nuffnage iklan

syu

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Thursday, March 11

aku dan hidup ini

hmmm..... pspm da nak mari.....
aku makin kerap sakit......
makan makin tak menentu..
problem makin banyak menjelme...
rase bersalah makin menjadi-jadi.....
sedih, terkilan,, kecewa, kecil hati.. sume nye ade...
da macam set combo kat KFC da...
tak tahu lah kenape...
makin nak dekat dengan peperiksaan penting makin menjadi-jadi problem yang datang..
aku pulak cam dah kering idea nak settle kan problem nih..
asyik tak de mood jek lah...
da la aku da buat banyak orang kecil hati ngan aku...
ntah diorang maaf kan ke tidak..
aku pun tak tahu....
yang pasti aku rase lonely sangat..
kalau dulu,, aku yang jadik pemberi smangat kat member2...
skarang aku yang ketandusan semangat...
macam aku nak balik jek ke masa lampau...
cube tarik balik kate-kate yang mengakibat kan aku salah faham dengan kawan-kawan...
tapi,, ape boleh buat...
masa tak boleh di undur..
aku terdiam terpaku tak bergerak....
tak mampu nak jernih kan air yang dah kotor...
puas aku tapis air tue...
tapi tetap keruh,,,,
kalau la masalah ni boleh di filter cam sistem water filteration yang moden,
mesti problem aku da settle...
tapi nye...
masalah ni kalau da keruh sangat da x kan jadi cam air da...
benda ni akan jadi macam dua kertas yang di gam...
walau pon kite cube yang terbaik untuk pisah kan nye..
tetap akan tertinggal sisa-sisa nye..
cam tue lah jugak keadaan aku..
ye lah...
bile aku tersalah faham dngan seseorang..
walau da minta maaf,, still kite akan tetap rase serba salah dengan orang tue...
tak taw lah kenapa...
yang pasti... aku sedeh sangat...
ape pon,, aku kena lah kuat....
kan exam da nak dekat...
kan.. kan...
kene fikir positive...
kadang-kadang,, disebalik kesakitan itu...
terdapat pula suatu keindahan...
yang penting kite percaye,,
matahari yang terbenam,,
takan terus terbenam,,,,
siang yang panas mencacak jugak tak kan trus panas...
setiap ape yang berlaku pasti ade kesudahan yang tak di sangka...
btul lah....
hidup ni suatu yang magic...
kite tak kan mampu nak membaca masa depan...
jadi.. hargai setiap ape yang berlaku...
thus, enjoy ur life while u're able to do so....

No comments:

iklan nuffnage

becinta