nuffnage iklan

syu

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, November 24

aku cemburu la!!!!!

aku cemburu la!!!!!

envious! that is what i always feel.....
hmmm....
okay... ape itu envious....
cemburu? iri hati? dengki??
ape2 je lah....
yang pasti, setiap manusia di lahirkan untuk punyai perasaan ni.....
macam mane dyorang atasi.... tue yang perlu dikupas....
kupas3... sampai kite temui ape yang terbaik....

hmm....
sebagai perempuan, aku mengaku, aku selalu rase cemburu....
cemburu kenape???
sebab aku rase, sume orang, x kire la sape, mesti dapat lebih dari aku....
1st skali, aku cemburu ngn kakak aku sebenarnye....
sebab aku rase dye lucky sgt....
well, for me,
she's pretty, she's clever, amazing n stuff... okay... x ble puji banyak2 la plak kan....
hehehhe
so, i am jealous of her....
tapi kan, tu kan ketentuan tuhan....
there's a reason behind... kan3???
hmm...
next,
aku slalu iri hati tngk kak sulong aku...
wowwowo...
where does she those brains...
dye ble stdy bahasa jepun, faham jepun...
cam sronok je....
she gets a scolar, yang aku rase hebat woo!!!
aku dapat ptptn jew... hmmm....
dye stdy kat mlaka je....
dekat kowt ngn family..
aku?? yeah3... slalu dpt jauh2.. paling jauh plak tue.....
she's so lucky,,
but again...
cemburu2 x kemane.... da ketentuan tuhan... ni rezeki aku kan....
heheheh....

next, aku jealous gele ngn kawan aku sorang ni....
dye cantik, family, ble tahan....
macam no prob je, wlau aku taww, sebenarnye dye pon de problem gak...
tapi, still!!! cemburu wok!!!
adoi....

so... aku rase aku ni sangat cemburu....
tapi klu bab couple2, x pulek saye nak cemburu2....
hmm....
tapi tue la....
kenape la cemburu aku ni macam x bawa aku ke mane....
so, ape yang aku ble buat supaye cemburu aku ni bawak faedah....
akhirnye, adela satu hari ni......
ke marah ngan mak n ayah aku....
depa kata lah....
ko nak cemburu2 dengan angah... ko study la macam dak ngah...
ko cemburu cam dak long study la rajen2 macam dak long....

pas2, tringat balik member matrik aku..... nom, shasha dan tira....
ity.... klau ko nak bjaye, ko kne la usaha....
klau ko rase, kakak2 ko lebeh dari kau, kau kene la usaha cam dyorang...
pasal rupe, tak kemane la.....
hmmm....
baru la aku ingat tentang nasihat2 aku kat kawan2 lepas tue....

paras rupa bukan ukuran...
bak kate mamak kat matrik yang buat roti canai tue,
"lagi tadi pak cik dengar kamu semua ni cerita pasal hemsem dengan tidak.... orang tu ade mulut x? ade kan... ade mate x? ade kan.... ade hidung x? ade kan... jadi, kire cukup la ape yang patot ade kat muke dye tue... x de yang kurang... kire cukup cantek la tue tuhan da bagi...."
hmm... tepat dan bernas sungguh...

sesungguh nye, nak ade rase cemburu tue ok... tapi kenelah berpada-pada...
jangan sampai bersantau2....
cukup lah kite menambah usaha tulang 4kerat ni tuk jadi orang yang lebih baik....
kan3???
hihihi....
sampai sini la dulu nasihat abiahuys yekz......

5 comments:

pencinta said...

nak jeles gakkkkk
>.<

x kira.... huah huah huah

named syuhaiba @ ayie said...

hahhahhaha... nk jeles?? jeles la... hahhahahhah

named syuhaiba @ ayie said...
This comment has been removed by the author.
named syuhaiba @ ayie said...
This comment has been removed by the author.
hiro said...

itu resam manusia.

iklan nuffnage

becinta