nuffnage iklan

syu

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Saturday, April 10



i will miss all my beloved friends..
those that still here wit me and those that had left us behind...

Tuesday, April 6

cabaran itu hidup....

Cabaran = Challenge

This morning I read a post card given by my friend.
On the card it was written that challenge will be face by us as long as we living in this world...
And the greatest pleasure are when you'll be able to do things that others said you won't be able to....
Today I've learn that challenge should be face not running away from it...
I wonder if I ever won any of the challenge that I've faces...
May be physically I have failed it a thousand of times....
However, today.... I realize that I have totally won most of my challenge....
Yes, it wasn't the winning that others can see.....
To be still standing after you done badly in your exams are one of my winning...
It may sounds silly... 
But for me, it is what i have won...
I will not lose even how bad I do for the test only when I cried and stop trying to achieve for the best,
then I'll be losing...
Since I'll not doing it,
then I am not losing it...
Yes, I will ensure that I will never give up..
I will not lose to this beautiful challenge...


enjoy


Monday, April 5

aku?

aku paling benci bile.....

  • aku nak makan, kne tunggu lame2...
  • mkanan yang aku order org lain sapu....
  • makanan yg aku beli x stimpal dengan duit yg aku bayar..
  • ade orang nak menyebok ngn ape yang aku nk wat dlm hidup
  • orang yang gatal sangat
  • orang yg cepat nak kate sayang...baru satu hari knal da kate cinta la.. ape kejadah la...
  • tunggu orang yang tak suke tunggu orang...
  • orang wat cerita b***h pasal aku..
  • orang asyik nak salah kan aku..
  • orang yang still x sedar diri ble aku da mntak maaf kat dye, padahal aku x bersalah pon.. hello???
  • exam yang ade kesalahan tapi x de pembetulan... lame aku tunggu untuk pembetulan pun x berbaloi...
  • orang yang awal2 jek ckp manis, tapi last2 blah gitu jek...
  • orang yang kate aku sombong padahal dye yang x contact aku... pantang betol!!!!
  • orang yang terlebeh poyo, prasantan, gedik, pentingkan diri sendiri, x reti bahasa orang da x nak tapi nk gedik2 lagik... =.=" nyol!
  • nak sembahyang ade suara sumbang yang memekak... pergh... aku ni da susah nk kusyuk... kne cam tue lagi la.. bace un cam x sure jek...
  • da basuh baju tapi baju tue still ade bau yang x mnyenangkan.....
  • kad atm yang x leh berfungsi.... 
  • pak guard yang poyo halau2 students.....
  • manusia yang slalu nak mengata aku pastu depan aku wat2 baik.....
  • manusia yang selalu mengaku dye sayang tapi sebenar nye tak pown...
  • orang yang kutuk mak bapak n family aku... pasal aku pown x kutuk mak bapak korang.. ade paham......


conclussion nye aku bukan nak carik hal or pasal ngan orang...
ape yang cube aku lakukan di sini adalah hanya ingin menyatakan rasa hati aku... aku nak orang cuba faham aku..... bukan nak mengada ke ape.... tapi ni lah knyataan diri aku... aku x mo jadik hipokrit... ok??


Thursday, April 1

aku suke...

satu dua tiga,,, x  lame lagi aku nk balik... rindu......
hurm... lame jagk aku x blogging.. may be pasal aku bz kowt..
pspm is like so next door...
tgu nak d ktuk je pintu aku.. pastu...
bermula lah perang paling bersejarah dalam hidup aku... hahah
hopefully aku ble wat ngn elok kali nih..
mak ayah.. orang janji akan wat yang terbaek.. 
[tbe2 laks nk nangis...]
aku suke keadaan aku yang skarang...
aku rasa aku x d blenggu masalah yang kritikal...
cme biodiversity je lah.... 
kindom animalia, plantae, and fungi...
argh... blom masuk otak lagi...
nescafe????
never on exams anymore..
serik kowt.....
hmm...
aku lately da mle percaya ngn diri sndri...
skarang aku da ble suara kan pendapat.. hmm 
dan2.. aku suke keadaan ini...
sahabat aku mmg ske bergosip...
smpai bru blk masjid un dyorg ble brgosip...
hmm...
tp gosip ttg kwn2 dyorg je lah.. yg in d end mreke taw gak..
[srupe x gosip]
hmm...
aku bace blog budak matrik sorng nih... 
nmenye instant masagging.. hhiiihhi.. {bkn name sbenar ye...}
kate nye, dye ingt kan hidup kat kmpk last2 sem nih bosan..
rupe nye x lansung..
plg best utk dye dan rakan2...
makan free..
tp, mmg pun.. jamuan sana sini...
tp,, aku x termasuk..
ye la..
aku ni kan kdekut sket..
bg aku x berbaloi kuar kan duit rm21  untuk satu mkn mlm yg akhir nye btukar mnjadi t**i..
hmmm... mmg la knangan kat jamuan tue x leh d bli...
tp x gne gak klu knangan tue bkn knangan yang kite ingin kan...
btw,, 
aku mmg orng yang x suke hidup dalam knangan..
sakit lagi perih kowt...
p/s: kcuali knangan ngn family... that'll last forever...
hmm.. yang pasti aku suke orang blanje aku.. hahahah
tapi bkn semua orng akan ikhlas..
hurm..
next...
tadi aku bace seorang member aku yang tengah pantang pnye blog...
pergh... handal btol... tgh pantang pun ble blogging...
hahhahha.....
memang fun and funny.. ahhaha
juz like her... 
hihiih...
dye bercrite tntang kpantangan nye dngn hidup nih...
hihih...
macam2....
well, that's so life...
you'll meet tons of people with different attitude..
hahahah....
thats all i guess.....
hihi... the end...

iklan nuffnage

becinta