nuffnage iklan

syu

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Tuesday, November 30

OMG! LuCAh!!!!

hesh!!
beberapa ari ni aku tngk org2 di sekeliling aku sering saje trbuka, sengaje buka, ter buat, tersengaje buat.. entry2 yg lucah~~~ ish3...
adam amin!!!
saye amat berguna pada masyarakat!!! ahhahah

btw, nak cite,....
tue ari, warong pebret aku dan kawan2 tenggelam...
warong tue pnoh ngn air...
air paret mencurah ke warong bagaikan coklat kokocrunch mencurah2 ke ladang gandum!!!

paret penoh ayer woi!!!!!



 tidak!!!! warong pebret banjer!!!



demikian la kan.... 
penoh nya!!!! ayer2 sekalian berbau seperti.... urgh~~~ tak sanggup aku nak kata...
nseb bek ble ayer nye srot, bau pon ikot skali...
hahhahhaha
...
okes~~~
next story mak nak cite~~
cam ni...
tadi aku berjln2 pulang dari exam...
ouh...
best gak....
tapi dalam pejalanan aku tersrempak ngn species yg aku amat geli dan takot~~~
well...
di bahu jalan aku jln terjengket2 sampai ken hon la plak ngn kenderaan2 sekalian...
hooooo~~~~


well kawan2... sepandai2 biawak melintas, akhirnye mati di bahu jalan jua.... T-T
takziah kepada bini biawak ni yang da jadi jande ea..... =)

okies..... telah berlalu kes biawak...
tibe2...
ble je aku sampai kat simpang ke hostel....
OMG!!!!!
hujan!! n kami kebasahan...
pergh..
da la aku pki baju kurung en......
adoi!!!
dmam la aku,....
berlari-lari aku kene hujan....
hmm...
kuyup ow!! wahai readers... cian aku en3???
hmm.....
sdeh plek~~ouh tidak!!!

nak di jadikan cerita, sampai je dpn block hostel aku,
aku dan oren trus bermen2 ujan tue....
ye la....
alang2 da kuyop kan....
kite kuyup tros....
ghehheheh

balik bilik, aku tros mandi.... (nk elak an demam katekan...)
hihiihi
pastu, lps je maghrib aku pon g la mkn kat warong pebret yg aku kate banjer tue...
aku order nasi goreng pataya, oren nasi goreng kampung, n berry nagi goreng pataya....
waa~~~~
kami makan dengan slere skali...
paling special aku nye nsi goreng pataya r....
hehhehe....
mekaseh ciku!!!!! comel nasik saye!!! hehehe
dan tbe2 aku teringat kat kenangan makan di arked UTHM...
aku minum air suam nak jimat duit.....
dan tanpa aku sedar.... aku pon meletak kan straw dlm air suam aku...
hehehhe...
sume orang pandang PELIK kat aku!!! ouh tidak!!!!
orang x minom ayer suam ngn straw ke???
aku cam slalu je wat... hmmmm..... T-T
dan kemudian.. aku sangat suke berjalan jauh..
dengan berbekalkan alasan pak cik warong x de g KL....
kami berjalan makan kat satu kedai kat luar yg berade di sebelah bengkel...
urgh....
bsar ow....
tapi banyak serangga pilihan....
aku mnom ayer apple... 
ity mnum ayer oren...
dan tbe2 terbit idea nak nganjing  ....
hahahhah...
kami pon create cite yg konon nye apple dan oren bertandeng....
yey!!! ayer oren menang... gahahhaha...


jus apple kalah oi!!!! "L"...
punyelah kerek si oren tue... >.<
gahhahah.....

dan akhir sekali...
aku memang suke nak amek2 gambar...
ekkekek...
da x de keje en....
hahhaahahahha...
mule2 nak jadi fergielicious....
tapi pki tudung...
da x pat plak....






pastu konon nye nak nek kan hoody...
cam yuna pleks....
ades~~~




akirnye jadi cnggini... haiz.......
=..="


Monday, November 29

lAdiEs spArE p@rt daN ceRmin

ladies.....
hmm... aku ladies, ko ladies, dye ladies...
perempuan adalah ladies...
hmm...
okayh... cite nye cam ni... pagi tadi g la exam agama...
tulis nye tulis, aku da habes r jawab 4 soklan... pusing kanan pandang oren,
aku angguk kepala tanda tanya, da siap lom?
oren angguk.... sambil memulas2 perut yg senggugut... ades~~~
lepas tue aku lontarkan pandangan ke berry... (bukan beri2 ye)
aku mengangguk kan kepala...
beryy geleng2,,,
ades....
dalam hati ku mengatus...
"alahai.. x abes lagi kodok nie... !"
aku pon ambik kputusan..
okayh...
jawab je ;la sume soklan...
selesai aku jawab sume soklan, aku kling2 mate aku kat oren..
muke oren makin seperti sifat semulajadi nye... masam!! ekekekke...
aku pown dengan muke bajet inocent, bangun dan bla dari exam hall...
oren yg tadi muke cam limau nipis jeruk turut jek aku dri blkang...
bimbang di tinggalkan, berry follow 2 kawan buah2an comel itu....
aku tersenyum2 mlihat kedua2 mereke...
kami keluar dan pergi makan nasik kerabu bersama2...
ouh!!!! kenyang ow!!!
wane biru plak tue...
cube la kan nasik tue sekali sekala wane ijau kiwi... hehehhehe...
hmmm...
nak terus kan crite, aku dan kwn2 balik dan baring2 smbil cari profile pic bru tuk fb...

ni la buah buahan pilihan aku yer readers....
aku = kiwi
ayu = strawberry
ity = oren
asalnye aku nak jadik mentadak mentadu.....
i
hmm...
mne dtg nye idea buah2 ni...
asal nk nganjing org.. oups!!!
skali jadi bende yg rapat kan ktorg...
ghupe2nye, buah2an ni comel...                                                  
yg penting hanya wanita layak dpt buah2 overseas...
laki2 skalian buah2an tmpatan yew~~~
okayh...
berbalik pada crite, kami pegi nxt exam ptg tue...
mseng2 amek exam blainan...
kiwi, aku = prancis..
oren=arab...
lastly,
berry = japang...
hmmm....
aku kuar awal...
sbb aku rase sjok gele woi dalam exm hall tue!!!
siyes...
saket2 idong aku!~~ ahiz~~
redha jek la...
settle jek sume au balik hostel..
ouh...
di situ...
aku terlihat sesuatu yangg menarik...
warong pebret tenggelam~!!!!!
ades...
mane nak makan...
akhirnye,
stelah d beri pengesahan oleh ciku, kami ble gak makn kat warong tue...
ekekkekek..
ni gmbr2 yg aku rse, ske ati r aku nk smak2 kn blog aku... ekkekekke.......


kiwi jatuh cinta!!!!!!!
garang taw mentadak mentadu ni!!
kiwi yang aku rase ganas masam dan masis,... ouhyeah!!!



antara kucing bujang atau lalat duda??


jangan salahkan aku bila aku tak mahu kembali pada mu...
setiap apa yang pernah terjadi antara kita tak aku lupakan...
setiap kenangan bersama kau adalah kenangan terindah ku.....
dan setiap kenangan terindah itu aku sulamkan dalam hati ku terlalu rapi...
dan saat ini, hanya kenangan sahaja yang ada untukmu...
kau bukan lagi milikku...
aku telah melepaskanmu dan berharap kembalinya dirimu...
namun, itu hanya dahulu,
maafkan aku..
aku yak mampu kembali kerna aku sudah berlalu....
selamat tinggal.....

Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Semoga engkau kan mengerti,, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta.........

Friday, November 26

okay... niat di hati aku, datang library nak study...
tapi, bile aku nampak je line wi-fi kat library ni MANTOP ssku pon ape lagi...
BLOGGING3!!! tue je yang ade dlm kepala otak...
tibe2 teringat, aku ni,
sejak beberapa hari cam baek je kan....
tapi, sebab hari aku x de mood nak buat baek, aku malas r nak bagi entry2 yang berbentuk ustazah....
kire2 ari ni aku NATES siket.... heheheheh

disebabkan ape ntah semalam, aku bermsg dengan seekor lalat(yg mane klau di refer pade blog "STFU bukan slogan lucah" adelah lebih baik dri manusia)..
jadi aku pon berjanji ngn dye, knon nye nak jumpe kat library... lalat yg berusia 21 hari tue tapi nye, mengmungkiri janji....
sesungguhnye ade jugak lalat yang bergitu....
hai la lalat... ape la naseb aku dating ngn ko lalat....

dalam otak mmg da nak menyumpah seranah lalat ni, tapi nasib bek la ade lalat lain yang bek hati...
walaupon aku rase lalat 2 terlalu tua, tapi aku tetap lagi tue dri dye...
ye la...
dye bru 27 hari, aku da btahun.. hahhahha...
alangkan bahagia kalau aku dpat lalat 2... akakakak... (gurauan sahaja di sini!)

tiba-tiba aku ilang idea ape nak tulis tuk entry ari nie... ades~~~ mati la.... ehheheh
tu la, nak blogging, nak fb, nak ini, nak itu... haiz...
bajet power la tue... uhhuhuuhu....

hmmm......
dalam aku menglayari bahtera fb.....
aku terjumpe 1 hambe Allah nie....
la... aku kenal budak ni....
ni budak sekulah rendah aku...
aku reject dye mse kcik2 dlu sbb bdn dye skepeng je....
tapi kan...tapi kan,.....
hmm...
dye da hensom! skarang...
hahhahah
siyes! jadi jatuh hati...
hahhahhaha
adoi...

aku rase makin aku menaip, maken plak aku merapu...
tapi sejak2 aku jawab soklan software engineering yang susah, aku makin merapu...
untuk ape dan kenape aku tak tahu...
alahai~~ da macam dialog plak....
redha je la.... hahahhah...

Wednesday, November 24

aku cemburu la!!!!!

aku cemburu la!!!!!

envious! that is what i always feel.....
hmmm....
okay... ape itu envious....
cemburu? iri hati? dengki??
ape2 je lah....
yang pasti, setiap manusia di lahirkan untuk punyai perasaan ni.....
macam mane dyorang atasi.... tue yang perlu dikupas....
kupas3... sampai kite temui ape yang terbaik....

hmm....
sebagai perempuan, aku mengaku, aku selalu rase cemburu....
cemburu kenape???
sebab aku rase, sume orang, x kire la sape, mesti dapat lebih dari aku....
1st skali, aku cemburu ngn kakak aku sebenarnye....
sebab aku rase dye lucky sgt....
well, for me,
she's pretty, she's clever, amazing n stuff... okay... x ble puji banyak2 la plak kan....
hehehhe
so, i am jealous of her....
tapi kan, tu kan ketentuan tuhan....
there's a reason behind... kan3???
hmm...
next,
aku slalu iri hati tngk kak sulong aku...
wowwowo...
where does she those brains...
dye ble stdy bahasa jepun, faham jepun...
cam sronok je....
she gets a scolar, yang aku rase hebat woo!!!
aku dapat ptptn jew... hmmm....
dye stdy kat mlaka je....
dekat kowt ngn family..
aku?? yeah3... slalu dpt jauh2.. paling jauh plak tue.....
she's so lucky,,
but again...
cemburu2 x kemane.... da ketentuan tuhan... ni rezeki aku kan....
heheheh....

next, aku jealous gele ngn kawan aku sorang ni....
dye cantik, family, ble tahan....
macam no prob je, wlau aku taww, sebenarnye dye pon de problem gak...
tapi, still!!! cemburu wok!!!
adoi....

so... aku rase aku ni sangat cemburu....
tapi klu bab couple2, x pulek saye nak cemburu2....
hmm....
tapi tue la....
kenape la cemburu aku ni macam x bawa aku ke mane....
so, ape yang aku ble buat supaye cemburu aku ni bawak faedah....
akhirnye, adela satu hari ni......
ke marah ngan mak n ayah aku....
depa kata lah....
ko nak cemburu2 dengan angah... ko study la macam dak ngah...
ko cemburu cam dak long study la rajen2 macam dak long....

pas2, tringat balik member matrik aku..... nom, shasha dan tira....
ity.... klau ko nak bjaye, ko kne la usaha....
klau ko rase, kakak2 ko lebeh dari kau, kau kene la usaha cam dyorang...
pasal rupe, tak kemane la.....
hmmm....
baru la aku ingat tentang nasihat2 aku kat kawan2 lepas tue....

paras rupa bukan ukuran...
bak kate mamak kat matrik yang buat roti canai tue,
"lagi tadi pak cik dengar kamu semua ni cerita pasal hemsem dengan tidak.... orang tu ade mulut x? ade kan... ade mate x? ade kan.... ade hidung x? ade kan... jadi, kire cukup la ape yang patot ade kat muke dye tue... x de yang kurang... kire cukup cantek la tue tuhan da bagi...."
hmm... tepat dan bernas sungguh...

sesungguh nye, nak ade rase cemburu tue ok... tapi kenelah berpada-pada...
jangan sampai bersantau2....
cukup lah kite menambah usaha tulang 4kerat ni tuk jadi orang yang lebih baik....
kan3???
hihihi....
sampai sini la dulu nasihat abiahuys yekz......

Tuesday, November 23

aPabila Abiahuys ingin berbiCara tenTang cinta.....


C.I.N.T.A...
hmm...
x penat ke? sikit2 cinta....
cinta pada siapa??
pada boy nye la, gurl nye la....
jarang betol nak kate pade family....
paling renggang pada yang eSa...
memang la..... nak di ikutkan, aku pon bukan nye baik sangat....
tapi hidup ni, kite harus lah saling nasihat, menasihati....
bukan kah itu amalan MULIA?? lebih baik dari GOSIP2 yg korang dengar kat tv n mane2 larh....
hmm...
berbalik pade TOpik nye.... well,,
cinta adalah LOVE,....
banyak orang memberi pandangan tentang cinta....
pelbagai kata pnjangga r yang di beri....
antara nye, bak kate dalam cite cuti2 cinta tue....

kate heroin nye.... " cinta yang di tunggu lambat untuk datang.. sebab tue kite kene cari...."
tapi hero nye balas balik... " tapi cinta yang di cari akan pergi..."

jadi, macam mane tue??? hmm.... sebenarnye, bukan ke kalau kite nak sesuatu kite kene sabar....
memang lah cinta yang di nanti tue lambat tiba nye.... tapi insya'allah berkekalan kan....
bak kate datuk dalam syurga cinta tue cakap....
" pertama kali berjumpa, dari mata turun ke hati, bila hati bekenan, gadis tersebut dipinang, n bile di pinang, gadis tue terima teruna tue se adanya dia.... itulah cinta dari ALLah.... syurga cinta" huh... itu salah satu cinta yang datang sendiri....

cinta yang di cari ni, mcm lebeh kurang korang g shopping complex lepak2 kacau awek.. untung2 sangkut...
tolong la der... klau cam tue gaye memang tak la gamak nye... hehehhe....

so, as a conclusion nye, cinta ni tak perlu di cari....
setiap insan telah di ciptakan jodoh buat mereka....
n kalau korang nak carik pon.........
cari lah cinta korang pada ilahi dahulu... nescaya lepas tue korang akan di pertemukan dengan cinta yang sejati.......

iklan nuffnage

becinta