nuffnage iklan

syu

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Monday, February 22

aku dan hidup serba salah..

cerite ni pasal aku....
hidup aku skarang ni....
selalu rase bersalah....
x taw ape yg wat aku rase bersalah...
tapi...
aku memang rase bersalah...
kadang2 tue..
dengan kucing yg mintak makanan pun aku rase bersalah...
aku suke nak tolong orang...
tapi...
kadang2 tue..
dorang yang aku tolong tue bukan nak hargai...
bukan kate aku nk mengungkit..
tapi...
berpada-pada la nak mintak tolong tue...
jangan la sampai buat orang rase nk penggal kepala jek...
kawan bukan orang gaji yang ko boleh nk mintak tolong ini itu...
karang kalau aku jerit kat korang cam itu hari,, merajuk...
mengadu ngan bf la, mak lah, ape lah,....
sampai sume orang pandang aku salah jek...
padehal....
ko yang banyak songel..
kalau orang kate ko x mo kalah ko tak mngaku...
haih... ni baru kat matrik...
syukur la dapat jumpe orang cam aku yang tak kuasa nak ambik port dalam hal korg...
sok,, klu masuk u,, parangai menghamba kan orang tak berubah,,....
tak tahu lah ape dorang kan buat....
mase tue...
bf korng yang kaya un tak dapat nak tolong...
muka da gabak kene belasah,, bf un lari mase tue....
lepas tue...
tolonglah...
belajar bedikari yew!!!
da tau nak mintak tolong orang,,, mintak upah,,.
berbaloi la sikit harga tu letak woi!!!
tau la ko tu konon kate member....
ko piker ko sape???
ko engat aku sayang ko kew???
stakat nak tunggu abes matrik nih aku sanggup la....
lepas nih...
lantak lah...
ko bayar best baru aku tolong...
da la kalau mintak tolong tue mnyorok2...
konon die yang buat sendiri...
nak kate menuntut tidak,,
tapi janji haruslah ditepati kan...
rm5 aku mane???
upah aku wat ko punye essay presentation tue....

janji manis bukan maen lagi sebelum dapat...
tapi da lepas tue,,, jumpe aku kat bilik pun wat cam tak de hal jek....
menyampah tol!!!
tu satu hal...
yang lagi sorng da pinjam duit orang tue,, reti2 la bayar!!!
engat aku ni kaye kew???
nak aku mintak,, karang kate aku tak ikhlas...
tak mintak ko wat dek jek....
haih.. pe nak jadik la korang nih...
dah tue,,,
korang punye kamceng  pun men tikam belakang gak...
mongok betol lah....
bile si k x de, si a mengata si k...
bile si a tak de,, si k mengate si a...
bile si z tak de...
si a ngan k mengate si z,,,
bile aku tak de si a ngn k mengata aku pulak...
bile aku tak balik bilik kate aku sesat...
tak jumpe jalan yang lurus...
kalau korang lurus sangat tak de la aku nak lari bilik woi!!!
aku kuar dari bilik un sebab tak kuase nak tengok muke korng yang asyik nak backstabb jek!!
ntah ape-ape ntah!!!
bile aku balik bilik nak menganjing plak...
tak cukup ngan tue,, family join skali...
hey!!!
ko tak reti nak jage adek beradek ko yang baru setahun jagung tue ke???
mulut da macam s**l da taw tak??
name jek skulah agama...

bangga sangat dapat skulah kat kl tue....
woi aku dok melaka lah...
tak la kampung sangat ko nak pandang aku jahil sangat...
poyo!!!
pastu da lah kaki pangkah!!!
karang bile orang pangkah dye mule la nak bengang...
pas2 wat cte kl...
konon kalau kalau dye budak kl orang takoet sangat lah....
pakai pon macam jawa....
corak baju ntah pape...
mongok...
tinggi diri lak tue..
pastu tak sedar,,,
da la baju yang dibeli srupe orang utan nyew taste...
pastu bangga beli harga rm60 la rm70 la...
padahal beli kat keda reject shop....
membaze dowh....
briye nasihat orang jgn membazir,,, amalan syaitan...
at least if i ever waste my money,, it'll be on food,,,,(makanan)
and the that i bought mmg harge nye sbegitu....
prot aku un kenyang kowt!!!
dri pade ko...
bli baju yang ko ble bli kat pasar malam,,, spasang rm10.....
huih!!! tue lagi membazir lah!!!!
sedar diri k!!!
da la mangaku kaye...
engat orang suke.. padehal!!!
orang mengate belakang....
konon bf kaye,,, 
terjerit2 ckp ngn bf nak tunjuk kat aku konon bf nye bg jaket bli kat london rm800...
kat londang tak moh cakap!!!
hmm....
da la jeket lusuh... klaka btol la ko ni pompuan...
macam orang heran jek...
weh!!!
klu prang nak bagi hadiah,,,
bia r ikhlas.....
klu mahal tapi ade niat len... 
tak bergune gak....
hmm...
cukup la pasal nih...
tak pasal2 famous lak tapir 2 ekor nih...
lebeh bek aku cite pasal sha n nom n jep n aini n alya....
lagi bagos.....
presentation aku tuk bi da settle...
name jep telah di gune kan...
sme nye sebab name dye ade sadiq...
alah yg macam name saudagar dalam cite 3 abdul tue...
kitorg gune name die untuk jadik chairmen...
monyol jek.....
sha pulak,,,
tengah confuse,,,
die suoh aku balut bear rm2.90 tue nak bg mizan....
bile aku da balut dye rase sayang plak kan...
ni lagi satu sengal....
nom,,, tibe-tibe sakit...
cian aku ngan die...
tue ari aku sakit die yang jage ngan sha...
roommate,,,
hurm,,,
hal bukan2 ble r diorg tlg...
hal aku sakit.,,,,
kwn jek kan...
ade dyorg kesah???
hurm....
pe un duit tngl siket!!!!
kne jimat...
nsib bek sempat tpon ayah...
mntak tlg msuk kn duet minggu depan....
fuh...
selamat....
minggu ni jumaat cuti....
tapi aku kene join  kelas bio... 
haih...
sabar jek lah...
pe un aku tak sabar nak abes matrik...
yang pasti...
dyorng 3 orng ni aku tak kan lupe...
sebab dyorg jek yang btol kawan aku kat cini...
thats all lah..
pnat lak menaip pnjang2....
bobye!!!

Thursday, February 18

aku pnasihat cinta kawan...

huhu... aq x taw... knape la... ble kwn break msti cte kt aq...
nom kte,,,, org cte kt aq sbb aq single...
ye ke???
tp aku memang single... but im not available ya... ehheh
tp.... nasihatr aku kat diorg rse nye....
biase jek....
banyak2 sabar n.... doa kt tuhan muge2 tabah hati... ahhaha
bende tue aku rase bdak kecik pon ble bagi... tp...
pe nasihat len yg aku ade plak kn... couple pn tidak....
ahhahahha.... tp... itu lah nasib......
by the way,,,
aku rase sronok gak macam nih...
ye la.... dapat pngajaran dri orang len punye cite...
tp,,,, plajaran cintan cintun ni... x lah penting kan,,,,'
klu nak difikirkan plajaran kat kmpk ni,, lg berat n penting....
hmm....
knapa lah manusia ni nak kene bercinta kan...
bukan kate aku angkuh x bercinta...
tp,,,,,,, kbanyakan manusia kt dunia ni makes love as important as their food...
its simply weird.. even the gay thinks falling in loves are important....
hurm....
they even say tht im weird coz i hav no bf....
pity me...
but.... who cares.....
become dr.love without bf r fun....
hahhahaahha
mak use to say....
tak pe syuba klu nak bercinte... 
tp,, klu takat kat matrik jek... tak perlu lah dlu.....
mak tak kesah....
tp,, ko kne study elok2...
hurm.... aku ni...
tak de bf pon study tunggang langgang... cm ne la nanti klu ade bf kn....
lagi hancor rase nye....
hahahah....
nasihat mak aku memang ok....
tp.... buat mase skarang ni....
stay single is just like funfair....
its fun,, full of games....
adventurous.....
and most of all,....
i feel FREE....
tak perlu nak cmburu2 nyah....
macam member aku,,, bf commnt ms pompuan ni dye cmburu....
bf msg dengan kwn prepuan nih....
dye myerang pompuan tue...
haih....
pe nak jadik lah kan....
ahhahahh....
biar la....
pe yang penting.....
single itu, fun and free...
x perlu nk risau n dirisaui....
nk kate ksunyian x jgak...
so... ok je single nih....
dats all jek lah... 
till i write again huh....
 

Saturday, February 6

kecil sgt dunia ni kan....

erm... dunia ni mmg dunia ni mmg kecil....
mcm sbesar zarah jek...
particles yg mmbentuk kpada pelbagai organism... (ape lah yg aq membebel nih)
herm.. berbalik kpda tajuk utama...
aku membelek belek blog tadi... last skali aku terbaca satu blog milik nye member aku satu skulah rendah dlu....
terbace plak dye nye pnulisan..
suprisingly,, dye bercerite ttg mat rap yg kini hangat d pasaran km*k
hahah...
menggigel aku membace nyew...
tngok dye da mle mnggatal nk mngusah ngan awek yg rse dye jambu air...
ahhaha...
ksian sngguh mnusia d situ...
tp,, lg ksian hamba allah yg d anggap awek nye nih...
snggup kuar matric smate kerna dye...
dye plak mat rap nih ble mngusyah awek len...
hello~~~
mlampau gle...
da r prangai cam taik...
dlu mncuri slhkn member aku...
skarng nk ngushah memeber aku gak...
PERLUKAH???
prangai cam pe jek...
nak ajek aku tembak dye pakai snapang air najis cm dlm crite senario d movie tue...
GERAMNYEW!!!!!
heh memerang... sedar diri la...
btw,, if u memerang or even yg tulis pasal this guy happen to read thi ...
my beloved friend...
plz....
do understand...
to my kawan yg skarang ni b friend ngn mat rap tue.. : beware ya... jgn trprangkap lak dgn jerat memerang nih..
to memerang a.k.a. mat rap ...: tlg la phm.. cbe la untuk setie... cian member aku yg kt lendu tue...

iklan nuffnage

becinta