nuffnage iklan

syu

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Friday, October 13

My World #7

dear bloggers :))


hai cuoolllss :D

chuollz ape khabar...
sis sihat je...


brape lama dah x update blog...

anyway.. kerja sis okey okey je...

senyuman indah dah ade gf dari sebarang....

so sis bawa diri...


nasib lah dapat org yg sambut hati sis.....

<3 p="">


<3 p="">
<3 p="">

Saturday, May 6

my world #6

assalamualaikum ollz....

lame iollz x update blog ni kan? eceh...
uollz ade yg bace gak keee?
maseh ah bace suara hati iollz ni kan,.

okey2...
first,... iollz nak wish lah,...
kat kawan iollz yg sorg ni...
selamat pengantin baru...
iolz tak kesah pon u nak kawin ngn sape...
iolz dah tak perduli pon u nak putus kawan ngn iolllz..
iollz paham kot...
iollz kan so hawt so cool so cute so ohsem~
(mesti takut wifey, eh! bakal wifey jeloos ketike tu)

iollz sangat faham... dont worry k... may u have a great life ahead with the ones u love...

eceh... hashtags sisredhohilangkawan
oppss!

okeyokey... enuff said psl ex-kawan iollz tuh...
iollz nk ckp,,, pada yg selama ni doa kan iollz..
thanks you... iollz akhir nya dapat keje...
and yes... even gaji x banyak n iollz keje hanya sebgai
MINAH KILANG je...... syukur... iollz punye rezeki ,, alhamdulillah cukup...


kalau buat nak beli subaru tu mmg blom lah...
tapi klau nak buat makan, beli tshirt, beli make up, tlg mak sikit, bayar ptptpu, cukup lah...
teeheee~! :D


n sepanjang keje kat sini, iollz rase kan, iollz banyak belajar sabar....

macam yg korang taw, iollz kn manusia plg kuat melawan (iollz mengaku, iollz jaha skit)

sekarang ni rase mcm da boeh trima takdir lah....


anyway, sekarang iollz keeje 12 jam, 6 hari seminggu...


haaaa! jangan ada yg nak kate masyuk lak...
iollz kje hari sabtu tu no ot taw.. sbb iollz direct contrack.. haha~


okey! cukup pasal kerja... iollz nk crita psl hati sikit...
nak jadikan ceita, iolllz ni kan manja dengan sayang iollz dak wawa tu... so slalu lah ngadu kat die...

punye kah kerap die arah iollz, cari lah kawan baru.. tak kan nak terus frust dengan si polan tu...... terpaksalah iollz kluar tag, hashtags iollz ready, iollz nak move here n there.....

n one fine day, iollz ternampak satu senyuman ni. pergh... cair hati...

risik punya risik dapat lah kawan kjp...
tapi sekarang die macam x mau kawan ngn iollz... iollzz anoying kot... xpe... sis redho...



ah sudah! carut ape je iollz mlm ni.. mata is so layu! wanna sleep!

melaka vs jdt
dedua sis syg.. so support dedua.. lebiu miss u muah!





haaa! lupe nak cakap... dah berapa kali iollz p sini ngn family...
uollz semua kalau nak main air tapi nak yang save budget, boleh lah uoz semua p sini.
pakai air gunung, fees untuk entry pon murah je,...

anyway, ni bukan paid review okey,...
ni sis ikhlas bagi review sbb mmg best kat sini.. owner pon peramah je...
oh ya! nama theme park ni
asahan water theme park...
dekat laman tiga budaya,...
game mmg tak banyak, tapi
untuk buat rekreasi ngn family okey je... udara pon nyaman....
boleh snap2 photo kat sempadan 3 negeri lagi..
gittew! heheh...



okey.. sudah2!!
iollz nak tido,., doakan iollz baik2 dengan senyum indah tu ye... mihmihmih!
assalamualaikum uollz, gudnyte!




Wednesday, November 23

My World #5

Huh! Assalamualaikum allz....
iollz nak cakap ni... Iollz kan, lately, gerammm je..
Pendam je marah... Haih...
Bila di lepas, kena marah balik...
Marah teruk-teruk plak tu...
Iollz iz sakit hatiii!!!! T_T
Sampai hati manusia tu marah iollz teruk-teruk....
Sudah lah tu, macam-macam cakap kat ioollzz...
Bak kata sayang iollz kan,
"kak su jadikan bagai air mengalir.. biar kan die berlalu...
jangan di pendam marah tu.. jangan dendam,.. klau kak su lepaskan,
kak su gak akan tenteram..."

Haaa.... so, iollz nak lepas kan rasa amarah ni...
huh! baiklah.. iollz maaf kan die...
iollz pon cepat nau sentap kan..
Tapi ape hak die nak cakap
macam2 kat iollz! heee!!! SENTAP!
padan muka, iollz balas balik... haaa...
tapii... doa bukan-bukan kat die pon tak elok kan... heeee...
okok... iollzz tarik balik kata2 iollz pasal
pasal bakal bini die, bakal anak-anak die... ahli keluarga dia....
haih...
iollzz tarik balik.. hee... -_-"
iollz terlepas cakap sebab marah sangat ....
hmm... sorry human! iollz pon human...
tak sempurna bak kate awak kan human!

okayy... dah-dah la tu pasal manusia tu...
lepas ngadu2, bak kata dak wawa sayang,
kite pakai ekor ikan, pi selam hati dia,
kenapa perangai macam jilake... huh =_="
maybe di sebalik mulut puaka tu ade lah kot niat baik....
adelah kot.... huh!


dah lah...  ni je kot... sabar tu kunci semua...
lepas ni sabar.. orang cakap apa pon jangan cepat melenting...
jangan cepat sentap... diam je .....
diam bukan bererti jadi tunggul...
tapi ni, diam biarkan bagai air yg mengalir...
diam sebab lama-lama nanti die senget sorang2....
orang yang sabar akan selalu menang...
baik lah.. iollz cuba kata-kata ni.. :D

hmm.. okey lah.. bye korang-korang...
sayang korang-korang semua taw....
korang-korang jaga hati,
jangan lukakan antara satu sama lain taw..
segala gelita di hati, pendam kan,
jangan salah mengadu sampai orang ambil kesempatan dari perit yang korang rsaa...
jangan biar orang kawal korang dengan cara takut-takut kan korang okey...
jaga hati, letak kan hati korang pada yang Esa...
Adu kan sedih korang, frust korang, pada Allah swt...
nak tulis blog ppon boley... heheheh!
tapi ingat, jangan sampai korang sebar aib sendiri lak...
berkias dalam berkata.... :)
klah.. babai...
-xoxo-
assalamualaikum <3 p="">
............................................................................................................................................
okey.. nak tunjukkan mood yang baik sikit.... iollz share gamba sikit ek... hehehehhe :p











Monday, November 21

My World #4

Assalamualaikum.... ^^,

Korang-korang ape kabau??
Kite kan, brape hari ni, pergi lah maraton cite running man...
So hari ni pergi tengok episode haha byul tu... haaaaa....
bunga-bunga rasa hati.. :D

Rasa macam sweet je.. rasa dalam hati, bila lah nak jumpa si dia
yang betol-betol boleh sayang kita... :')
Ending ep tu, siap menitis air mata, sebab romantik gile!
>_<

Pastu, sebenarnya, lama dah tak berborak ngan dak wawa sayang...
Hari ni, sebab hati jiwa kacau lain macam, tah cam ne, dak wawa ni
boleh lak tringat nak call aku... how sweet kan.. so, apa lagi... kite ngadu lah kat wawa...
Tiap ragu, tiap risau tiap perit, trus pi luah ke die... Thanks awa!
Banyak lah gak borak-borak.. Catching up with each other kate nye :p
Dalam borak-borak, cerita lah pasal citacita cintee... XD Haaaa! malu ah!
Tapi jujur nya, entah kenapa rasa rindu nak ade orang sayang... Nak ada orang
care... T___T
Sekarang ni, ada orang care, tapi care die tak macam care yang satu tu...
Care tu kasi hati dubdabdubdab ooo.... HAHA!
Tapi tak pa lah... Kite letak tepi dulu crita psal hati dubdubdabdab tu...
Pasal rindu lak, kite simpan dalam doa je,... :")
Kite senyum je okey..

Pasal kenangan pahit, masa silam, peluka hati tu, yang tiba-tiba datang balik tu,
biar lah... Selagi die tak buat langkah drastik, kite diam kan dulu... :)

Selagi die tak cross the line, kite sabar dulu.. ye! aku memang kalau ikutkan nak putus kan
segala apa yang ada kaitan ngan die... Tapi aku jugak ingat.. Kite pernah kawan....
So, aku anggap kau hanya nak berkawan... dan bukan untuk luka kan hati aku
dengan kata-kata kau lagi....
cerita dulu dah lama aku tutup.... Kite bukak kisah baru okey...
Aku harap si kenangan lepas, berjaya cari apa yang dia mahu...
Dan jugak jumpa manusia yang boleh dia sayang sejujur dan seikhlas nya ! :D

Untuk aku pulak... harap-harap aku dapat lah kerja secepat mungkin... Seksa taw, hidup tak berkerja ni... rasa tak berbaloi, rasa tak berguna... hmmmm....
bila bosan je, online.. bila bosan je, movie, bila bosan je, blog... bile bosan je kambing...
rasa tak berkembang otak nya... =_="


------------------------------------------------------------------------------


Eh! sekarang ni, da tak ramai orang layan blog kan? aku tengok kat list blog aku follow pon,
abg gedek,  en shehdi je yang rajin up post.. yang lain? jarang gile!
maybe sebab dah ade tumblr, fb, insta kot.... org da jarang nak ber-blog....
:)


lastly, lama-lama aku tengok running man ni, aku cam makin jatuh hati ngan kim jong koook ni.. XD
dah lah sweet, malu-malu, conservative, tuff, kiut, respect pompuan, gentelmen gentleman lah ...!

korang-korang, kalau baca lah blog aku ni, aku doa kan korang-korang murah rezeki, tabah hadapi dugaan, dan hapy selalu... amiin. ...korang pon doa kan aku k...

okey lah... babai semua! take care! be happy! stay strong! keep calm and makan nasi!
persetan kan diet segala! haha!

tata~~~















Sunday, November 20

My World #3

Hai korang-korang...
Assalamualaikumm......
Hari ni kan, sue nye hati kacau sikit .. Bukan kacau jatuh hati taw... Kacau otak serabut...
Kite kan, nak tanya ni.. Ape korang akan buat kalau kenangan lepas yang korang kalau boleh nak lupakan selupa lupa nya datang balik? Serabut rasa kan..? Kalau korang terserempak ke terjumpa ke, tak pa taw.. Camna lak, kalau kenangan tu yang cari kau.. ? Mesti perit kan ?
Haih.... Aku tak taw nak cakap apa....
Okey lah.. Kite keep calm dulu k... Maybe kenangan tu tak perasan pon... Dia tak sengaja tu tercari.. Kite keep calm je k.. 

iklan nuffnage

becinta