan bersama kamu kerane aku bersame kamu,
kerana siapa kamu di mataku sekarang (=

ignore the typo,
hate it, leave it;
like it, read it;
love it, share it;....

dont forget to leave your comments.....

with lots of love today, yesterday and INSYA'ALLAH tomorrow....,
siti nursyuhaiba, syu, ayie, su, aiba and whatever you know me as....
^_^

Monday, October 31

aku pun pernah buat salah

assalamualaikum....

hye!

hee..... tibe2 kan aku emo2...
hee...
lagu ni aku jumpe bile aku layan2 5forty2
sbelom ni aku layan lagu budak2 zaman sekarang jee..
tapi, smenjak2 ade orang rajin bagi2 tajuk lagu 5forty2...
aku layan jee...
tibe2 aku jumpe lagu ni...
sangat la!
aku rase menusuk2 ke ruang benak yang penuh memori...

aku merasainya...
aku pernah jadi remaja...
dan masih....
aku pernah melakukan kesilapan...
aku ade waktu hitam gelap...
aku pernah jatuh terjelepuk....
dan kadang kala aku masih terkucil...
ye...
ALLAH swt masih sayang aku...
kerana tu tuhan sentiasa mengingat kan aku....
tapi aku?
aku masih same....
masih buat silap....
aku hanya ingat bila di timpa masalah...
mungkin sebab tu aku selalu terseliuh dalam hidup....
sampai bila aku nak macam ni,
kadang kala aku sendiri jijik dengan sikap sendiri...
haih... ni lah hidup.....
aku pun x pasti....


oke.
cukup membebel...
layan je ni....

lagu lame rasenyee....
hikhikhik... oldies sgt~

malu sorang2

okeh...
malu bertubi2....
first, pagi tadi, aku rase aku dapat msg dari seseorang....
then aku reply...
tapi die x bls blk...
so aku pon g la check2 balik sent item n inbox...
aleh2...
aku tngk inbox aku, msg yg pagi td da hilang...
gah!!! :O
mmg telopong sekejap...
aku pon pegi lah tengok sent item...
OMG!!!
ade pulak! adoi! malu lah aku weh!
aku kire macam perasan die sent something, rupenye x pon...
=..="
alahai....
malu2!
then,
tadi dalam lab,
aku pon pergi la update2 belog...
ceh, dengan semangat wa cakap sama lu...
wa update panjang2 wooo....
sekali wa publish,
wa pegi lah check out wa punye blog,
kuar tajuk je sekali...
adoi!
da malu lagik....
da perasan banyak sangat bende yang memalukan terjadi,
wa pon ape lagi...
konon nak tulis lah psl malu2 gua...
sekali publish lagi,
tinggal tajuk je lagi...
oke wa paham...
die nak bagi taw jangan update belog dalam lab lah tu!
adoihai...
malu lagi...
akhir nye sampai sekarang wa malu2 gile!
malu bertubi tubi pulak tu...
aih....
mmg sakit sikit la wa nak msg die nnt.... =..="
padan muke wa! berangan lagik....

terharu sangat

asslamualaikum...
heee....
hidup ni sangat unpredictable!
ye!
baru je beberape jam tadi aku sangat tension!
dan saat aku rase aku x de sape nak luah kan rase sakit...
datang lah die...
ye,
mungkin aku patut sebut die sebagai sahabat...
aku mmg boleh nyanyi lagu count on me kat die...
heee....
bile tension2 aku pon pegi lah tido...
opkoz, da bangun still bingung2....
still something is not right...
tapi,
again...
aku terjumpe sesuatu yang amat menghilang tension...
something yang sangat aku x predict!
heeee.....

aku ternampak updates dari sahabat2 aku....
or shall i say, my sayangs!
sha!
sangat sweet! sayang ko! >.<

yeah... kawan sejati adalah kawan yang ade ketika susah dan senang....
kat sini aku nak cakap thanks sangat2
kepada...
first, along n angah, coz, mereke yang paling ade mse aku susah n senang....
second kat sha!!!!
opkoz... da jauh kite masih serasi bersama... auummmm!!!
third, abg susu strawberry!
sebab ade je tuk aku yang sedikit ngokngek ni...
hihihihihi....


lastly!
ni gambar aku skyping ngn sha!

oke. ni dari lappy aku punye....
sha! muke yang ala2 sxcha al yahya tu x de...
x sempat save mase lappy saye padam...
grrr~~!
tapi sha yg ni tetap comey di hati ku!
ahakz!!!
btw, klik untuk tubesaran hebat!



oke.... ni pulak dari lappy si sha!
hiiii....
gambar ni aku huduh!
OMG!
xpe2...
x kisah...
=)



lastly, ni aku tujukan khas untuk along, angah, sha, mey and mr strawberry....
=)

iklan nuffnage

becinta