nuffnage iklan

syu

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Monday, August 30

>.<

nak merajuk!!! tue je mau cakap~~ T-T

saye penat... tapi saye happy~~~

okayh... mule kan dari semalam...
bangun pkul 5... on9 smpai pkul 11...
kmudian away smpai buke,
balik... amek baldi... blari2 trun dari tingkat 3, nak bsuh baju gne mesin la knon~~~
skali terserempak ngn risah...
"syu, ko nak g mane?"
aku pon jawab,... " g basuh baju r... mlaz la plak da dkt2 cuti ni nak mengkerje kn tangan2 ni.."
kwan rsah pon mnyampok..." hurm... bukan mesin x leh gne ke? duet da pnoh..."
adoi.....
aku da smpai bawah bry taw....
badan da smemangnye penat....
tapi aku redha je la...
lg un isnin ni klas kol 10...
with the memories yang ade pade ahad tue... its ok... penat pon happy gak...
hmm...
nak d jadikan cerite aku pun tdur....
knon nye nak bngun balik kol 3 pagi nnt...
sekali....
adoi....
6.40 pulak aku terjage...
prot da krik kruk...
padahal bru pkul 8 ni...
pensan la aku..
klas ari nie... nseb bek der~~~
skit2 aja...
ble la aku bsuh tangan je baju2 sekalian....

btw,,,,
maap le pade siti dan ayu...
knon nak makan kat cafe ngn mreke... tapi asyik tlajak aje aku ni...
tu la... bwk speedboat lagi..=D

saye sayang swan ini.... 
hihiihihihi....

Saturday, August 28

sangat seronok klau macam tue

hari nie, baru habis exam S.E... adoi!!!
susah btol la plak... tapi aku bkn nk cte pasal tue...
mcm ni, aku x taw la,
tapi mse on fb,
aku yang macam yb mlawat kampong,
pg la mlawat page kawan2...
skali aku terbace wall ade la sorg kawan ni....
wall nye dgt c gf dye...
pn kawan aku gak...
aku rase mereke sangat comel....
sebab....
mase kat matrik dlu, tak de la aku nampak dyorg dating2...
rupe2 nye kat fb dyorg ber dating...
care bual dyorng sangat comel da unik...
kalau couple2 laen gne, b, sayang, abang, awak, saye,
dyorg gne aku dan engkau....
lepas tue siap ade name samaran yang serius tak romantik lansung...
tapi, still aku rase dyorg comel ngn sikap dyorg...
they seems sweet in their own way....
aku x harap aku dpt cam tue...
aku gak x kesah klau macam tue...'
sebab aku mmg x pkir psl tue...
hhahahahha
btw,
aku memang ske keadaan dyorg tue...
sangat relex dan simple...
tak perlu nak nampak gdoh, jeles2, macam kawan2 je...
tapi ape yang pasti, rase sayang tetap nampak,,, walaupun dyorg x darling2 d c2....
ske3...<3




tibe-tibe teringat kenangan jalan2 di trek palapes...
aku amek gambar nie.. dan sangat teringat kat kampung halaman
bukit tambun!!!!!!
i miss you!!!!!
itu lah dia...
jalan ni nmpak sangat romantik sebenarnye...
kalau nak wat kad raye pon sesuai.....



ok....
da bace sila la komen... hihihhi...
aku memang suke di bebel.... hihiiih

Friday, August 27

aku tersentuh melihat~~~

hari nie, aku tlg kjune tuk jge kiosk kat uthm pd pkul 12.30 smpai kol 2.30..
aku dpt la upas skit...
hmmm..
tp..
tue bkn la topic aku ari nie...
sesungguh nye aku nk cte psl keadaan mse tgh smayang jumaat pada waktu tue...
kutbah mmg ble di dengari 1 kampus induk...
kutbah nye mmg best d dgr...
hmm...
tapi waktue dyorg solat..
aku tngok masjid kat uthm ni mmg pnuh la...
tapi yg mnyentuh prasaan aku..
syorg even solat di tepi2 kaki lima utk menunai kan ibadah wajib nie...
sememang nye mereke adelah org2 yang bagus....
demi kewajipan ke jln allah.. mreke buat aoe sje....
mmg ade ciri2 suami pilihan la...
hmmm...
ske3....=3

Thursday, August 26

saye akan cube untuk paham okay.....

hmm...
awak... 
sebelum nie... kte slalu msg...
tiap hari, tiap mase, kite msg...
klau x msg tue mmg lain macam la rasenye...
tapi...
tibe-tibe...
satu hari....
tepat jam 12....
awak call saye,...
tue hari tue birthday saye...
saye kate... "x pe la... biar aq call ko... aq free kowt call org... "
awak pun setuju....
bile saye call awak... kite borak macam biase je...
tapi... tibe- tibe awak tanya.. "ko syg aku tak?"
jadi saye pun jawab... "mesti la aku sayang ko.... ko kan kawan aku..."
lepas tue awak tanya lagi... " ko cinta aku tak??"
mase tue saye terpinga-pinga...
selepas beberape ketika....
saya pun jawab..."cinta.?? ade la sikit..."
lepas tue kite pun terdiam...lame la jugak kan awak....
malam tu jugak kite declare yang saye ni girlfriend awak...
saye tak la excited....
tapi masih terpinga-pinga...
betul ke ni....
esok nye kite msg lagi macam biase....
saye pun tanya awak... "ko serius k smlm??"
awak pun jawab.." mesti la serius... abg tak main-main...'
muke saye trus jadi merah awak...
haiz......
tapi nye awak....
lepas je malam tue...
kite makin kurang jumpe...
awak da kurang msg saye...
awak kate awak study....
saye ingat awak tipu...
jadi saye pun slalu mrajuk dengan awak...
di sebab kan tue awak slalu cari kawan saye...
tanye mane saye???
dan stiap tu la awak akan msg saye dan cakap sory....
satu hari...
saye yang memang tak puas hati ngn awak ajak awak makan malam same2...
saye tanya awak...
"abg... klau kawan abg tanya kite ni ade ape hubungan abg jawab ape?"
awak pun jawab.....
" abg jawab kite kawan la... buat ape nak ckp kat org kite couple...'
mase tue saye sedih sangat awak...
saye nekad... klau bende ni berterusan... saye x mo kat awak lagi...
tapi saye tak faham...
saye x boleh tinggalkan awak walau marah macam mane pun saye ngn awak....
saye tak msg awak...
saye tak online...
saye tdur sangat awal...
saye ingat awak tak kisah...
lagi pun awak kan ade test hari esok nye nanti...
tbe2 saye terjaga pukul 1 pagi...
saye nmpak phone saye...
awak msg saye....
saye pun balas biase2 saje...
tibe2 awak mintak maaf sebab tak balas msg saye... awak kate awak stdy... sebab tue tak balas...
saye pun jawab... tak pe... saye tak kisah...
sebenarnye dalam hati, saya dah malas nk layan.. 
serius saye saket hati dengan awak...
dah la tak msg.. tak mngaku kite couple...
tbe2 awak tanya saye...
"sayang demam lagi?"
mase tu saye terkejut...
rupenye awak ingat lagi saye demam ye...
saye pun jawab.. "adela sikit2 lagi.."
lepas tue kite trus msg.....
entah bile, saye tak perasan.. saye tertidur...
pagi tue, awak call saye....
saye pun angkat dengan keadaan separuh sedar...
awak pun cakap.." sayang... bangun... nanti tak sempat sahur... "
saye terkejut... seingat saye, tak pulak saye suruh awak kejut saye...
tapi..saye jawab je...
"hmm... ok...sayang da bangun...."
kite borak2 sikit pagi tue....
siang nye saye lansung tak msg awak....
tibe-tibe saye terfikir....
kite masih baru lagi....
saye pun segan lagi nak mengaku siape kite.....
saye pun tak pandang handphone mase study...
saye pun da dapat banyak tugasan waktu2 macam nie....
lepas tue...
kawan saye pun kne macam saye jugak..
tapi dyorg bertahan jugak...
kenape saye nak give up dengan awak...
bila saye sakit.. awak ambil kisah...
bila saye hilang awak carik saye...
kalau awak tak dpt cari saye.. awak tanya kawan saya...
bila saye kesempitan, family jauh.. awak ade untuk saye....
jadi tak ade masalah rase nye untuk saya bagi awak peluang...
mungkin ape yang awak buat, adelah diri awak yang sebenar...
awak ....
skarang, saye percaye siapa awak...
biar orang kate hubungan kite impossible....
biar orang kate kite tak mungkin lame....
saye tetap akan dengan awk...
biar la kawan2 saye tak percaye awak...
saye tetap percaye awak...
sebab salah awak pade saye hanya tak msg...
jadi sebab tu saye tetap cinta awak...
jadi sebab tu saye tetap mahu awak...
jadi sebab tu saye tetap setia dengan awak...
sebab saya kenal awak lebih dari mereke...
walaupun kat dyorg awak tak romantik..
saye taw... bile kite same2 awak romantik sangat...
saye tgu bile saat kite akan bersame awak...
bersame yang di redhai Allah s.w.t..
bersame yang macam awak nak...
bersame yang halal buat kite...
saye harap saye akan jadi milik awak...










Monday, August 2

V4V

about 3 or 4 weeks before V4V program,

Abg noh : perhatian kepada MT, ketua unit n timbalan ketua unit, 1 mesyuarat akan berjalan pade 10.30 mlm ini di bilik gerakan pelajar.

Aku : huh... de meeting plakz!! kne la aku g makan awal.. haiz...

During meeting,
abg noh : kolej kite akan menjalan kan satu program yang bername V4V. semua pelajar baru wajib join program ini...

(sbelum abg noh habis cakap, )
[dlm hati aku]
= adoi... penat la ni.. da wajib plak nak join..=

(sementare tue)
abg noh : details akan di beri tahu next meeting, Biro sukan rekreasi dan kebudayaan, akan in charge untuk bahagian sukan...

(dlm hati, [lorh... kne btugas rupe nye... ingat kne join.. naseb bek...])

next meeting......,

abg noh : ok, skarang pade program V4V nnt akan ade 4 acare sukan...
yang pertama, training gym, second nye bola jaring, kemudian merentas desa dan akhir sekali futsal.
saya mahu setiap satu acara 1 unit akan mngetuai..

abg akmal : ok, unit gym akan uruskan training gym, dauh, ko uruskan..

[dauh, anggok2 ikot kate senior.. =P]

abg noh ; ok, skarang sape nak uruskan bola jaring?

ayu unit kebudayaan : kami boleh uruskan.. =D

abg noh : ok, unit kebudayaan boleh ye uruskan... confirm ye??

ayu dan kuncu nyew : ye3.. ok3.. insya'allah boleh..

abg noh : skarang merentas desa nak di urus kan oleh unit mane?

bla..bla...bla....
[perbincangan pun berlaku]

abg noh : ok, semua unit akan terlibat, ketua dauh dari unit gym... unit informasi, kebudayaan dan sukan akan turut membantu...
ape lagi yag x de e??
hmm....
ok, futsal...
kite nak bagi unit mane uruskan?
unit mane yang blom ade tugas?
huh... unit sukan ye??
tapi unit sukan ade 3 org lelaki je...

abg akmal : xpe2... bdk gym boleh tlg malam tue nnt..

abg noh : hurm.....

bla...bla..bla...

lastly, the decision made,

aku : ala, abg noh, pompuan boleh tolong untuk urus setia....
yang pengadil bagi la kat lelaki..
yang ringan2 ble la pompuan buat..
lagi pon pompuan x de kje..
[dalam atie... nak lepas kan diri, kalau x de jd ajk kne join V4V... hihihhi]

abg noh : kalau macam tue, ok lah..
hurm,, kte akan ade kan 1 lagi meeting bersame rakan biro bagi melantik ajk...

next meeting berlansung dan semua ajk telah dilantik.....

tanggal 31 julai 2010, program yang di tunggu2.. [KONON~~~]

jam 8 pg, senam robik yang di bimbing oleh abg akmal ( aku layak la pngl dye abg.. aku baru 19... yang len2 x leh sbb lg mde dari dye.. ihhihih)

                               
                                                                   


















kemudian peserta training gym pulak yang berarak ke gym perwira.. haiz... ( jam 9.15 pg)































































kami berehat selepas itu... [ tapi aku, amal, dauh, wani]
kami ber facebook sampai notification abg no penoh.. hahahaha

petang tue..... merentas desa pula yang menyusul... seiringan plakz ngn bola jaring....























































malam tue,, lepas sume smantare yang len2 berehat aku ber'duty' bersame2 bdk unit sukan...
n x di lupakan... amal, wani, dan susi turut datang memeriah kan suasane smbil mneman aku yg perlu duty....
thankx korang..
malam tue abg noh, akmal, dauh dan len2 tlah join game tue.. tapi mreke kalah plakz....
xpe2.. janji dyorg having fun kan.....



























































akhirnye dalam hampir pukul 12 baru la berakhir sukan2 sekalian....
memang merupakan hari yang amat memenat kan bagi kitorg budak2 BSRK..
tapi yang penting kami happy!!!! =D [hopefully la kan...]

korang2 yang wat keje macam nak pensan tue,,,... memang best lah!!! hihihih....
congrats people!!!



sekian lah dari saye.....

=syu=

iklan nuffnage

becinta