nuffnage iklan

syu

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Wednesday, November 23

My World #5

Huh! Assalamualaikum allz....
iollz nak cakap ni... Iollz kan, lately, gerammm je..
Pendam je marah... Haih...
Bila di lepas, kena marah balik...
Marah teruk-teruk plak tu...
Iollz iz sakit hatiii!!!! T_T
Sampai hati manusia tu marah iollz teruk-teruk....
Sudah lah tu, macam-macam cakap kat ioollzz...
Bak kata sayang iollz kan,
"kak su jadikan bagai air mengalir.. biar kan die berlalu...
jangan di pendam marah tu.. jangan dendam,.. klau kak su lepaskan,
kak su gak akan tenteram..."

Haaa.... so, iollz nak lepas kan rasa amarah ni...
huh! baiklah.. iollz maaf kan die...
iollz pon cepat nau sentap kan..
Tapi ape hak die nak cakap
macam2 kat iollz! heee!!! SENTAP!
padan muka, iollz balas balik... haaa...
tapii... doa bukan-bukan kat die pon tak elok kan... heeee...
okok... iollzz tarik balik kata2 iollz pasal
pasal bakal bini die, bakal anak-anak die... ahli keluarga dia....
haih...
iollzz tarik balik.. hee... -_-"
iollz terlepas cakap sebab marah sangat ....
hmm... sorry human! iollz pon human...
tak sempurna bak kate awak kan human!

okayy... dah-dah la tu pasal manusia tu...
lepas ngadu2, bak kata dak wawa sayang,
kite pakai ekor ikan, pi selam hati dia,
kenapa perangai macam jilake... huh =_="
maybe di sebalik mulut puaka tu ade lah kot niat baik....
adelah kot.... huh!


dah lah...  ni je kot... sabar tu kunci semua...
lepas ni sabar.. orang cakap apa pon jangan cepat melenting...
jangan cepat sentap... diam je .....
diam bukan bererti jadi tunggul...
tapi ni, diam biarkan bagai air yg mengalir...
diam sebab lama-lama nanti die senget sorang2....
orang yang sabar akan selalu menang...
baik lah.. iollz cuba kata-kata ni.. :D

hmm.. okey lah.. bye korang-korang...
sayang korang-korang semua taw....
korang-korang jaga hati,
jangan lukakan antara satu sama lain taw..
segala gelita di hati, pendam kan,
jangan salah mengadu sampai orang ambil kesempatan dari perit yang korang rsaa...
jangan biar orang kawal korang dengan cara takut-takut kan korang okey...
jaga hati, letak kan hati korang pada yang Esa...
Adu kan sedih korang, frust korang, pada Allah swt...
nak tulis blog ppon boley... heheheh!
tapi ingat, jangan sampai korang sebar aib sendiri lak...
berkias dalam berkata.... :)
klah.. babai...
-xoxo-
assalamualaikum <3 p="">
............................................................................................................................................
okey.. nak tunjukkan mood yang baik sikit.... iollz share gamba sikit ek... hehehehhe :p











Monday, November 21

My World #4

Assalamualaikum.... ^^,

Korang-korang ape kabau??
Kite kan, brape hari ni, pergi lah maraton cite running man...
So hari ni pergi tengok episode haha byul tu... haaaaa....
bunga-bunga rasa hati.. :D

Rasa macam sweet je.. rasa dalam hati, bila lah nak jumpa si dia
yang betol-betol boleh sayang kita... :')
Ending ep tu, siap menitis air mata, sebab romantik gile!
>_<

Pastu, sebenarnya, lama dah tak berborak ngan dak wawa sayang...
Hari ni, sebab hati jiwa kacau lain macam, tah cam ne, dak wawa ni
boleh lak tringat nak call aku... how sweet kan.. so, apa lagi... kite ngadu lah kat wawa...
Tiap ragu, tiap risau tiap perit, trus pi luah ke die... Thanks awa!
Banyak lah gak borak-borak.. Catching up with each other kate nye :p
Dalam borak-borak, cerita lah pasal citacita cintee... XD Haaaa! malu ah!
Tapi jujur nya, entah kenapa rasa rindu nak ade orang sayang... Nak ada orang
care... T___T
Sekarang ni, ada orang care, tapi care die tak macam care yang satu tu...
Care tu kasi hati dubdabdubdab ooo.... HAHA!
Tapi tak pa lah... Kite letak tepi dulu crita psal hati dubdubdabdab tu...
Pasal rindu lak, kite simpan dalam doa je,... :")
Kite senyum je okey..

Pasal kenangan pahit, masa silam, peluka hati tu, yang tiba-tiba datang balik tu,
biar lah... Selagi die tak buat langkah drastik, kite diam kan dulu... :)

Selagi die tak cross the line, kite sabar dulu.. ye! aku memang kalau ikutkan nak putus kan
segala apa yang ada kaitan ngan die... Tapi aku jugak ingat.. Kite pernah kawan....
So, aku anggap kau hanya nak berkawan... dan bukan untuk luka kan hati aku
dengan kata-kata kau lagi....
cerita dulu dah lama aku tutup.... Kite bukak kisah baru okey...
Aku harap si kenangan lepas, berjaya cari apa yang dia mahu...
Dan jugak jumpa manusia yang boleh dia sayang sejujur dan seikhlas nya ! :D

Untuk aku pulak... harap-harap aku dapat lah kerja secepat mungkin... Seksa taw, hidup tak berkerja ni... rasa tak berbaloi, rasa tak berguna... hmmmm....
bila bosan je, online.. bila bosan je, movie, bila bosan je, blog... bile bosan je kambing...
rasa tak berkembang otak nya... =_="


------------------------------------------------------------------------------


Eh! sekarang ni, da tak ramai orang layan blog kan? aku tengok kat list blog aku follow pon,
abg gedek,  en shehdi je yang rajin up post.. yang lain? jarang gile!
maybe sebab dah ade tumblr, fb, insta kot.... org da jarang nak ber-blog....
:)


lastly, lama-lama aku tengok running man ni, aku cam makin jatuh hati ngan kim jong koook ni.. XD
dah lah sweet, malu-malu, conservative, tuff, kiut, respect pompuan, gentelmen gentleman lah ...!

korang-korang, kalau baca lah blog aku ni, aku doa kan korang-korang murah rezeki, tabah hadapi dugaan, dan hapy selalu... amiin. ...korang pon doa kan aku k...

okey lah... babai semua! take care! be happy! stay strong! keep calm and makan nasi!
persetan kan diet segala! haha!

tata~~~















Sunday, November 20

My World #3

Hai korang-korang...
Assalamualaikumm......
Hari ni kan, sue nye hati kacau sikit .. Bukan kacau jatuh hati taw... Kacau otak serabut...
Kite kan, nak tanya ni.. Ape korang akan buat kalau kenangan lepas yang korang kalau boleh nak lupakan selupa lupa nya datang balik? Serabut rasa kan..? Kalau korang terserempak ke terjumpa ke, tak pa taw.. Camna lak, kalau kenangan tu yang cari kau.. ? Mesti perit kan ?
Haih.... Aku tak taw nak cakap apa....
Okey lah.. Kite keep calm dulu k... Maybe kenangan tu tak perasan pon... Dia tak sengaja tu tercari.. Kite keep calm je k.. 

My World #2

Assalamualaikum korang ~~~~

Korang-korang apa khabar?  Sihat?
Aku sihat je... Apa? Tak tanya pon?? Hala... Aku bagi taw dulu sebelum tanya... :p
Okey..okey...
Aku nak cite ni, Siang tadi kan, sayang aku dak wawa ni,
pi tanya aku, camna nak buat, die tak ingat die nye password fb...
Aku pon jwab, tekan lah  forget my password tu...
Tapi masalah nye, die tak ingat password email die pon...
Lagi tak tahan, email pon die tak ingat...
Aku pon jadi lost.. Huhu~

Jadi? Ape bende yang nak cakap kat sini?

Jadi aku nak bagi taw, ni untuk rujukan masa depan (bagi yang tak tahu lah),
bila korang buat satu-satu account utk media social ni,
korang kene lah selalu ingat email apa yang korang guna untuk buat menatang tu...
Ingat email je dah boleh...
Let say kalau korang tak ingat password, korang boleh lah recover acc korang gune email tu..
Dan bagi email lak, teknologi sekarang kan dah maju,,,
Bagi recovery email or phone no tu, korang letak lah email alternatve korang atau no tel korang...
Jadi, in case kalau jadi kes macam sayang aku ni, takde la korang xleh buat ape...
kan?
And, make sure, everytime kau tukar no, tukar sekali no recovery kau tu...
:D tak kire lah bape juta kali kau tukar no, make sure, no kat recovery email or num ko tu still
boleh access... ada paham?

--------------------------------------------------------------------------

Orayte lah... cukup pasal tu, aku nak cite pasal jodoh ni.. :D

Hikhik!

Kawan-kawan aku kan banyak yang dah kawin...
Yang junior ape tah lagi....
Tipu lah kalau kate, aku tak jeles >__<"
Aku jeles... Just buat masa ni, aku tak rasa tu satu keperluan,...
Nak-nak lak bile aku ni belom bekerja kan,. hehehe... Banyak lagi yang nak aku betol kan...
Banyak lagi yang aku nak ubah... Perangai aku pon tak matang lagi,,...
Malas pon besar lagi.. ahai.... Banyak yang kene aku betul kan... Jadi cerita jodoh ni, 
aku kalau boleh memang nak tolak tepi tepi dulu....

Kalau nak cerita pasal boyreng pon, aku tak de boypreng..
Calon pon xde... :D Jadi tak da masalah pasal tak kawin lagi ni... 


Okok... bawak pada cerita kerja pulak, since aku berhenti ritu,
aku masih lagi belum dapat-dapat mana-mana kerja... Bukan aku tak cari... Tapi Belum ada rezeki kot... Atau mungkin aku tak cukup berusaha? Entah lah... Kite cuba selagi mampu.. :)

Okey lah.... ni je kot hari ni.. :D Babai korang-korang ^^,


--------------------------------------------------------------------------------------------


Okey-okey... Nah hakak payung gamba hakak sikit :p




Friday, November 18

My world #1

Hai... Assalamualaikum semua.. (ecceh...)

Lame dah x online pakai laptop ni.... XD
Rasa rindu nak menaip pkai laptop..
Macam kekok pon ado....
Sebenarnya bile berangan berangan tu ada je idea nak letak kat sini...
Tapi hilang pulek idea nye.. haih -____-"

Kalau nak di ikutkan, dulu hari-hari ada cerita nak cerita,,..
Maybe hidup hari ni dah makin bosan....
Nak cerita cintan cintun, xde dah....
Nak cerita pasal kerja pon xde dah...
Nak cerita pasal movie... balik - balik movie korea je....
Jadi nak cerita ape? Merepek je lah.... hahahhaha


Okeyah okeylah... cerita pasal daily life lah...
kirenye sekarang ni aku menganggur, xde buat ape...
Jadi, kire untuk habiskan masa, aku banyak bace novel, berangan,
main ngan kucing, main-main ngan kambing, dan tengok movie...

Pernah satu masa ni, laptop aku problem, asyik-asyik mati jeee....
Phone pulak board rosak...
Mati kutu wa cakap sama lu! Masa tu, novel 300 muka surat, 2 hari habis
(aku taw, orang lain yg suka baca akan kate, "aku 300 mukasurat tu sehari je.."
note for all of u, aku ni jenis tak suke sangat membaca buku.. jadi 300 dalam 2 hari tu mcm achievement lah. HAHA!)

Nasib baik lah, satu hari tu, jalan-jalan kat mydin, terjumpa kedai OPPO ni, aku tanya pasal phone rosak... And kata die, die boleh hantar kan.. :D
Terus hantar.... Pastu, boleh lak rupe nye kedai yang aku beli phone ni, tulis tahun beli aku kat warranty card aku salah... deym! Tapi orang kedai tu baik, die cakap die dah consult ngan OPPO center bagi aku half price, and betol kan aku punya tarikh warranty card tu... jadi aku still boleh claim kalau ade masalah... Thank god! Baik gila bro tu! :D ( I iz terharuuuuu!!!!)

Jadi, pendekkan cerita, 4 hari lepas tu camtu, phone aku yang rosak tu dah betul :D
punya lah seronok! Dapat je, trus aku online, cari pasal thermal paste....
Baca punya baca, jumpe lah solution untuk substitute kan thermal paste....
Macam-macam cara aku jumpa... lastly kat you tube aku jumpe yang paling sesuai ngan lappy aku...

resepi alternative thermal paste... (life span : 4months +- : katanya depends on your notebook cooling sys)
75% tooth paste
25% vaseline

(amount ni kene tepat2, kalau tak tepat di takuti tak akan jadi)
jadi, apa yang boleh dibuat adelah, buat dalam kuantiti banyak sikit...
tapi jangan lah banyak sangat... :p
kacaukan ubat gigi ngn vaseline sampai sebati.... make sure, dua bahan ni betol2 bergabung..
then, applykan pada tempat yang berpatutan..


Kenapa kene ade thermal paste? ape function thermal paste.?
Melalui maklumat yang aku baca kat gugel,
thermal paste ni guna nye sbagai heat conductor dari cip processor ke heat sink...
jadi, kalau gune thermal paste ni, xde lah board ko terbakar...
(lebih kurang cam tu lah :D)

heheheheheh...

okey.. enuff bebel utk waktu ni... nnt kite bebel lagi :D

babai! assalamualaikum!

iklan nuffnage

becinta